Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Jestli se nepletu,tak ta první by mohla být Cryptocoryne wendtii green.
Starší reakce
díky moc všem, v prezentaci opraveno a doplněno
Souhlasím, podle mě by anubias mohl být spíše barteri var. nana.
+ ta vallisnerie
Díky za opravdu - spíš torta
Jsi si jistá, že V. spiralis má kroucené listy?
dostal jsem pár rostlin z přebytků, potřeboval bych zjistit o co přesně jde, prošel jsem atlas a tipoval bych to na:
Ceratophyllum demersum
Anubias barteri var. barteri
Vallisneria spiralis
a to poslední netušim vůbec
tipoval bych to stejně
V těchto rostlinách se nevyznám, ale pokud jste je kupoval třeba u Aqua-Daho(klidně i přes překupníka a následného prodejce), tak to bude identifikováno dobře.
0 24.07.2014 14:05 jiv
0 24.07.2014 14:04 jiv Zdravím, pomůže mi někdo identifikovat dvě rostlinky?
Ta vyšší měla v košíku označení Alternanthera splendens, druhá (nízký keřík)neoznačená.
Ale já tu vyšší tipuji na Rubru a tu nižší na Reineckii Splendia.
Dík
Starší reakce
ano možná to je on děkuju
Toto (2.) vypadá na liliovníček, ale zase - ta kvalita fotky...
To první bych tipla spíš na nějakej echinodorus, třeba se najde i Sibyla co určí dle té fotky druh a u té druhé bych to viděla na liliovníček - malé rostlinky, sázej je dál od sebe.
Zkuste mrknout, jestli to má oddenek podobný anubiasům.
Ta fotka (1.) je sice "šílená", ale tipl bych, že pravdu máte spíše vy.
Nemůžete udělat čitelnější foto?!
a tady mám tu druhou
dnes jsem koupila tuto rostlinku a někde jsem ztatila jmenovku... zase
tak mi prosím poraďte.... amras psal že by to mohl být nějaký echinodorus,já si myslela že je to nějaký druh anubiase tak nevím
a mám tu ještě druhou kytku který nevím jak se jmenuje... a tak prosím taky o radu děkuju
Jak jsem napsal v SZ - část rostlin je nevhodná pro pěstování pod vodou, špatně zasazené liliovníčky, (nemají velkou šanci odolat řasám a/nebo deficitu živn), navíc i ty bílé kamínky (drcený mramor) rostlinám dvakrát nesvědčí.
A tyto markanty naznačují, že toho bude asi víc...
Rostliny se zatím drží, tak nevím co je špatně.
Ty kytky sedí, ale nedá mi to...
To akva vám dlouho radost dělat nebude - špatná volba (i výsadba) rostlin.
Amatér
Prosím vás. Nakoupil jsem si 2 tyto rostlinky. Označeny červenou šipkou. Nezapsal jsem si název. Ví někdo( určitě ví) jaký je název? Chtěl bych si jich koupit více. jen v tom obchodě už ty samé nemají. Děkuji.
Jaká je to, prosím vás, rostlina? Děkuju
Nemyslím si, že by to šlo bez květů určit.
ta má je vyšší no.. a má uzčí lupeny
no mi rostl hojně a vždy se držel jen takto při zemi
mi z fotky příjde, že ta rostlina od Pavíholky je vyššího vzrůstu.
Je to dost problém určit, záleží jak to komu roste, obecně platí že Helanthium bolivianum 'Latifolius' je podstatně větší a širší. Dostal jsem ho dvakrát větší než potom narostl mě.
na ten má ta rostlina od Pavíholky moc široké listy. Tady na fotce máš šípatkovec odnožující
Jestli šípatkovec, tak spíše by to mohl být šípatkovec širolistý
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_latifolius
Vyveďte mne prosím z omylu, jestli na mé fotce není šípatkovec odnožující, abych si mohl upravit popisky
díky
taky si myslím, že by to mohl být šípatkovec odnožující.
To seš dobrej z takovýhle fotky
Hledal bych u echinodorů. Dejme tomu Helanthium bolivianum.
ano máte všichni pravdu je to sagittaria subulata teda aspoň podle obrázků
Já bych se také přiklonil spíše k Sagittarii.
Patamatix myslel tím lepší foto jako že by to chtělo větší a kvalitnější fotografii. Z té malé toho není moc poznat. Taky jsem ze začátku tipoval na Vallisnerii ale pak jsem to zavrhl
Ale nejsem znalec v rostlinách
Podíval bych se na sagitarie, na valisnerky bych to neviděl.
snad lepší foto
chtěla bych se zeptat koupila jsem tuto rostlinku ale nějak mi vypadla jmenovka.... nevíte jak se jmenuje ?? (viz foto)
Starší reakce
je to rotala, ještě v emerzu
Zdravím,
právě jsem si koupil v Hornabach v Plzni kytku. Na štítku má uvedeno Rotala rotundifolia, ale dle zdejšího atlasu bych to viděl spíš na Ludwigia ovalis.
Co si myslíte vy?
Díky
Já bych to viděl spíš tak, aby jsi to neřešil. Pokud jde o to mít to v atlasu, tak tam dej třeba tu perpusillu. Ono je to prakticky jedno. Nároky mají podobné.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [82] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x