Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 27.03.2014 18:52 amrtin – jak se jmenuje?
Neví někdo název této rostlinky?Já jí znám,jen nevím název.
Podle mě to je taky micranthemum.
Taky to vidím na to micranthemum, mě rostlo v riccii běžně, kousek se tam zachytí když stříháš a pak tam v klidu poporůstá, když se chytnul, měl jsem pak na riccii emerzní Micranthemum
Micranthenum micranthemoides
zdravim, nasel jsem to vyrustat z koupene riccie, pozna nekdo uz co to je?
Dal bych ji do květináče, než zakoření, nechat ji pod fólií a až zakoření, postupně otužovat. při vhodné péči je to nádherná pokojovka, která často kvete.
Já jen potřebuji vědět co s nimi. Koupil jsem 4 druhy rostlinek do krevetária a u dvou jsem zjistil,že nejsou vůbec akvarijní. V sobotu tam mají přijít krevetky a to je taky den kdy se můžu dostat ke koupi nových rostlin.
V pěstírnách se množí i kytky do paludárek, ale akvaristika si objedná třeba kolekci kytek a pak jako akvarijní prezentují i ty kytky, které pod vodu vhodné nejsou.
Takže v akvárku nemá co dělat? Pryč s ním?
No koupená je v akvaristice, teď jsem našel fotku s popiskem Spatifil. , ale nikde jsem nic takového nenašel.
Podle mě je to nějaká Aglaonema, pár jich doma mám, tak je mi to silně povědomé. A koneckonců o jejich pěstování v akváriu psal pan Rataj před více než třiceti lety, takže by mě neudivilo, kdyby se někde jako akvarijní prodávala…
Dvě fotky k vidění např. zde:
www.plantedtank.net/… On by možná napověděl i zdroj původu. Pokud je to koupeno v akvaristice, tak to asi Piptospatha nebude.
Piptospatha insignis má žilnatinu výraznou dostatečně, přesto nedám ruku do ohně za to, že na fotce Pavla 1205 je právě ona.
Vypadá to jako Piptospatha insignis.
Zdravím, můžete mi prosím určit co je to za rostlinu?
Uz jsem videl Ludwigia repens v tolika podobach, ze uz jsem vzdal tyhle dva druhy od sebe rozlisovat. Ona Ludwigia repens dokaze vypadat znacne ruzne podle podminek, a i v jednom akvariu muze mit v mene svetle zelene male listecky, v trosku vice umi byt ruzova s vetsimi listy, a u hladiny az cervena s velkymi listy, ze by ani clovek skoro nerekl, ze ty prvni a posledni jsou totez. A ted jsem prestal hnojit, bohuzel lecim ryby, a za docela kratkou dobu tahle Ludwigia (co prirostlo) zase vypada trosku jinak.
Poraďte prosím o jakou rostlinu se jedná, abych jí mohl správně přiřadit. Děkuji.
Juncus articulatus mám pod vodou skoro rok, ale v malé nádrži není moc dekorativní. Veronica je krásný vodní druh, ale chce hodně světla a hooooodně živin.
Veronnica beccabunga, podběl, asi Juncus articulatus.
0 21.03.2014 16:00 eXe Treti
0 21.03.2014 16:00 eXe Druha
0 21.03.2014 15:59 eXe Zdravim. Chtel bych se zeptat, zda nekdo dokaze identifikovat tyto rostlinky a zda se daji pestovat i v akvarkach. Nasli jsme je nahodou pri prochazce, je jich tam spousta, tak by me jen zajimalo, jak to s nima je
Predem diky.
Prvni
Spíš roste nad vodou.
Při procházce kolem slepých ramen Labe jsem našel tuto rostlinku. Na první pohled se zdála emerzní i submerzní forma stejná. Mohlo to být taky způsobeno čerstvým přechodem pod/z vody, takže se ještě nestačila adaptovat. Napadá vás, co by to mohlo být zač?
Starší reakce
0 16.03.2014 18:57 Zdeněk – Pomoc
Prosím co je to za rostlinu děkuji.
To druhé je blyxa japonica
0 15.03.2014 16:07 Huny – co to je ?? :)
copak je to za rostlinku ??
Chce to hodne trpelivosi aby si se ji najisto zbavil!!!Ja ji mel jako koberec v predu na plastik.sitce asi 150 cm delky a 20 cm sirokou,musel jsem ji co dva tydny strihat(nez me odvezli na "psycho ward"
).
Abych Ti řekl pravdu,moc krát jsem už myslel,že jí nemám a najednou se někde rozbujel koláč,jako hrom.Ale nemyslím,že je to nějaká extra invazivka.Dá se s ní v pohodě vyjít
0 14.03.2014 17:58 replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte . koupl jsem willow moss- Fontinalis antipyretika dal jsem ho do mřižky na namnožení a začaly z toho vyrustat holé rostlinky ve tvaru Y a na na každem konci se rozrustaji opet jen to Y je to nejaká čat mechu nebo to je uplně neco jiného jako třeba Riccia fluitans ?
?
Ve předu Veronica beccabunga (pravděpodobně) a pak Veronica anagalis-aquatica či Lythrum.
v potoce jsem našel dva druhy rostlin, rostou velmi rychle, pozná někdo co to je? 2 ve předu a ta 1 za nimi uprostřed dík
ještě jedna fotka "kořínků"
Zdravím a prosím o pomoc při určení rostlinky.
Dostal jsem jí spolu s ostatními- zřejmě jako "bonus"
Vypadá že je plovoucí, ale áhnou se jí dolů takový jakoby chlupatý kořínky, ale dle vzhledu si nemyslím že kořínky byly v písku...
Díky za rychlost, já myslel že to je Eusteralis stellata(je to to samé teď už to vím)jen mi udivuje že mi to tak roste. Dík
Starší reakce
Anubiasy umi byt kouzelne, a kdyz maji vylozene "petrol" barvu, nebo jak se tehle zelene rika, vypadaji jak kdyby vypadly z tovarny. Akorat to chce rozumne svetla a dobre podminky, at na nich neni rasa.
To bude čerstváček z pěstírny , je fakt krásnej
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [89] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x