Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Ahoj, dostal jsem tuhle květinu. Nevíte co je zač?
Takhle to tedy je... a už to i vidím. Na spodní fotce (zde v atlasu) je tato forma. Tak to už jsem naprosto klidný. Zasazená už je, takže přeměno vpřed....
Ještě jednou moc moc děkuji.
Skutečně se jedná o H. difformis, jen je emerzní (ostatně jako většina komerčně pěstovaných akv. rostlin). Zasaďte ji a ona se časem přemění na submerzní (a bude vypadat jak znáte z akvárií či běžných fotografií).
Žádám obdorníky o radu. V akvateře (kam už nikdy nevstoupím,ted jsem se v tomto utvrdil) jsem zakoupil rostlinku s označením Hygrophila Difformis (mokřanka trojkvětá) viz. foto. Hledám rostlinky pro střední až slabé světlo, takže předtím následovalo hledání, pátrání a ptaní v AT. Nyní jsem zjištuji, že ona Hygrophila vypadá úplně jináč a podle obrázku mi to spíše připadá na Puštička okrouhlolistá (Lindernia rotundifolia). Je to možné???? Mnohokráte děkuji za jakékoliv informace. Krásná a zdravá aqua přeji....
To víš,zalívám ji vodou,od Pavích oček
Díky za pochvalu.
Jsem čekal že se ozveš. To Tvoje je parádní.
7 13.05.2014 11:54 jamajcan
Je to hezká pokojovka. Zasaď ji do květináče, zabal do fólie a postupně otužuj. Při větší zálivce a dostatečném hnojení kvete i několikrát za rok.
Díky, tak to dopadá když se člověk nechá ukecat na burze...každopádně když si prohližím fotky Spatiphyllum wallisi tak mi úplně nesedí k té co mám v akvárku...
Ještě mám jednu kterou vůbec netuším. Děkuji za tip
Díky za tip i za informace, podívám se na to a dám mu trochu prostoru .)
Tak jsem pohledal, a nasel lepsi fotku. Jak vidis, z kazde ubohe rostlinky bude casem takovyto "salat", a k tomu ty rostliny potrebuji okolo sebe misto
.
Take mi prijde jako
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_cv_tropica .
Je zasazen prilis u celniho skla, protoze jak zacne delat slusne ruzice, bude kolem sebe potrebovat misto, ma moc listu a krajni jsou vodorovne se dnem. A taktez mi to prijde, jako moc rostlin zasazenych moc blizko vedle sebe. Tady je u mne (uznavam ze jen na pozadi, lepsi fotku jsem nenasel)
rybicky.net/fotogalerie.php… , ale je tam i tak videt, co se stane s kazdou jednotlivou rostlinou, jak moc mista pro sve listy bude potrebovat.
Ja nejsem odbornik na akvarijni rostliny. Ale pripomina mi to (ne zrovna prosperujici) echinodorus tropica?
Snad se vyjadri i zkusenejsi.
Subulata je poměrně hodně variabilní, já jí mám vždy do 5cm nízkou a vyhání hodně nových mladých rostlinek, ale jsem jí dal kamarádovi, tak v jeho nádrži během několika týdnů natáhla listy, kvůli slabšímu osvětlení a je alespon 3x větší.. Uvidíš co z toho vyroste časem
tak teď jsem zmatený jak Goro před Tokyem.
Pořád žiju v tom, že sagitaria subulata je ta úzká nízká co mám v prezentaci ostříhanou a pak druhou řadu za ní nestříhanou.
Ta fotka je už kytka co má nejmín 1 cm široké listy
Tak tuto už si netroufnu posoudit.
dik. zdá se, že by to mohla být ona.
U prezentace mám fotky i se sagitarii subulata, ale všiml jsem si, že je i nějaká Sagittaria pusilla a je dost podobná. Tak ted nevím kterou z nich tam mám.
je třeba tady :
rybicky.net/fotogalerie.php…
V vpředu se sestřihem a za ní nesestřihaná.
Kterou to vlastně mám?
0 12.05.2014 00:10 SlavekB [168] - Živorodky co je to za rostlinku za tím Pogostemon helferi ?
Měla by to být nějaká sagitaria, ale na jiných fotkách mám snad sagitarii subulatu, tak tohle nevím co je. Má to asi 1 cm široké listy a je ted asi 15 cm vysoká.
Je to hodně variabilní rostlina a to co do velikosti, barevnosti a šířky listů.
Ten mám také a vypadá jinak...
Mohl by to být Echinodorus uruguayensis
Ahoj, nevíte, o jaký druh Echinodoru by se mohlo jednat? Dostala jsem ho a nevím si rady...Děkuji
Díky, ano na tom prvním obrázku je to ta červená.
"Slušný" popis
,ale zřejmě myslíš hnědovku:
http://rybicky.net/atlasrostlin/microsorum_pteropus To ze nove prinesenym rostlinkam opadavaji listy jeste nemusi byt chyba. Velkopestirny obvykle pestuji rostlinky emerzne (v hline nad vodou) a nemalo rostlinek pak sve emerzni listy meni za submerzni. Leckdy se zmeni i celkovy vzhled ci barva rostlinky.
www.prirodni-akvarium.cz/…
Ty dve prvni neznam, ta treti by mohla byt (viz odkaz nize), ale tezko se to pozna z tehle fotky.
rybicky.net/atlasrostlin/vallisneria_spiralis
C.3
Kvetinka c.2
Pomuzete mi prosim identifikovat rostlinky? Cetla sem ze ve zverimexech prodavaji rostliny ktere se do akvarek nehodi a protoze se mym rostlinkam moc nedari(padaji jim listy) tak bych rada vedela proc. Dik za urceni rostlin
Lidičky je tohle Riccia?
Šikla by se fotka ve větším rozlišení. Takhle se nezvětší ani po kliknutí na ni.
zkus dát větčí foto
Nevite nahodou co je toto za rostlinu?dekuju
Není to růžkatec, ale rohatec tedy Ceratopteris. Ale do akvárka určitě patří
Ahoj všem, dneska jsem na trhu pořídila rostlinku a prodejce mi tvrdil, že se jedná o druh Ceratophyllum, to se mi ale podle fotek zde na webu nezdá. Můžete mi prosím někdo poradit, zda měl pravdu nebo se jedná o něco jiného? Nerada bych si do akvárka zasadila něco, co tam nepatří
Díky předem.
Ahoj, pozna prosim nekdo co je to za rostlinku? Poridil sem ji na burze a zapomnel nazev;( diky moc!!
Starší reakce
...Okrehek skoncil uplne droboucky, uplne se prestal mnozit, jak bylo malo zivin...
Až někdy nastane podobná situace, zkuste tomu okřehku dopřát jen trochu Fe.
Netvrdím, že je v deficitu Fe "zakopán pes", ale příznaky, které popisujete, mohou být právě jím vyvolané.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [85] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x