Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
reinecki je taková tužší,může to být i splendida či roseafolia. A to druhý je nmožná Echinodorus 'Tropica'
Vpravo bude nějaký echináč, dost možná Echinodorus Tropica.
Alternanthera reineckii..
Ahoj všem profíkům na určování rostlin
Nevíte náhodou někdo, co je tohle za rostlinku?? Koupila jsem jí na trhu bez označení, blbec jsem se nezeptatala prodávajícího a teď by mě to docela zajímalo...podle barvy bych řekla na nějakou Ludwigiu??
A popravdě nevím název ani té zelené rostlinky napravo
Díky všem!
0 12.05.2013 15:21 Tredus – Cryptocoryne affinis
Pro Fil - 100% to je C.affinis.
0 12.05.2013 15:14 Tredus – Emerzní forma echinodoru
Pro smejd - z toho může vyrůst jakýkoliv echinodorus.
Je to emerzní rostlina.
Takže není jisté nic jen rod.
A.gigantea to není - moc světlé listy a řapíky.
Mám jich v 1500 několik na obložení.
Aj podla mna je to Helanthium bolivianum.
Čo takto sa opýtať toho akvaristu.Ja netuším.
Zdravím, neviete náhodou niekto o akú rastlinku sa jedná?
Bola kúpená od jedného akvaristu, môj typ je Helanthium bolivianum, Ďakujem.
Dobře děkuju. Bude to určitě ono.
každopádně je to mokřanka
Affinis to asi nebude, na obrázku affinisu má spodek listu červenou barvu, ale mrknu, co by to ještě mohlo být, každopádně DÍKY
Od toho je přece tento web, aby pomohl ten kdo už je zkušenější tomu kdo třeba zatím těch zkušeností tolik nemá. Za žádný dotaz se přece nikdo nemusí stydět. A ten kdo něco ví se může také někdy mýlit nebo splést. Já tvrdím, že je to na 99% Cryprocoryna affinis.
Ahoj, prosím vás, co je tohle za rostlinku, byla zakoupena pod neznámým jménem a mám ji už tak půl roku
Díky za odpověď
Omlouvám se, pokud jsem někoho urazil s určením této rostliny, prozože je v akvaristice běžná. Ale jsem začátečník, a vůbec se v tom zatím nevyznám pořádně. Jinak najel sem na tu kartu a nenašel sem jí. Takže to tedy je ta Cryptocoryne affinis?Děkuju
to je obyčejná kryptokoryna.Jak píše KUS.
0 10.05.2013 10:54 Fil – Co to může být?
a poslední foto 3..tak snad sem to nafotil, tak aby to šlo určit
0 10.05.2013 10:53 Fil – Co to může být?
Foto 2..
0 10.05.2013 10:52 Fil – Co to může být?
Ahoj, dnes sem dostal další rostliny..všechny vypadají stejně..mohl by mi někdo říc o co se jedná?
jojo to je ona, take ji mam v akva
tak už vím co to je!!!cryptocoryne nevillii
našla jsem starý záznam
to asi ne, listy jsou zalomené dolů s tmavšími okraji a nové rostou úplně stejné
Je malá a nízká, pomůžete mi s jejím názvem? Zapoměla jsem si název napsat a teď už ho nevím. Díky za určení.
Já mám akvárium zarostlé čisté rǎsou, ale plavou tam jen elegansky, asi 2 týdny jsem je nekrmí, mají stále plné břicha, jen musím oslovovat mladé, které jsou odchovávány samostatne jinak by je sezrali ;)
bulawaio napsal: jak člověk pozná podle počtu listů druh Echinodoru?
to já nevim, já sem hlavně amatér co o tom nemá ani šajna.
mě tyhle ty řasy kdysi úplně s chutí vyzobaly parmičky siamské
je to jen designová vada, rybám to nevadí, ba si dokonce někdy i uzobnou¨
To je podle mě černá štětičková řasa, jestli dobře vidím.
Ohrievač aj skaly v akvariu sú pokryté takoujto riasou. Neviem či je to škodlivé alebo nič aj žive rastliny su tým pokryté, neviem sa toho zbavíť aj ked som vyvaril skaly aj tak sa to furt objavuje. Popritom mam ešte 3 akvarká, ale v tých nič podobné enni dakujem.
jak člověk pozná podle počtu listů druh Echinodoru?
No ještě pro informaci má 6 listů ten jeden tam neni moc vidět, jelikož sem to dostal trochu pochroumané. Spíš bych to viděl na ten ovalis. Pořizovací cena byla 45-60kč prej.
0 06.05.2013 12:41 jamajcan –
Re: Fil Echinodorus určitě.Snad cordifolius.Edit:popř.ovalis.
0 06.05.2013 12:02 Fil – Určení druhy kytky
Dobrý den, dostal jsem od sestřenky rostlinku, ale neví název. Koupila to někde v akvaristice a mě by zajmal přesný název této kytky. Děkuju za odhadnutí druhu.
Prosím, zkusil by mi někdo ještě pomoci s určením? viz fotky dole
na tu jedničku to sedí, díky
a číslo 3.-)
a kryptoška číslo 2.)
ahoj, nějak se mi ve zmatku pomotalo, co jsem si vlastně koupil za kryptošky, pomůže mi někdo, dle mě by mělo jít o tři druhy
Starší reakce
to bude echinodoros longiscapus
Chce to detailnejsie foto lebo sa to podoba aj na Micranthemum umbrosum alebo Lysimachiu.
Určitě to vrbina je, žádné jiné rostlině se to nepodobá, ale taky nechápu jakto že se plazí a roste tak rychle (ten zelenej kopec vyrostl za 2 týdny ze 3 žlutejch polomrtvejch oddenků)
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [111] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x