Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Vypadá to na Kryptokorynu nízkou /Cryptocoryne parva/.
0 13.07.2019 19:35 Semejan – Co je tohle za rostlinu?
Dobrý den,
Neví někdo co je to za rostlinu?
Starší reakce
0 08.07.2019 18:48 Richard – Co je to za rostlinu
Poradí mi prosím někdo jak se jmenuje tato rostlinka?
Starší reakce
ok.počkáme
Těžko soudit. Fotka rostlinky je v tuto dobu si myslím, neurčitelná. Ale G.spilantoides jsem měl. Vydržela tři měsíce a šla..... Asi jsem měl moc kyselou vodu a to ona nemusí
Podle mě jde o nějaký druh Hygrophily.
já vím,tato je ta druhá půlka, ta pouští od substrátu
tato z vrchu :
Ty fotky jsou tak malé že na nich není skoro nic vidět.
Je to Rotala macrandra v dost šptném stvu.
Zdravím? Co je tohle za rostlinku s tim červeným stonkem? Listy měla taky do červena, než začala hnít. Díky
Dej to tam, kde na to máš místo a uvidíš. Chytne se? Nebo né? Potom uvidíme.
Žádný hloupý dotaz
Kdybych na to měla podmínky, tak to udělám hned a neptám se, jenže nemám. Nechtěla jsem to posílat dál jako zajíce v pytli.
Omlouvám se za hloupý dotaz.
Otázka na tohle? Zasaď, věnuj se tomu. Dej správné podmínky a za měsíc můžeme pokecat
První dva lístky jsou děložní a podle nich je je obtížné poznat, zda se jedná o danou rostlinu. Zasaď znovu a počkej na tzv. pravé lístky. Poté je identifikace jednodušší.
0 29.06.2019 14:17 Ruvia [0] Zdravím, dostal se mi pod ruce tento sáček semen nějaké kobercovky. Po posypání a rosení substrátu začala růst a vzhledově připomínala Micranthemum callitrichoides (listy). Vyrašili vždy jen 2 lístky z jednoho semena a pak se vytáhla cca 1-2 cm nad substrát. Bohužel horkem vyschla zatímco jsem byla v práci. Je možné že je to ona, popřípadě co to může být? Děkuji.
P.S. pokud by někdo chtěl, daruji
Vše by měli být klasiky, ale pro mě jsou španělskou vesnicí
budu si muset dělat fotodokumentace pozic rostlin jak je zasadím, pak budu vědět která je která
Echinodorus vlevo je podle mého Ech.cordifolius, vpravo může být Ech.subalatus, nebo jak psal Václav, emerzní Ech.bleherae
Mám pocit že ta gigantea požene nové listy nad hladinu...
To je Echinodorus uruguayensis, poměrně dost rostlin bylo sloučeno pod tento název a to nepočítám křížence. Takže pátrej v atlase tímhle směrem.
Myslel jsem si to, dva jsem vyndal a dal do jiného akvária a nevím které
jsou to klasický echinodory, některé se seznamu v akváriu Malý bazén. Nu což počkám co z toho vyleze
Jsou to echinodory ale emerzní a to ti jen tak někdo neřekne co jsou zač. Počkej si až vyrostou a i potom může být problém pokud to není nějaká klasika.
Jirko, u mě měla cca 25cm
a dokonce mi i kvetla
Máš pravdu Tamarko. Koukal jsem na to na mobilu, tak mi ten poměr velikosti nějak nepřišel.
Spíš ta Spirodela, děkuji
Limnobium laevigatum - Voďankovec vzplývavý
Zdravím, nevíte jaká je to plovoučka? S porovnáním s okřehkem
Ani lekníny z přírody od sebe jde těžko poznat natož nějaké barevné kultivary.
Možná máš pravdu Vendo, ale ty ostatní? Nevím. Špatný fotky mladých rostlin
Tamčo, souhlasím s 3 a 5
Ludwigia? Já ti nevím, ale u mě vypadá takhle
0 21.06.2019 16:15 Králík
Podle velikosti by to mohla být Tropica. Barvou se to definovat nedá - ona je variabilní podle podmínek. Tahle například vypadá, že má hoodně světla - ty listy “připláclé” k substrátu. Nicméně máš ji pěknou!
Má tak max 20cm na šířku.
Tak mám i fotky z dřívějška a připadá mě to podobné.
Já měla podobnou, koupenou jako Tropica a vypadala jako Flamingo, akorát že zelený, stejne jako ta tvoje na fotce
Těžko říci. Mám sice obě, ale Tropica se od normální odlišuje nejvíc tím, že je nižší. Jak je reálně velká?
Ta rostlinka když začne růst, řasy se sama zbaví
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [17] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x