Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Hm
tak to nebude Hygrophila costata
nevím co to je zač
0 26.02.2012 16:47 eliphass – ještě jedna fotka k první rostlince
Nebylo by k první rostlince ještě jedno foto?
Pokud možno celé rostlinky. Takto mi to připadá jako Hygrophila costata, ale nevím
foto č.2 nemůže to být Hygrophila polysperma?
0 26.02.2012 15:39 eliphass – Fotka č.2
Jelikož jsem nepřišel na to jak vložit do jednoho příspěvku 2 fotky řeším to tímto spůsobem tak tady je ta druhá rostlinka. děkuji
0 26.02.2012 15:32 eliphass – Identifikace rostlinek
Ahoj. Již delší dobu řeším co pak jsou tyto dvě rostlinky zač ? Hledal jsem na netu kde buď ale marně tak Vás prosím … pokud někdo umí dobře rozeznat rostlinky a pomůže mi identifikovat tyto dvě rostlinky budu mu zavázán. Nerad bych je vyhazoval s akvária ale zároveň bych s rád domáknul co jsou zač. Ten větší hustý trs jsem dostal jako dar od firmy Aqua daho a ty dva tenký stonky jsem dostal od známého ale on toto neřeší tak sám neví co to je. Všem předem a vřele děkuji za pomoc při identifikaci.
- dostal jsem ji od jineho akvaristy s krevetkami, diky
Starší reakce
Nevěřil bych,kdybych je neviděl ve Zverimexu Pajtaš na vlastní oči.Já osobně je tak velké nikdy neměl,ale tobě dávám za pravdu
Už je to dost dlouho co mě takhle rostly. Stačilo dno z kopaného písku, (samý vápenec) slabé světlo . Byla to dominantní rostliny v akváriu. Nic jiného mě tam nechtělo růst Mateční rostliny mě běžně dosahovaly takových rozměrů. Jestli je znáte tak víte že takový kytky už rostou na kořenech nad substrátem. Bohužel foťák jsem tenkrát ještě neměl. Jak jsem přidal světlo a vyměnil dno, začaly být poloviční.
Tak vidíš, že je to pravda, je to určitě druh cryptocoryne wendtii, ale varietu přesně neodhadnu.
Já měl affinisky vysoké 50cm
Ano, je schopná dorůstat do docela vysokých rozměrů. Já zase měl affinisky vysoké 15 cm.
Myslíš? je vysoká cca 20cm. ty affinisky mám při zemi(nízké)
Podle zvlněných okrajů listů nych to hádal na cryptocoryne wendtii.
0 20.02.2012 18:28 Smokemesmokee – kryptokorýna
dobrý den,
potřebuju určit druh kryptokorýny z fotky. Je to ta uplně u zadního skla, vím, že ta před ní je affinis, ale ta za ní je taky do červena, hodně podobná, ale mnohem vetší, rozhodně jiný druh, ale jaký? Obě mám v akvu tak rok, takže není možné, aby to byla affinis taky ale ještě nepřízpůsobená mým podmínkám.
Prosím poraďte.
25 a více cm má, když nemáte čas na její sestřih.
Když si čas uděláte, můžete se jejím tvarováním dobře vyřádit.
Tak když má kvalitní "podlož" jako u této nádrže tak to chápu...
Já osobně bych ji 25cm vysokou teda nechtěl
Chtěl bych ji proto, že by mi rosta pomalejš a ne tolik do výšky, Costatu musím zkracovat každý měsíc
...neni to rostlina, (staurogynus), která by rostla závratnou rychlostí, zvlášt třeba do výšky...
V dobrých podmínkách roste dostatečně rychle. Ve špatných jen živoří...
Tady se můžete podívat, jak dokáže z emerzní formy přirůst za týden, dva nebo tři po zasazení.
rybicky.net/nadrze/13634
EDIT: Hlavní fotka staurogynu ve zdejším atlase (s popiskou Johan) pochází z mé nádrže. Vyfocený trs měřil po nějakém půl roce cca 25 cm na výšku!
S největší pravděpodobností to bude ta Kolovka Wallichova, ale nejsem ten z těch zkušenějších, takže uvidíme co poradí ostatní...
Mohu se zeptat zkušenějších na jméno této rostliny? Předem díky za odpověď.
A např. toto?
leoncupra napsal: Drží ve "štěrku" jen tak lehce...
