Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 22.11.2013 18:55 cheva – Plovoucí "plevel"
Mohl by mi prosím někdo poradit co se mi to v akva přemnožilo za "plevel" a jak se toho můžu zbavit?
Prosim poradite mi co je to za rostlinu? Dekuji
Já bych řekla že Staurogyne.
V tom případě si srovnejte rostlinu z vaší paměti z přírody s obrázky Veronica beccabunga.
Vrbina to nebude,to je plazivka,tohle je stonkovka.Ale díky za pokus
Já jinou nemám a ona už ani moc nevyroste-teda vyroste,ale do délky a listy budou už jenom takovéhle.Ale můžu znovu nafotit(zítra),teď jsem v práci).
Nejpíše nějaká Veronica, ale pošlete fotku větší rostliny či vyvinutějších listů.
2 18.11.2013 17:10 nowy101 líp už to asi nepujde...
aha
no já vycházím z toho co je v atlase
tak taky by to mohla být ona...
zkusím lepší fotku..
podle mě je to Staurogyne a rarita v ČR to byla možná před 10 lety, teď se dá normálně koupit.
nemohla by to být Staurogyna?
Podle mě emerzní didiplis diandra, nedávno jí kupoval
0 18.11.2013 16:12 nowy101 poradí někdo co je to za rostlinku?
dostal sem ji jako dárek, ale nebyl u ní štítek...
Děkuji
možná lysimachia - vrbina penízková
0 18.11.2013 15:33 amrtin – rostlinka z horského potoka
Neví někdo jak se jmenuje tohle?Pochází to z horského potoka(tahle odněkud z Krkonoš),ale viděl jsem úplně porostlé dno potoka s naprosto křišťálově čistou(a ledovou) vodou v českém švýcarsku v jednom z přítoků Kamenice.Mám jí týden v minipaludárku a teplo jí zdá se nevadí.
Vypadá to na Echinodor cordifolius Ovalis.
Na kořen určitě ne. Jinak ovalis to může být ale to poznáš až ti vyroste, emerzní rostliny vypadají podobně.
0 16.11.2013 22:10 Koudas11 Zdravím,
prodavači asi vypadl štítek na rostlině, tak bych potřeboval zjistit druh, předpokládám, že je to Echinodorus ovalis
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_ovalis.
Podle katalogu to vyroste docela dost, je to tak? Lze přichytit na kořen?
Starší reakce
jsem tu zas. Tohle nekdo pozna?
To by mi nevadilo. Rad se staram o AQ
Kdyz treba hodku muzeme sedet jen tak a koukat, muzu se i hodku starat
Penejo, to je přehled.
Tak vám oběma moc děkuju za určení!
Pan Slaminka. Tak to je ta Ammania sp. Bonsai.
Na rybách a rybičkách minulou neděli, stůl 24,25,26
Kde jsi tu rostlinku pořizoval?
Vypadá to podobně. Ale jak u mě v akva je to ještě malé, tak si nejsem jistý že je to skutečně ono.
Dobrý večer,
dokáže prosím někdo určit co je to tohle za rostlinu? V atlasu jsem se nedohledal.
Veškeré takto vysoké kytky, co se prodávají, jsou E. acicularis (ovšem často prodávaná pod názvy jako E. parvula, což je ale jiný druh).
Jinak pod vodou pak výška není důležitá. Záleží na štěstí. Může z ní totiž vyrůst 2 cm, ale i 10 cm trávníček...
Může to být Eleocharis vivipara nebo Eleocharis acicularis, případně i jiný Eleocharis. Rozlišit se dají jednak podle výšky, jednak E. vivipara má na koncích některých stonků nové rostlinky.
Dobře je to vidět třeba tady:
static.pokazywarka.pl/… jojo diky. Je prechodne ve velkem akva. Budu sazet do mensiho.
Prosim jeste tuhle?
Tato rostlinka mi byla doporucena jako travnik. Muzu se zeptat, co je to presneji za rostlinku?
Starší reakce
podle mě je to ona
Starší reakce
Anubias barteri
Sagittaria subulata 2x
Ceratopteris cornuta
Cryptocoryne affinis 3x
Microsorum pteropus 2x
nejspíše Sagittaria nebo možná Vallisneria (pozná se podle okraje listů pod lupou - Vallisneria je má zoubkovaté)
-?
Cryptocoryne becketii (nejspíš)
Ceratopteris thalicroides
13.
12.
11.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [100] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x