Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
To bohužiaľ ani ja. Snáď Ti poradia ostatní.
Dekuji jen nevim ke,které bych ji přirovnal.
0 13.03.2012 18:25 kajik606 – prosim o nazev teto rostlinky
usine napsal: Echinodorus argentinensis
Jj to je on
děkuju a díky všem
Echinodorus argentinensis
Echinodorus grandiflorus 'Argentinensis' ?
tak to podle tý druhý fotky nebude ono, sorry
podle atlasu zde na stránkách bych typoval Echinodorus 'Jan Harbich' , ale já nejsem žádný znalec
0 12.03.2012 10:28 čert [3] Dobrý den.
Může mi prosím někdo prozradit co je tohle za Echinodorus?
Takhle vypadal po zakoupení (burza Úvaly)"ten vpravo"
jedná se pravděpodobně o nějakou Hygrophilu (možná corymbosa).
Množí se řízkováním, když stonek ustřihneš tak z něho vyrostou další dva nové stonky. Horní část můžeš znovu zasadit, ta vyžene nové kořeny a bude růst dál.
Na tu skaláru to akvárko vypadá dost malé, stejně tak parmička čtyřpruhá se tam moc nehodí, jestli jich tam není hejno. Bez víc informací o akvárku ti s řasama nikdo moc neporadí. Zkus si pročíst nějaké téma o řasách
0 10.03.2012 21:46 mrBSE – Pomoc s identifikací rostlin a řešení problému s aqua
Dobrý den,
chtěl bych Vás poprosit o pomoc s identifikací rostlin v mém akvariu.
Zároveň mám problém s přerůstáním této rostliny. Nevím jak ji případně zaštípnout a vůbec jak se o ní starat. Navíc maám problém s řasami. Vodu měním pravidelně, odkaluju dno a přesto je mezi listami kytiček vidět řasa.
Vše je vidět na fotografiích -
img7.imageshack.us/…
Děkuji moc za rady
to echinodor někdy dělá, květ a nový rostlinky na šlahounech. Někdo má echinodory dlouho a nic a někomu se to takhle rozlejzá (nebo v určitým období). Třeba mě udělal Bleherae takový asi 3 šlahouny a plno rostlinek
Myslel bych si, že je to ech. amazonicus, nebo ech. bleherae.
Já se taky přikláním k názvu echinodurus
Jílu je všude hafo. Kryptokorynám to dělá jen dobře. Nepovytahovat, kryptošky chtěj čas.
diky. zkusim jilove kulicky.
ja uz zkousel ji mit zasazenou,po delsi dobe jsem ji povytahl. celou dobu je takhle stejna ...
Tipnu si C. cordata (ale proti C. pontederiifolia nic nemám).
Dejte pod ní trochu jílu.
Řekl bych, že to je cryptocoryne pontederiifolia.
zdravim. tuhle jsem dostal cca pred pul rokem.ocividne se ji nedari. nevim co je zac,abych si neco precetl. poradite? diky.
www.www.rybicky.net/…
Určite myslel čistý štrk v čerstvo založenom akvárku.Žiadny detrit,živiny nič.Niektoré rastlinky potrebujú živné dno.Nestačia im len živiny z vody.
Nepochopila som pojem "čisté dno". Čo tým myslíš?
V tom čistém dnu to nebude mít jednoduché.
Ďakujem. Už som múdrejšia.
Starší reakce
Proč musí být v nádržích tolik datumů.
Tak tedy 3 měsíce, ale výš nejdu.
4 měsíce
Vy máte sice úplně jinou a úplně jiný substrát a Leocupra má akvárium měsíc, ale třeba za čas pochopíte, co se tím chtělo říct.
Cryptoška klidně tenhle substrát zvládne,mám jí v podobném(akorát v tmavém)a vše je v poho...
Nic proti němu nemám, jen konstatuji.
Co máš proti tomu substrátu?? Rostlinkám se daří vic než dobře. Neměl jsem s nimi žádný sebemenší problém. A i kdyby, jsi v sekci Identifikace rostlin. Pokud chceš komentovat substráty, založ si jiné téma !!!
Těžko říct, klidně to může být emerzní Cryptocoryne wendtii nebo Cryptocoryne lucens. A s tím substrátem má Mrakoplash bohužel pravdu - pro jakoukoliv cryptocorynu je příliš hrubý, nevýživný a ten "mramor" se jí asi taky líbit nebude.
No ak je to Cr.? tak ten "substrat" zvladne.
Mám trochu obavy, že z toho nic moc nevyroste v tom "substrátu", jestli se tomu tak dá říkat.
za 2 měsíce se můžem podívat, co z toho vyrostlo
Já bych se přikláněl k tomu echináči
Ano díval jsem se na fotky a je to určitě ona. Díky
Teď si vzpomínám jak jsem roslinku kupoval tak na štítku bylo Cryptocoryne ale už nevím jaký druh...
Mě to připomíná Cryptocoryne x willisii
Nechci se hádat, ale to vypadá na nějaký Echinodorus. Něco z okruhu E. subalatus, ale bylo by dobré se ještě zeptat Johana. Ten se v kytkách vyzná více.
Já si myslím že by to mohla být ona
Nějaká cryptocoryna?
Pochybuji, že typuji správně, že se jedná o tuto:
rybicky.net/fotogalerie.php… ,,TEDY Cryptocoryna beckettii"... V Cryptocorynách se nevyznám, proto se omlouvám
...
Zda se nakonec vůbec jedná o Cryptocorynu
...
Přeji pěkný zbytek dne,
DavidDizzer
To jsou přesně ony. Děkuji moc
a ještě prosím tuhle poslední budeš vědět?
Ta druhá:
Echinodorus cordifolius
Třetí:
Pravděpodobně emerzní Samolus valerandi
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [131] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x