Pochopitelně v písčitém dně by držela lépe...[/cite]
Krásný exemplář štětičkové řasy.
Zdravím. Tak schválně. Co by mohlo být tohle???
Nedrží ti ve dně, tak to se jí ani nedivým. Tvoje černobílé dno má příliš velkou zrnitost a rostliny v něm špatně drží. Takový substrát se hůře odkaluje a rád zahnívá. Polovina je z mramoru a ještě k tomu je to drť, ostré hrany pro ryby dna nic příjemného.
Přesně tak!
Na Costatě to poznám i podle jejího růstu, navíc se mi na ní stále dělají nové a nové oddenky, který už ani neřízkuju, aby tolik nerostla. Do výšky roste jak zběsilá, ale teď mi přijde, že roste snad víc do země než do výšky
Nevím, jak to bude třeba za půl roku či za rok, protože jestli to půjde tímto tempem, budou mi ze dna trčet snad 5cm kořínky...
SanelOne napsal: ale já mám třeba Hygrophilu costatu a její kořínky mám po celym akváriu a nevim, jak to zastavit, rostou mi už i ze dna nahoru...
Úděl stonkovek, no. Já mám Hygr. polyspermu a jsem na tom prakticky stejně. Kořínky, kam se člověk podívá. Alespoň vím, že se jí daří.
Přesně takovou rostlinu bych chtěl, ale jak psala Majka, že se ji u ní moc nedaří, je možnost, že se jí nebude dařit ani u mě. S tim odkalovánim musí být práce no, hlavně v opatrnosti a někdy s trpělivostí
ale já mám třeba Hygrophilu costatu a její kořínky mám po celym akváriu a nevim, jak to zastavit, rostou mi už i ze dna nahoru...
Nee s úmyslem ne. Moje akva mám založený od prosince, a při zakládání akvária jsem kupoval i rostlinky a tuhle jsem koupil protože se mi líbila, takže je nejstarší rostlina v akváriu. Jak říkáš neroste nějak rychle ale spíše se rozrůstává a ze štěrku se objevil nový květ tak se ji asi daří. Ryby ji neokousávají tak snad mi vydrží
Akorát je třeba dávat pozor při odkalování, párkrát se mi stalo že vyplavala. Drží ve štěrku jen tak lehce. má strašně slabý kořínky.
Myslím, že to bude ona. neni to rostlina, která by rostla závratnou rychlostí, zvlášt třeba do výšky, ale uvidíš časem, třeba se rozroste. Předpokládám, že si ji nekupoval s úmyslem...?
Je to ono.
Docela závidím, mně nerostl ani v jedné ze čtyř nádrží.
Je to určitě ono? Protože ona vůbec neroste. Má tak 4cm. a v atlasu jsem se podíval že růst je tak na polovině. Pánové já nevím nevím
Docela Ti ji závidim
ještě jedna fotka
Prosím o identifikaci rostliny. Mám už ji delší dobu a nevím co to je. Je úplně malinká a teď jsem si všiml že od spodu roste nový květ. Díky
Starší reakce
Ked som ten zoznam "osekal" -tak ostala ozaj len ta Rotala.Ono preto to asi "klame" ze je to "povalane" na tej skale.
Tak som to nasiel co tam vsetko je
Hydrocotyle sp., Micranthemum micranthemoides, Eleocharis sp., Ludwigia arcuata,
Eleocharis sp., Bolbitis heudelotii, Vesicularia sp., Cryptocoryne sp., Rotala sp.,
Utricularia bifida, Rotala rotundifolia var. gontin, Microsorum pteropus var., Microsorum
pteropus, Fantinalis antipyretica, Bolbitis heudelotii
www.aquatic-eden.com/…
World Ranking 7 -toto tiez asi nepomoze...
ked zobereme ze to v zadu pri vodopade je pravdepodobne Micranthemum micranthemoides? -tak "toto" je este mensie...
Didiplis bude spíš na tom skalisku pod Ludwigií.
Já si tipnu Didiplis diandra. Ale ta fotka...no pokud někdo zná tento konkrétní layout což je možné tak to rozsekne.)
Moc malé rozlišením, ale připadá mi to jako normální Rotala rotundifolia.
Vie niekto co je toto za rastlinu?
OT-Prosim potom to niekto zmazte -uprava fotiek -autorske prava...
Jestli to rostlo na zahradě, mohla by to teoreticky být vrbina penízková, ale je to opravdu věštění...
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [133] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x