Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Je pojmenovaná podle květní stopky, která se při vývoji plodu spirálovitě stáčí až k bázi listů.
je to dost matoucí ty názvy.. ta druhá je uplně rovná a přitom se jmenuje Spiralis
u mně je každá rostlinka docela řídká - jen asi 5 listku, ale hodně odnožuje. Da se něco udělat pro zhoustnutí jednotlivých rostlinek?
2) tady v atlase je v těch obrázích takový bordel, že tam je snad vždycky všechno ostatní jen ne ta kytka která by tam být měla. Mohu vás poprosit o nějaké příklady? Napadá mě totiž pouze jedna - C. wendtii var. brown (tam si nejsem jistý). A kde ještě jsou v atlase špatně určené rostliny?
TORTA, ASIJSKÁ, AMERICKÁ, SPIRALIS - všechny vypadaj skoro stejně
. Ale nejrozšířenější a pravděpodobně to bude ona, je V. Torta.
Sedí, hned na začátku jsem psal že je to tropica, ale za 1) prodejcům se nedá věřit a za 2) tady v atlase je v těch obrázích takový bordel, že tam je snad vždycky všechno ostatní jen ne ta kytka která by tam být měla.
Díky.
Copak je to za rostlinku?
Vyrůstá to z mechu a roste to docela rychle. Květ??
Když v tom tvém "mrňouskovi" vypadají všechny kytky jako miniatury
ta hnědá vepředu je tropica, brown je trošku víc vzadu, ta zelená vlevo je green
Vidíš, a já mám Tropicu, která dorůstá klidně 25 cm, takže ve velikosti rozdíl nebude. Ale barvu má opravdu hodně tmavě vínovou.
Johan má pravdu, že pod stejným názvem je prodáváno vše možné.
Tak až koupíš jinou CW Tropica a zasadíš je vedle sebe a ona bude větší jak tvá Brown, tak třeba změníš názor.
Jinak největší C. Tropica kterou jsem viděl, tak měla 30 cm. (v jiném akváriu ta samá 5 cm). Hodně záleží, jak dlouho rostou na jednom místě.
U tebe vidím jen jednu hnědou Cryptocorynu, tak nevím co myslíš, ale uvidíš co ti z toho vyroste.
jak jsem koupil, tak prodávám, mám je vedle sebe v akva, takže můžu porovnávat barvy, i velikost, Brown je podstatně větší než Tropica, má i jinou barvu. Každopádně s tebou se přít nebudu, nejsem botanik
Pochybuji, že je nějaký rozdíl mezi rostlinami C. wendtii Tropica, Red, Brown, veinbergii apod. Ano, samozřejmě můžou být jiné, ale pochybuji, že si ony vlastnosti po přesazení udrží. Mnohem více bych věřil na špatné určení. Např. že místo C. becketii bude rostlina určena jako nějaký kultivar C. wendtii.
Tímto tempem přirůstání různých kultivarů bude za chvíli stejná situace u kryptokoryn jako u šípatkovců. XY kultivarů, které se ve svém důsledku stejně nedají rozlišit.
Tatáž kytka se v různých podmínkách pěstování vybarví trochu jinak. Já bych Johanovi věřil.
mám vedle sebe tropicu i brown, tropica je víc do červena
Jj, Cryp. wendtii a s klidným svědomím bych jí říkat Tropica.
wendii to je, ale brown. tropica vypadá jinak
To vzadu vypadá na Anubias congensis.
Je to možné, ale těžko to z takovéto rostliny poznat.
U té v zadu - možná Anubias, možná taky Spathyphyllum.
snad je trochu lip videt na fotce celeho akvaria, listy ji koukaji za tim velkym kamenem vlevo
je to v popreni bakuma jizni? a potom si nevim rady s tou velkolistou tvrdolistou vzadu... dekuji... :]
Jj, svého času jsem ho pěstoval.
Určitě Potamogeton crispus?
Echinodorus bleheri
Potamogeton crispus
Microsorum pteropus Windelov
Treti
Druha
Zdravim, byl jsem dneska v OV na Akvaburze a dokouil jsem rostliny do AQ. 4 byly popsane a 3 ne. Borec mi sice rikal co to je, ale me laikovi v tom fofru. Takze muzu poprosit o pomoc.
Dekuji
Starší reakce
Ceratopteris thalictroides
0 14.03.2013 15:22 pavel369 – Jak se jmenuje tato rostlina
ještě jedna fotka
0 14.03.2013 15:19 pavel369 – Jak se jmenuje tato rostlina
neví někdo jaký je její název?
Nevíte někdo prosím co je to za rostlinku?
Díky
.
Ja som sa pozeral a myslím, že je to C.cornuta, ale chcel by som si byť istý.
Co se takhle podívat do atlasu rostlin. Rozdíl mezi nimi je poměrně značný.
Starší reakce
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [115] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x