Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
A 9 - kdyby bylo potřeba tak kytičky zkusím nafotit lépe...
Děkuji moc za každou radu...
M.
8
7
6
5
4
Třetí
Druhá
0 02.08.2013 15:26 Mykci – Pomoc při rozeznání kytek v akváriu
Moc prosím při rozeznání mých kytek v akváriu...spoustu jsem jich dostal ale jméno jsem si nezapamatoval...
Máš mé díky!
Starší reakce
Děkuji za určení. Všiml jsem si, že vypouští do vody něco jako spóry, které padají na rostlinky pod nimi a nebo na dno. Budou z nich nové rostlinky (přečetl jsem si, že se rozmnožují hlavně odnožemi)?
Děkuji za určení valisnerie gigantea
. Ta druhá rostlinka je podle kamaráda, kterému jsem to ukázal, ceratopteris siliquosa. Mně tyto kytky přijdou všechny příliš podobné. Co myslíš? Přeji pěkný den.
To dlouhé je valisnerie gigantea a s tím na pravo si nejsem jisty, snad Hydrophila Diformis
A tady to má ještě kořen.
A taky nevím, co mi plave na hladině. Díky za pomoc.
Ještě další fotka té kryptokoryny, které druh neznám. Díky.
Ahoj, koupil jsem si rostlinky pro nové akvárium, které jsem před týdnem založil a teď se zajíždí. Jen nevím, jaké to jsou. U jedné vím, že to je kryptokoryna, ale nevím jaká. Vím, že vypadají uboze, ale to je asi tím, že byli nasázené do nového akvária a potřebují čas na proměnu listů, nemýlím-li se. Děkuji za pomoc při určení.
Starší reakce
Dobře, změním to dnes. Děkuji za rady.
Tak to jo, pokud se ti to líbí, tak si to tak měj ;) a k tomu echináči, on se totiž rozroste, a listy si bude jakoby chtít položit dolů, aby nezavazeli novým
To je jen modrá zářivka, jinak je to spíše vše do zelena.
Každopádně udělám jak radíš, dnes jsem ho tam teprve dala, tak to zítra napravím. Děkuji
Moc to s tou modří nepřeháněj, a echináč přesaď, nemyslím si že v ťech šutroch se mu bude dařit
Děkuji.
První si najdi pod označením Vallisneria - zákruticha a to druhé echinodorus - šípatkovec
tady je druhá
Zatím mám jen dvě rostlinky a jejich název jsem nějak pozapomněla.
Starší reakce
Jojo to je on, díky moc
Jestli se nepletu, tak ho máš v prezentaci na fotce s názvem "list mandlovníku". Mám ho taky. Je to ta druhá možnost - Echinodorus decumbens.
Joo to bude asi ono, popis by celkem seděl a ty středové nové listy vypadají téměř totožně. Ta fotka je z doby kdy jsem ho dostal, teď mají nové lístky jen trochu jiný odstín, žilky a ohraničení je do červena.
Pak by to mohl být i
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_dekumbens . Jestli je fotka, kterou jsi vložil tvoje konkrétní rostlina (Skoro bych řekla, že máš tento.), tak tam řapíky jsou, ale jsou hodně krátké, jsou široké, takže to dělá dojem, že listy řapíky nemají.
Barvu trochu jinou mají, ale nemají řapík, v podstatě se rozšířují hned a jsou tak 1cm tlusté po celé délce.
Zdravím, nepoznává někdo tento Echinodor prosím?
No ja se v těch štítcích taky moc nevyznám tak to snad bude ona dekuji
Heteranthea zosterifolia je to co u Tebe vypada na fotkach nafialovele. Tady ale nejspis ten fialovy efekt dela nasviceni, ta rostlina je zelena a pri mene svetle ji listi cerna. I kdyz kdo z nas vi vsechno...
EDIT: Ale jak se na ni divam, stale ji v tom nedokazu poradne poznat, ze bych rekl s jistotou, je to ona, tedy na tech fotkach. Ale nic jineho z toho co na fotce celeho akvaria mas mi k tomu nepasuje.
ta první si myslím: Hygrophila difformis
Děkuji
Jo to mám ale nějak mi to nesedí třeba ta nafialovela mi k ničemu nepasuje
Díky moc
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [107] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x