Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Ne, ten prezimuje a uz je vetsi. to chce omrknout az to vyroste.
Dík, mohl by to být potoční. Když už jsem ho našel v potoku
.
Fontinalis, asi F. hypnoides.
Hemigraphis jsem si poridil taky, a jak se mi tady smali, aspon je veselo. Daroval jsem ho jako rostlinu do kvetinace, skoda nechat vyhnit
.
Díky pánové
Opravdu mě ale zaráží a jako začátečníka dost štve, že jsou v akvaristice schopni prodat kytky, které ale vlastně do akvária nepatří
Mimochodem, mám počkat až kytky chcípnou nebo je rovnou vyhodit?
Pravda, ten by to být mohl.Pro akvárko stejně nevhodný.
Jeden co nevi, prodal neco druhemu, ktery taky nevi.
Zlobit se neni na koho, to je dnes prece normalni stav
. Nastuduj si nejbeznejsi rostliny, a priste se Ti to stane zase, stejne jako mne, ale aspon ne v tak velke mire
.
Hemigraphis
Díky. Takže z asi 8 kytek co mám, 3 nejsou akvarijní :/ Je to strašně fajn, když Vám v akvaristice ochotně "poradí"...
Vypadá to na Koleus, ale ten není akvarijní.
Díky, díky, díky ano je to Saururus, vzpomněl jsem si
. Jsou i jiné druhy?
2) Asi Saururus (cernuus?).
Tak jsme tam dnes dorazili ještě jednou a vzal jsem ještě dvě další kytky.
První rostlina by tedy měl být pryskyřník plamének. Jako pryskyřník odnožuje, jen ty lysty vypadají jinak, než si pamatuju.
Druhá nevím, ale taky rostla pod vodou.
Třetí by mohl být hvězdoš? Jestli ano, tak mám radost. Jen ho musím namnožit, než ho zase sežerou skaláry.
Poslední rostlina bude asi ta svízel bahenní. Na konci má docela tvrdou kuličku. Co by to mohlo být?
0 01.03.2015 09:05 Helenka – Prosím prosím
Prosím, mám od kamarádky tyto dvě a netuším, dekuju moc
není to douška hustolistá
Dobrý den,
není to Egeria?
rybicky.net/atlasrostlin/egeria_densa ?
je vidět velký rozdíl u rostliny, které se daří a která spíše živoří - Egerii se u mě nikdy nedařilo a nerostla, vypadala podobně..
není to nějaká pramenička, třeba chabá?
0 28.02.2015 21:07 honza259 – Pomoc
Prosím o identifikaci rostliny, ziskal jsem ji diky koupi jiné kytky. Našel jsem něco podobného, ale ten rust mi nějak nesedí, mam ji asi už pul roku a furt je malá max 2* větší (na obrázku), je droboučka a uzká a pomalu roste viz foto. Již jsem se ptal ve více aq. skupinach na facebooku a nikdo neví co by to mohlo být.
Díky moc za každý nápad.
Ranunculus je ve vyssich akvariich zajimavy, Galium moc dekorativni neni-prilis vysoka teplota. Se zvedanim teploty bych se nestresoval.
Ta svízel byto být mohla, ale tím pryskyřníkem si moc jistý nejsem. Budu to místo sledovat. Zítra zkusím svízel přinést, ale nevím, jak dlouho bych měl zvedat teplotu, než ji vrazím do akvárka. Budou stačit dva dny?
Ted je to trosku tip, ale snad se trefim: Ranunculus flamula a Galium palustre.
jo, je. Šípatkovec odnožující.
Zase jsme se toulali v lese a rád bych věděl jména dvou kytek z potůčku. Jedna je podobná blatouchu, ta ale asi do akvárka nepůjde. Zajímám mě hlavně ta s drobnými lístky, v akváriu by se mi líbila.
Zdravím, je tohle Helanthium bolivianum 'Isthmicus' nebo se pletu? Dostal jsem to s tím, že to je saggitarka, ale podle atlasu mi to moc nesedí, je spíš nízká, v jiném akva, kde je slabší světlo jsou listy tak 3x delší, tam už jako ta saggitarka i vypadá
Celkem dost kořenů a odnožuje to poměrně dost
.. je to ta pod pancéřníčkem a na druhé fotce ta uplně dole
díky za rady, snad tma je něco vidět
a když už ten rohatec sázet, tak aby koukal krček nad substrát ...
Starší reakce
Díkes, tak to dopadá když člověk něco pořídí zahodí poznámky s nazvem se slovy nejsem pako to si budu pamatovat a za pár měsíců čučim a pídim cože to vlastně pěstuji .-)
Díky
Já starej pes, bych na to nepřišel.
0 20.02.2015 20:29 jamesbond – Rostlina na kořenu - název
Ahoj, poradíte mi prosím někdo. Mám tu rostlinu na kořenu, odnože ( mladé rostlinky / kopie velké ) vyrůstají na konci spodní strany starších listů a jsou k nim pevně přichycené. Starší listy více černají než bych si přál, chci přijít na to proč.
Díky a hezký večer
0 20.02.2015 20:07 Stiffpulinek Ještě bych se zkusil zeptat na nižší rostlinku pred "Kleine Bärem", vím, že špatné foto kdyžtak dodám lepší...rostlinky cca 5-8cm vysoké tvoříci celkem bez problemů koberec v prední části akvaria.
Co to je poznáš možná až ti to vyroste, takhle malé rostliny jsou si hodně podobné.
Tezko mohu ja Tobe rikat, jestli je to spravne urceni, ale myslim ze mas pravdu. Chtel jsem si tipnout stejne, ale uplne jisty jsem si nebyl.
Vie mi niekto poradiť, čo je to za rastlinka? Prišla mi s objednanými rastlinkami a vôbec netuším o čo sa jedná... Zaujímavosťou je, že nové lístky rastú akoby zo starších listov, nie zo stopky... Na fotke je napravo, ospravedlňujem sa za (ne)kvalitu...
Ten echac urcite neni red beauty ani flame
Ty jsou hodne charakteristicky a dobre identifikovatelny - beauty red ma vyraznou bordo barvu a vyrazne zelene zily a flame me krasnou zihanou kresbu.
Premyslym kterej by to mohl byt - treba se jeste s identifikaci ozve Vaclav.
0 20.02.2015 09:26 Stiffpulinek jj uprostřed vzadu, dík moc
Hydrocotyle tripartita ,Pogostemon erectus ,Aponogeton crispus,ten čtvrtý je Echinodorus bohužel druh ať určí někdo kovanější přes Šípatkovce.
1. pupečník zdřípatělý, nebo jiný malý (trojdílný)
2. pačule vzpřímená
3. myslíš to uprostřed vzadu?
4. echinodorus 'Beauty Red' nebo jinej red (flame, ...)
0 20.02.2015 08:40 Stiffpulinek – Copak je to za rostlinky
Starší reakce
mne ju dal kamos co ju uz ma 4 roky v akva tak uvidime
v jezírku mi roste pěkně, ale v akváriu mi nikdy dlouho nevydržela.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [74] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x