Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaká je to rostlina?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Copak je to za rostlinku? 

Přejít na předchozí stránku 73 Přejít na další stránku   1  
Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtin – prý nějaká egerie...
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Jsou to fotky z fcb..ale nikdo neví co to vlastně je,prý egeria... hmm

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sareneth Re: Designer
No vida, děkuji mělo mě to napadnout podle toho typu kořínků :-D .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: Sareneth
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sareneth
Fotka k příspěvku Ahoj, dokážete někdo určit rostlinku? Bonus o kterém jsem nevěděl dokud jsem nepřišel domů, původně jsem si myslel že nějaká cryptocoryne ale teď si nejsem jistý.

Reagovat na tento příspěvek 0  - KAKTUS1010
to chapem ale ked vidim že niektore nadrže ma vnutri a nesvieti vobec a vodu soli alebo ma ich vonku ale zakryte nejakým plechom pripadne v tých sudoch tak je mi divne že ta rastlina vydrží podla toho čo som čital :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ciffik Re: Horác
ono to sluníčko ale také podstatně jinak svítí u nás a jinak v zemích jihovýchodní Asie ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác Re: KAKTUS1010
Holt sluníčko je sluníčko :o) ... co je v porovnání s ním nějaká zářivka ...
Vyzkoušejte
myslel som si že je to ona :-D a to je fakt taka nenaročna že hodim do suda zakryjem a rastie?? lebo to sa mi nejak nezda :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: KAKTUS1010
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Horác Re: KAKTUS1010
tipnul bych si, že je to Cabomba caroliniana ...
zdravím nevie mi niekto povedat ake je to rastlina čo ma ten pan v nadržiach?? 1.29m ju vidno ale vlastne v celom videu...
Dik za odpoved

www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: melias
Podle mě nějaký puškvorec, tedy ne zcela vhodná rostlina do akva. Parádu bude dělat jenom dočasně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - melias – prosím o identifikaci rostlinky
Fotka k příspěvku Poradíte prosím, co je to za kytičku, vzadu u červené šipky?

Reagovat na tento příspěvek 3  - Horác Re: jodynek
jodynek napsal: dost svítím, má CO2 i Ferox. Njn ... a jí nejde o nic jinýho, než jak se dostat na vzduch :o))) ... některejm rostlinám se prostě nezavděčíš :o))) ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jodynekRe: Pepan
Díky za určení. Koukám, že není příliš vhodná do akvária. Což odpovídá, protože mně žloutnou listy, i když dost svítím, má CO2 i Ferox.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Pepan Re: jodynek
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jodynek – Acorus?
Fotka k příspěvku Poznáte někdo, jestli by se mohlo jednat o nějaký druh Acorusu? Díky...

Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: KarlosS
Fotka k příspěvku Já si koupil rybicky.net/atlasrostlin/vallisneria_americana (bylo to na štítku)a je taky do červena. Stříhám ji každý týden a hnít nestíhá. Je to kvalitní plevel, kam se hrabou přírůstky růžkatce coze.

Reagovat na tento příspěvek 0  - jodynekRe: KarlosS
Ano, jde do červena, takže V. rubra...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: jodynek
pravděpodobně to bude v. gigantea
aha, pokud jde do červena bude to rubra:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jodynekRe: jodynek
Zřejmě to bude přesně tento druh rybicky.net/atlasrostlin/vallisneria_caulescens
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jodynekRe: KarlosS
Máš pravdu - ostříhané konce opravdu nakonec hnily. Tahle fotka je totiž stará asi rok. Nakonec jsem ji musel ostříhat až u stonku a potom vyrazily nové listy. Dneska už je zase celkem v pořádku. Každopádně díky za její zařazení. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: jodynek
to bude ostříhaná valisnerie. Konce ti budou hnědnout a hnít ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jodynek – Pomozte mi prosím s určením druhu rostlinky
Fotka k příspěvku Nějak se mi nedaří zařadit tuto rostlinu. Pomůže mi někdo?
Díky

