Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Fotka je dost nekvalitní, ale podle zvlněných okrajů listů se přikláním k názoru Tamary - podle mě je to Schismatoglottis
Fotka má rozmazané digitální zaostření,je tam hodně tzv. krupice,ale tipuji Anubias nana.
Možná kousek ulomeného oddenku, co zůstal ležet na substrátu.
Ano je tam. Ale úplně někde jinde. Tam jsem ho ani nesadil je na kořenu. Záhada kde se tam vzal.
Ahoj, neměl jsi někdy v akváriu Schismatoglottis prietoi, připomíná mi to tuhle rostlinu.
0 26.10.2024 18:06 Kawasaki [2965] - Amerika Ahoj. Pozná někdo co mi to raší ze substrátu? Nevzpomínám si že bych v těch místech něco takového sadil.
Takže navíc záhada?
Starší reakce
Diki. Vyzera to ze mam parvu a wendtii brown.
Cryptocoryne wendtii xxx Podívej se do atlasu a uvidíš čemu je podobná. Hledej jen v té první skupině ta druhá je spíše emerzní pěstování.
Ahojte,tak znova potrebujem vašu radu. Čo sú to za rastliny? Naľavo to bude Cryptocoryne parva?
Ludwigia repens 'Rubin' v hrozném stavu
Ahojte, viete mi prosím vás poradiť čo sú to za rastliny?
Starší reakce
Dakujem za snahu, legenandra to nie je tú mám tiež, ale už sa mi ju podarilo nájsť je to Homalomena Humilis
Tvar listů na Echinodorus nevypadá.
Ja bych se přikláněl spíš že to je Lagenandra meeboldii. jak už říkal kolega.
Fotka je z môjho akvária, včera som ju kúpil na burze. Pani tvrdila, že je to Echinodorus nový kultivar, ale mne sa to nezdá.
Odkud máš tu fotku? Možností je několik buď je to nějaká kryptokoryna nebo něco na způsob Lagenandra meeboldii. Je tu i možnost že to pod vodu nepatří.
Zdravím, nevie niekto aká je to rastlina?
Starší reakce
Ahoj, co to je ta dlouholistá kytka?Dekuji za odpověď!
Starší reakce
Ahoj všem,kluci jak se jmenuje rostlinka je velmi křehká,dorůstá do výšky 50cm,říká se jí mrkev,jak se jmenuje česky i latinsky prosim?
Zapoměl jsem to.Diky za odpověd.Mira
No a já hned psala do Invitalu a pán mi odpověděl že je to zcela určitě calamistratum … já si hned říkala že to spíš bude natans… no uvidíme…
Zdravím všechny, měl by to být křín kadeřavý, ale před časem jsem ho měla a vypadal úplně jinak, invital si za tím stojí, já jsem jen zvědavá.
Starší reakce
No jo, ale to je těžké říct, jestli už přelistovala nebo ne, když je v nádrži ve zverimexu a bůh ví, jak dlouho
Ikdyž, podle chybějícího zařasení bych tipoval, že moc dlouhou tam nebude...
Pokud je to emerzní rostlina tak to egerie nebude.
Díky za typ. Ale nemyslím si, že je to Egeria. Tu bych poznal a má trochu jinou strukturu a hustotu listů. Když jsem to dal do GoogleLens, vyjelo mi to nějakou "kolovka Nanjenshan".
Ta je skutečně vizuálně velmi blízko.
rybicky.net/fotogalerie.php… Ahoj, prosím o pomoc s určením rostliny z fotky. V akvarijní části našeho SuperZoo ztratili štítek a holky to tam nedokážou určit. A já nechci kupovat zajíce v pytli.
Díky předem.
Starší reakce
Tak první bude Hygrophila protože je emerzní tak nevím přesně, to druhé ti neporoste nebo bude živořit a mám podezření ze je to Alternanthera 'Rubra' a třetí je Vallisneria doufám že ne gigatea.
Zdravím,
nakoupila jsem rostliny ve zverimexu, ale bohužel nevěděli, co jsou zač. Byl by tu někdo schopen je identifikovat prosím? Děkuji
Edit: V prezentaci mám napsané své odhady dle atlasu, ale nejsem si jimi 100% jistá.
Starší reakce
Prosím poradí někdo, jaká rostlinka kvete kamošovi v akváriu ?...
Starší reakce
Jeste mi appka nasla toto: shoda 87% - ruzkatec ponoreny, sle uplne si nejsem jist, jestli roste v cechach. Ale vypada ‘pevneji’ a celkem podobne tomu tvemu
Díky za odpověď, ale připadá mi, že růžkatec to není, ta moje rostlina je taková pevná, růžkatec mi připadá takový jemnější. A také má pilovité lístky.
Dobrý den, nevíte, co je to za rostlinu? Našel jsem ji v rybníku v jižních Čechách.
Starší reakce
Nějaká podoba tam je
Najde se odborník na rostliny v našich řekách? Potřeboval bych pomoci s identifikací. Nalezeno v Jihlavě ve stejnojmenné řece. Zkusil jsem zasadit do akvária
Starší reakce
Ale u toho atlasu ne přes google
A jde že si je vyfotím a podle fotky se mi vyfiltruje ta rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
[1] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x