Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Ahoj vespolek,
pomůže mi někdo identifikovat tento suchozemský mech, který mám na kořeni vně aq?
Nejde mi o ten rašeliník vlevo, ale o ty jakési trumpetky
Myslím, že Václav chcel naznačiť nasledovné: Pre presnejšie určenie je treba ešte počkať, kým sa úplne zmení na submerzný a odfotiť to lepšie
(ale možno som to ja zle pochopil)
Je to emerzní echinodorus nebo lépe řečeno dva. Fotka je dost hrozná a barvy ještě horší.
0 18.10.2014 14:09 Ales – určení rostliny
Dobrý den, poradí někdo o jakou se jedná rostlinku?
Předem děkuji.
OK, díky za rozšíření obzorů
Na sklech se běžně usazují přisedlé řasy, ty mají schopnost asimilovat HCO3, takže ten "vodní kámen" se může tvořit i na sklech sklenic od okurek a stát se podkladem pro přichycení mechů.
V akváriu bych to pochopila, zadní a boční skla nečistím, tam toho bude dost
Ale rostl mi i po skle čistýho cukrálu...
Edit: cukrál je velká sklenice od okurek.
Ke sklu přiroste jen pokud tam je nějaká nečistota, např. vodní kámen. A to tam pak přiroste i Vesicularia.
Jinak toto je Taxiphyllum bariberi.
Rozdíl v nich je. Skutečný Java moss je Taxiphyllum, přirůstá klidně i ke sklu. Což Vesicularia dubyana, pokud se nemýlím, nedělá...
To jsem se právĕ dočetl v atlase, že to není pravda. Že probĕhlo určení a jsou to dvĕ úplnĕ jiné rostliny. Kdybych mĕl jávák, tak roste rychle. To moje roste tak pomalu, že dřív zestárnu. To by ukazovalo na mĕchýřku, ale zase píšou, že to je rarita... Tak nevím...
je to jedno a to samý,ale pod jinýma názvama prostě jávák
0 16.10.2014 11:29 JoKa – Mech
Zdravím, pomůže mi nĕkdo s určením tohoto mechu? Nĕkde čtu mĕchýřka jávská, jinde je to stejná rostlina a říkají tomu jávský mech... Mám v tom teď docela hokej...
Dĕkuji
Starší reakce
Díky
to bude ono
Jestli dobře vidím, tak Najas guadalupensis.
Poprosím o radu s určením
Poradit si rád nechám. To zas ne že ne. Řasa se tam dělá to nikomu vyvracet nebudu
na skle od okna nechávám růst zelenou řasu (takové ty nezničitelné zelené fleky ze světla) na které můžu zespod sledovat držkolezce a štětička se taky sem tam ukáže... Rostliny jsou u mě až na posledním místě. Údržbu mám pravidelnou a snad vzorovou. Někdy to přeměřuju (na amoniak žádný test teda nemám) a ještě jsem nic vyloženě špatné nezaznamenal. Hnědou barvu u mě dělá hodně torben... Když čistím filtry, tak to jde vidět na molitanech i dalších náplních. Hrozně to barví. Mně to osobně nevadí a ryby vypadají taky happy. Dnes se mi v té mojí "špíně" opět vytřeli geophagove.
hnědá řasa může signalizovat, že tam máš amoniak, to není dobré.
Edit: Aha, vypadá to, že netřeba ti radit ...
0 08.10.2014 21:22 radim tak už mi docvaklo od kud vítr vane a prozkoumal jsme Zoidikovu stodvaašedesátku
Micranthemum micranthemoides
dobře jste tipovali
Ja už som takú videl aj rotalu. Stačilo ju dať pod silnejšie svetlo. Tam ale vidím hnedú riasu
V takomto stave je to len tipovanie, bacopa?, rotala? micranthemum?,.....
Zdravim, je to Cabomba caroliniana?
