Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Občas se ti objeví? A řekni mi prosím tě, jak se ho pak zbavíš? Já ho lovím sítkem i pinzetou, ale ještě nikdy se mi nepodařilo se ho úplně zbavit. V kanclu když dva týdny zanedbám údržbu, tak zaroste hladinu centimetrovou vrstvou. Ještě nikdy se mi nepodařilo se ho zbavit. Když už se zdá, že tam není ani lístek, tak stačí vyměnit vodu, tím přidám dusičnanů a rázem kde se vzal tu se vzal okřehek je tu. Kdysi, když jsem míval Jižní Ameriku, tak ho žrali ancistrusi... ale ani ti už nejsou co bývalo, a četl jsem, že si raději dají echináč.... to moje Anča si dá raději tabletku... ale ona už je stará
Živiny si bere z vody, jako ostatní plovoucí rostliny. Občas se mi taky doma objeví, když mám nový rostliny. Osobně na něm nic zvláštního nevidím (je to holt prťavý
), ale když jsem neměla žádnou jinou plovoučku, byl dobrej i ten
- odebírá živiny z vody, tzn. prevence růstu řas. Když je ho na hladině hodně, bude Ti stínit rostliny pod ním...
super dík, je to určite "okřehek nejmenší"
Má nejakú zvláštnu funkciu, ako napr. niektoré plávajúce rastliny odbúravajú dusičnany?
Okřehek?
Ahoj, čo toto môže byť za plávajúcu rastlinu? Neviem, kde sa vzala a strašne rýchlo sa množí. Nie že by mi to vadilo, je to celkom sranda, že keď vytiahnem ruku z akvárka, celú ju mám od toho
Len predpokladám, že to treba občas preriediť, aby príliš netienila.
rybicky.net/fotogalerie.php…
Starší reakce
Díky moc!
0 18.07.2012 21:12 Ritushka Máme ještě jednu u které nevíme název, poraďte prosím:
0 18.07.2012 21:09 Ritushka Poraďte mi prosím co to je za rostlinku, jsme začátečníci a v názvech se ještě tak nevyznáme... Děkuji.
Starší reakce
A prozradíte proč si myslíte, že je to skoro jistě Cryp. undulata?
Děkuju ted jsem ji taky našel, děkuji moc za pomoc. Jste skvělý
to je na 95% nějaká mokřanka, takže si to projížděl málo.
Procházel nenašel
Zkus si projít Hygrophily
0 22.06.2012 23:04 mirekmatecha – Určení druhu květiny
Ahoj, dostal jsem kytky navíc do akvárka.
Vůbec jsem nenašel co je zač. Pomůžete mi ?
Jedná se o tu v popředí. Děkuju
Starší reakce
dají se někde sehnat klíče k určování kryptokoryn?(nebo něco takovýho)
Neřeknu..
Já těmto totiž pracovně říkám C. becketii.
počkej až se johan vzbudí, on ti to určí
1 12.06.2012 08:10 souky [617] - Rostliny Takže to co sem si celou dobu myslel, že je šípkatec, není. Můžete mi někdo prozradit, co je to za rostlinu v levém dolním rohu? Až přijdu z práce, mohu nahodit lepší fotky, kdyby bylo třeba.
Díky, předpokládaly jsme to, ale kolega to koupil jako Monosolenium, tak raději konzultace s odborníky
Monosolenium má v listu žebro. Jelikož tady vidět není, tak to bude Lomariopsis.
Řekl bych, že lomariopsis. Monosolenium nemá ty zakulacená zakončení.
Prosím identifikaci - Monosolenium nebo Lomariopsis?
Čo sa týka tých červov, skús pozrieť máloštetinavce, konkrétne čeľaď
Naididae Jj.....může se stát, já vím.....už jsme vychladla.
A pán komunikuje, tak je to fajn. Mech už se hezky vzpřímil a je moc hezký a o ten mi šlo hlavně. Zítra budu mít vlasec, tak přivážu......Bílý hýbací potvůrky někam zalezly a už je nevidím. Mmch, v odkaze od romant bych je neidentifikovala s ničím, co tam bylo, tak snad to bude ok....
To se prostě stane. Divila byste se jak často jsou i obyčejné kytky zaměňované. Nikdo nemůže znát všechno.
Když už nic jiného, tak alespoň u mechů ví co pěstuje.
Bohužel musím konstatovat, že to opravdu nebyl omyl. Pán mi již odepsal a bohužel netuší, že nemá blyxu ale zmíněnou sagittaria_subulata .....že si toho doteď nikdo z kupujících nevšiml, dle pozitivních komentářů, je tedy záhada.....
to by mohl být grindal,ale to by rasborky sluply s chutí...
tak držím palce při vyřizování
jsou bílý....jsem zapomněla napsat.:o)
Jsou to strašně jemňounký, tenký červíčci asi půl cm a vlní se po akva, byly tam jen krevetky, tak jsem tam hodila rasborky a nechtějí to......Jinak pánovi jdu psát určo email. Byla to tato aukce
aukro.cz/… Má jen blyxy v nabídce k mechu...opravdu nevěřím v omyl....
no to jo,sagittaria subulata za cenu blyxy
..a co on na to?
jakou barvu mají "žížalky"?nemůže to být grindal,který zapadl při krmení do mechu?
No tak mu napiš a ať ti pošle to, co měl poslat
třeba by to mohly být nitěnky jako bonus zdarma
zkus jich pár dát rybám. Jestli budou chutnat, tak je prostě zkrm.
Tomu se mi ani nechce věřit, mech Flame moss snad přišel opravdu on, zatím je splyhlý, tak nevím, ale vyvalili se z něho drobný hýbající se žížalky (kdyby někdo tušil,co se mi to vyvylilo budu taky ráda)a navíc ještě blyxa není blyxa.....
Třeba omylem sáhnul bokem, nebo se spletl. Je to jenom člověk a člověk je tvor omylný
Díky. Mám totiž stejnej pocit.....tak to mě tady na pana winter5475 z Aukra fakt mrzí!!! Jak mi může člověk, co dělá do rostlin, poslat něco jiného???
ještě jedno foto.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [128] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x