Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Zkus hledat v atlase pod českým názvem kolovka..
Vložil jsi tam dvakrát stejný odkaz, takže tu druhou ti neřeknu
Mokřanka mnohosemenná, Hydrophila polysperma
Super, pecka. Díky
.. hned jí přesadím
Ahoj, před časem jsem měl rostlinu, ze které zbyl jeden jediný list, z něj po čase začali rašit tyto malé lístky a samotný velký list se rozložil, tak jsem to zasadil. jenže já nevím co to je za rostlinku
Kdo ví? Poraďte, díky
Alternanhera to nebude, na to to má moc kulaté a na dotek jemné listy. Pošád si myslím, že je to ta marcandra, ale tím, že jsem ji teď ostříhala a tím že se ještě adaptuje, tak není taková pěkná.
Tak v tom případě nevím ...
páč Rotala macrandra, který se daří, vypadá takhle:
www.google.cz/…
a Alternathera cv. Splendida (který se daří) vypadá takhle:
www.akvarista.cz/… Kdyby se jí nedařilo, tak by chcípala, ale tahle roste docela dost rychle. Mám ji pár dní a šíleně se rozrostla z jedné maličkaté snítky.
ok omluva, byla jsem líná jít pro foťák tak jsem chtěla použít to co jsem měla na kartě..takže foceno dnes (v jiném akva, stejná rostlina)
zkus nefotit rybu ale kytku
Zkusím další fotku..
C. thalicrtoides
rybicky.net/fotogalerie.php… - jak napovídá název (rohatec jemnolistý), jsou jeho listy opravdu jemnější než u C. cornuta. Ten na Petřině fotce vypadá jinak. Nebo má listy z nějakýho důvodu zakrnělý?
0 04.08.2013 22:19 Johnny Nemohl by to být mokřanka trojkvetá?
Poradíte co je tohle za rostlinku? Koupila jsem ji bez cedulky, podle prodavače je prý celkem odolná (ale je mi jasné, že jim jde hlavně o prodej). v jednom akvárku se jí moc daří, v druhém stagnuje. Díky!
Ja som pozeral rôzne kryptokoryny v atlasoch, ale ani pri jednej som si nebol 100% istý. Zase, to presné určenie nie je až tak dôležité, pri prvej mám odskúšané, že rastie bez problémov a ani tá druhá by nemala mať problémy, kryptokoryny sú prispôsobivé.
Každopádne ďakujem za názor
.
Ja bych obe videl na C. wendtii, ona je to dost promenliva rostlina, u mne vypada zase jinak, a v jinem akvariu jeste jinak, dokonce i velikosti jsou ty me znacne rozdilne, hneda a zelena uz neresim, ona mi tahle Kryptoska pri zmene osvetleni dost ukazala, ze ji neznam...
A toto druhý - kúpený predvčerom
Chcel by som tu poprosiť o pomoc ohľadne určenia 2 druhov kryptokorýn:
- toto je prvý - kúpený pred cca rokom bez štítku a informácii o rastline. Myslím, že by to mohla byť C. wendtii Brown alebo C. walkerii.
P.S.
takto vyzerá dospelá rastlina:
rybicky.net/fotogalerie.php…
To ano
Dekuji
Spíš tohle. Ta Vallisneria nana nemá totiž uprostřed listů ten světlejší pruh.
0 04.08.2013 13:17 Annabell [40] - Labyrintky Asi maš pravdu ta Rotala ma ani nenapadla.
Jo, podle některých fotek na to dost vypadá. Koukám i že má dost kultivarů... díky moc.
Pro jistotu ještě jedna fotka kytky
Většinou, když sem píšu, tak to jsou odpovědi... už mi rukama prošla nejedna rostlina, ovšem ta poslední mi zamotala hlavu. Je to stonkovka, velmi dobře roste (při dobrých podmínkách - CO2, hnojení a světlo. Listy vá na dotek velmi jemné, skoro hedvábné. Připomíná mi podle obrázků Bacopu Carolinianu, ale je červená a listy se mi také zdají jiné.
aha,tak díky
1 03.08.2013 18:12 Burik [727] - Aquascaping Zdravím,mohl by mi někdo objasnit,co je toto za druh?Elustralis Stellata,nebo Pogostemon Stellatus?
Evidentně je to ještě emerz
Díky
Vsechno zpet! Ctu Echinodorus a automaticky se divam na obrazek 6 a porovnavam s tim, co uvadis, ovsem jako 9.
6 je Echinodorus urcite, a za svou zbrklost se omlouvam, musim se naucit rozeznavat cisla 6 a 9
.
Šestka je to stopro echinodorus a listy má podle mě submerzní, ale který to je, to nevím.
U té devítky mi to právě přijde jako Echinodorus decumbens (mám ho v AQ), ale i jako Sagittaria platyphylla, ta má i žilky, ale na fotkách, roste vzhůru, ale v dotazu má poléhavé listy jako Echinodorus decumbens, jenže zase chybí červená barva u mladých listů. Takže ruku do ohně za to nedám.
Echinodorus na obrazku 6 ma listy silnejsi a na okrajich zvlnene. Jiste, to zilkovani... a nekdy mam uz i problem poznat, co je emerzni a co submerzni listi, tech echinodoru je tolik. Ale stejne se mi to urceni nezda, ac se samozrejme mohu plest.
Díky moc...
0 02.08.2013 17:26 Mykci Díky moc všem... teď už to dám dohromady...
Do atlasu jsem koukal ale je tam 536 rostlin a když vůbec nevím pod čím to hledat - tak jsem byl mimo...
Ještě jednou díky moc...
M.
4. mi príde ako zničená hygrophila corymbosa (siamensis)
7.Ceratopteris cornuta
4.Hygrophila polysperma
1.Anubias,
2.cryptocoryne,
3.vallisneria,
4.?,
5.ludvigia,
6.echinodorus
7.?
8.vallisneria
9.sagitaria
A čo takto si pre upresnenie omrknúť tunajší album.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [106] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x