Starší reakce
jak píše Designer
Zivocich a rostlina se lisi drobnym detailem. Kdyz nepujdu do detailu, rostlina to spatne odhodi a naroste to znovu. Zivocich si poskozene casti opravuje.
jen se zaptám, co bude s těmi poškozenými listy? Zelené jsou jen vrcholky.
Podobně jsem na tom byl s kosokvětem taky, byl vytahlý, některé místa načernalá, prostě nic moc. Pak jsem akva trochu překopal, zesílil osvětlení, změnil cirkulaci vody, pravidelně hnojím a lehce sytím CO2. Kosokvětu se začalo náramně dařit, roste o sto šest, je pěkně zelený a hustý, pěkně se rozvětvuje, téměř ho nestačím zastřihovat.
Díky, zčernal asi prot že mi ho prodávající nacpal do mikrotenového sáčku i s druhou rostlinkou
než jsem stačila zareagovat byly tam. Mírně do černa byly už u prodejce. V AQ živorodky byly,snad se chytne
Designer napsal: Kdyby Ti nahodou ten kosokvet ( rybicky.net/atlasrostlin/heteranthera_zosterifolia ) nesel, nic si z toho nedelej. Mne zacal jit az kdyz jsem zacal poradne hnojit, jinak opadaval a cernal. Je to celkem citlivy indikator, ze v akvariu neco chybi, odchazi dost snadno. A kdyz ho nekomu davas, chce to co nejrychleji, pac kdyz se do noveho akvaria nedostane dost rychle, zcerna, strasne rychle vypada spatne.
Ac celkem obycejna rostlina, ne kazdemu se dari. A radeji Ti to pisu predem, aby ses treba netrapila, protoze i kdyz nejde, jine rostliny ve stejnem akvariu jit mohou.
Ideální je dát ji do nádrže k živorodkám. Dal jsem pár kousků do nádržky, kterou používám jako porodničku pro platy a začalo to růst jako plevel.
Kdyby Ti nahodou ten kosokvet (
rybicky.net/atlasrostlin/heteranthera_zosterifolia ) nesel, nic si z toho nedelej. Mne zacal jit az kdyz jsem zacal poradne hnojit, jinak opadaval a cernal. Je to celkem citlivy indikator, ze v akvariu neco chybi, odchazi dost snadno. A kdyz ho nekomu davas, chce to co nejrychleji, pac kdyz se do noveho akvaria nedostane dost rychle, zcerna, strasne rychle vypada spatne.
Ac celkem obycejna rostlina, ne kazdemu se dari. A radeji Ti to pisu predem, aby ses treba netrapila, protoze i kdyz nejde, jine rostliny ve stejnem akvariu jit mohou.
První je správně a druhý je Pogostemon erectus (nejspíš).
Rotala rotundifolia a Limnophila sessiliflora.
0 27.09.2014 14:01 Ales Dobrý den, potřeboval bych ještě určit jméno další rostlinky (viz. foto)
0 27.09.2014 13:53 Ales Dobrý den, můžete mi poradit o jakou se jedná rostlinku (viz.foto).
Děkuji
Starší reakce
Ziskal jsem kdysi tuto rostlinu jako Cryptocoryne lutea, mam urceni pod obrazkem spravne (Cryptocoryne walkeri var. lutea) a nebo zase neco plantam do sebe? A nebo jde jeste o neco jineho? Je to drobna rostlinka, sneci na fotce maji okolo 10mm.
rybicky.net/fotogalerie.php…Starší reakce
bohužel,jiné foto nemám
Mohl bych poprosit o fotku z jiného úhlu?
Koukla jsem na foto,je to hodně podobné,jen na mé rostlince lístky rostou z oddenků,každý zvlášť, ne na stopce.Ale asi taky nebude vhodná
0 08.09.2014 22:26 Dasa – poznáte někdo??
Dnes jsem si přinesla z obchodu novou rostlinku. Hledám něco,co mi nebude požírat ancistrus.
Vybarvením listů je mu docela podobnej,jen ten můj má strašně vytáhlý listy.jinak roste vcelku rychle...ty obrovský listy narostou každý týden jeden.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [80] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x