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kytka Re: Amatértom
Ale když jí dáš správné podmínky, bude z ní krásně vybarvená pokojovka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 9  - Designer Re: Amatértom
Rostlina do akvaria musi vzdycky zacinat na "Echinodorus", podle toho poznas tu spravnou :) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Amatértom Re: Pepan
:( a to se za ní ten obchodník pořád tak přimlouval... rozzureny
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: Amatértom
Takže dračinka - Cordyline. Ven s ní.
stonek je zaoblený zespodu a vyrustají z něj nepravidelně bílé kořínky uzké. Celkově mě to trochu připomíná rákos ta kytka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: Amatértom
Jak vypadá kořenový systém?
jak lepší foto :-D lepší foto snad už nejde
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Pepan Re: Amatértom
Chtělo by to lepší foto, ale pokud se domnívám správně že to je nějaký druh Cordyline, pak to není pod vodu, ale do paludária.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Amatértom – cotoje?
Fotka k příspěvku Zdravím, dostal jsem tuto pěknou rostlinku. Ví někdo co je zač ? :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - maryn Re: zervan
Díky za rady, zatím se mi líbí a při výměně vody vždy nějaký vytáhnu, takže zatím si ji tam nechám. A pokud přestane vyhovovat strávím nad tím ty dva týdny :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Designer Re: maryn
Tady mas priklad chvilky neudrzovani hladiny z minulosti mych akvarii:
rybicky.net/fotogalerie.php…
A to jeste neni nejhorsi situace, tam by se toho jeste veslo :) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervan Re: maryn
Potvrdzujem Lemna minor a odporúčam sa jej zbaviť skôr ako bude neskoro ;) Proste je to strašná pliaga, pokiaľ je silné svetlo a veľa živín, množí sa neuveriteľne rýchlo a lepí sa na všetko možné (ruky, hadice) - je veľmi ťažké zbaviť sa jej. Nám sa to v jednom akváriu podarilo, ale chcelo to pár hodín času na vyčistenie a vyzbieranie všetkých kúskov a potom ešte asi týždeň-dva každodenný zber kúskov objavujúcich sa z rôznych kútov. Ale ak sa páči a nevadí, že odoberá svetlo, potom je to v poriadku. Mne sa viacej páči Salvinia minima, tej sa dá aj zbaviť ľahko, lenže tá berie ešte viac svetla.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Designer Re: maryn
Nachystej si cednik, budes ho brzy potrebovat :) .
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Atika Re: maryn
Okřehek nejmenší - Lemna perpusilla
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Dwarfy Re: maryn
 Reagovat na tento příspěvek 0  - maryn – Co je to?
Fotka k příspěvku Poradíte, co je to za plovoucí rostlinu? Dostala se mi do akva nechtěně, množí se a líbí se mi. Jen nevím její název. Když jsem se díval do atlasu, nic mi nesedělo na 100%. Děkuju.

Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: cernoch1979
Z tvojho obrázku nieje ľahké určiť presne. Presne sa dá povedať len, že ludwigia to nieje :-)
Môj tip
rybicky.net/atlasrostlin/alternanthera_reineckii
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervan Re: zervan
Alternanthera je dobrý nápad - tá má ružový (alebo krikľavo ružový) odtieň zo spodnej strany listov, aj keď sú zvrchu zeleno-žlté (alebo len trochu ružové). Pritom Ludwigia 'Rubin' je rovnaká, skôr hnedo-oranžová ako ružová.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervan Re: cernoch1979
Ludwigiu 'Rubin' síce mám, ale z tej maličkej neostrej fotky si netrúfam identifikovať. Mala by však mať trochu viac podlhovasté listy, aspoň v zdravom stave. No a Rubin nemá vždy oproti sebe 2 listy, nepravidelne sú aj nepárne.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa Re: cernoch1979
Nebude to spíš nějaká Alternanthera? Třeba reineckii 'Splendida' nebo 'Rubra' například.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cernoch1979 – Co to je?
Fotka k příspěvku Ahojte, toto ma kamoska v akvarku, neviete prosim, co to je? Nedari sa tomu, podla mna malo svetla, ale ked neviem co to je, neviem preverit v atlase. Moze to byt Ludwigia repens 'Rubin'? Dik moc.

Reagovat na tento příspěvek 0  - volvik Re: jamajcan
jak se na to divam tak by to mohla byt ona jen by me zajimalo jak se tam dostala :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: volvik
Mohla by být Cryptocoryne affinis .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - volvik
Fotka k příspěvku zdravim z niceho nic mi zacla rust tato rostlina nevite nekdo co to je :)

Dekuji za rady ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - erik1982 Re: KarlosS
Ano viem.Ked mi ju predavacka davala tak mi vravela ze je to viac menej terarna rastlinka ale ze sa da aj v akvarku udrzat.Tak na skusku som ju zobral.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: erik1982
bacha, ten Ophiopogon není zrovna moc akvarijní ...
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [73] ...... 183

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 225962x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13192?od=3601