Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
To jsme na tom stejně. Taky jsem začínal na rybkám. Jé rybky. To bylo moje. Postupem času jsem přišel na to, jak se o kytky starat a co pro ně dělat. Momentálně jdou rybky stranou(spíše okrasa kytek) a preferuji rostlinky.
Jinak s emerzním pěstováním mám dobrou zkušenost. Na okně mám jen tak v květináči bacopa monnieri. Jak začalo jaro, začala krásně kvést. Jinak v kelímkách od invitro rostlinek mám micranthemum micrathemoides, hydrocotyle leucocephala, hydrocotyle tripartita. Jako dno mám rašelina, substrát pro pokojové rostlinky. Všechno krásně roste. Foto mám v 64 litrovce - složka emerzní pokusy.
Mně stačí kytky v akváriu.
Když jsem začínal, tak mě nebavili vůbec, teď mám víc kytek než jsem kdy plánoval, mám víc rostlinných (emerzních i submerzních)než s rybami. Můžeš to zkusit třeba na parapetu, není to nic těžkého, zvládne to i malé dítě, když ví, co má dělat.
V podstatě si stačí vzít plastovou nádobu se substrátem, napustit akvarijní vodou, zasadit vodorovně položit danou kytku. Kytka nesmí plavat! Vody musí být tak akorát, max. 1-2mm nad substrátem. Celé to zakryješ kuchyňskou folií na jídlo. Položíš na parapet.
Jinak se vlastně využije to, že ze sekundárního meristému v kde vyrůstají listy začne růst primární meristém (vrchol kytky)
Jak jednoduché
Já na kytky nejsem.
mužeš ji zkusit emerzně
Ja si taky myslel, ze odejde... a roste mi, a dost pekne. Dokonce i prestala dole opadavat, a ted jsem se dokonce divil, jak se jeden stonek prodira z housti. Myslel jsem si, ze svetlo mam nic moc k tomu co chci, ale EI hnojeni s CO2 z burcaku staci. Neroste mi rychle (vlastne mi roste hodne pomalu), ale je fakt pekna. A ted zvladla pri leceni i mesic vypadek hnojeni a CO2, stale je dobra, zatimco jine rostliny, uvadene jako mene narocne, to pekne odnesly. Okrehek skoncil uplne droboucky, uplne se prestal mnozit, jak bylo malo zivin...
Alternanthera 'Splendida' je divna rostlina. Nejdriv se ji nechce, vypada ze skonci jako ohnily holy kul, pak se vzpamatuje, kolem ni ledacos odchazi a ona drzi.
Tak tahle vypadá nejpodobněji. Ale ono to nakonec asi bude jedno, protože všechny jsou dost náročné na osvětlení, takže u mě asi dlouho nevydrží. Díky všem.
Určitě je to Alternanthera, kupoval jsem ji pod tímto názvem na burze, bohužel jsem zapomněl přesné označení a to jsem se na to i přeptával na místě.
Když jsem si tu prošel atlas, tak jsem si moc nepomohl. Zkusím se ještě někde podívat a projít všechny druhy, třeba si vzpomenu.
Díky, ale nejsem si jistej, jestli je to zrovna Splendida.
Určitě to je Plevuňka, asi Alternanthera Splendida
Je to Heteranthera zosterifolia na 100%, taky ji mám.
Treba ich ale zvyknúť na teplú vodu a to môže byť problém, najmä teraz po zime
Ahoj,
dajú sa použiť vodné rastliny z potoka do akvária ??
Tipoval bych Hygrophila polysperma.
Ahojte, nevite prosim nekdo co je to zac?
Zdravím, jen tak pro pořádek: Je tohle H. guianensis, H. corymbosa nebo nějaká jiná?
Abych pravdu řekl teto typ rostlin už jsem párkrát měl a rozdíly mě nejsou až tak moc jasné. Zdejší atlas to ještě zhoršuje.
A nějaký tip by jste neměl?
Emerz ale vypadá takhle.
Otočil jsem fotku abych si neukroutil krk. Hygrophila to bude ale určitě ne ta úzkolistá.
Není list, jako list. Emerz se od submerzu někdy liší k nepoznání.
Na tyto fotografie jsem samozřejmě koukal,ale schodu v tom opravdu nevidím
0 22.04.2014 18:53 Neo – Hygrophila salicifolia
Dobrý den,můžete mi prosím potvrdit či vyvrátit,že se jedná o dodavatelem deklarovanou rostlinu?Moc děkuji za pomoc.
Možná se pletu, proto jsem to nepsal úplně s jistotou, ale mně ji to připomíná.
0 21.04.2014 20:38 Necrom Kdo prosim poradi o jakou jde rostlinku? Diky
To určitě ne, teda pokud se p. Růžička nespletl. Mělo by to být něco z:
ludwigia arcuata
rotala naejan
didiplis diandra
rotala russila
3. Vypadá to jako Heteranthera zosterifolia.
4.
3.
Zleva: Najas guadalupensis, Ludwigia, Limnophila sessiliflora.
Hledal bych mezi Cabombama.
Edit: Hmm, to bych hledal blbě.
Kdo mi pomuze,co je to zac?
To je Marchantia polymorpha. Vzhledem k tomu, jak je hojně rozšířená a celkem houževnatá, by v akváriu chvíli mohla vydržet, ale nedoporučovala bych jí hromadně rvát v přírodě a trápit pod vodou
Tady máte fotku porovnání dvou výše uvedených k předcházející dávnější diskuzi - až se rozroste budou další fotky v prezentaci. Na fotce vlevo Ondinea s hlízou, vpravo Barclya, listy vypadají stejně. Pavel
Čo je jatrovka? Pod J som taký názov nevidela
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [86] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x