Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Dostal jsem jí s rybkama. Druh netuší m. Děkuji za nápady.
Taky se přikláním k Flamingu. Zrovna včera jsem taky dostal od Bilibo jeden kousek poštou.Takové krásné dary potěší.
Taky si myslím. Vzácný dar!
Starší reakce
Dobrý deň. Prosím vás, pomohli by ste mi určiť tieto rastliny na tých fotkách:
Poznám ich názvy len nie všetky viem určiť. Sú to: Rotala sp. "Nanjenshan", Rotala sp. "green", Rotala rotundifolia, Ammannia senegalensis, Ludwigia glandulosa, Limnophila aromatica, Myriophyllum sp. "matogrossense", Althernanthera reineki, Blyxa japonica a Glossostigma elatinoides. Viem, ktorá je blyxa, glossostigma, rotala nanjenshan a rotala sp. green. Ďalej už neviem.
Tu je tá fotka:
showcase.aquatic-gardeners.org/… Podle mě je to Ludwigia repens,
0 02.03.2019 21:38 PatasF11
Staré listy se už rozpadají, ale ty největší jsou velké asi jako ta padesátikačka.
Škoda že nemáš vyfocený list jako jsem to udělal já.
Z toho asi nikdo nebude o moc moudřejší, protože když jsem rostlinky dostala, po vyjmutí z košíčků nejvíc ze všeho připomínaly hromádku jetele, viz foto 1.
A po zasazení viz foto 2.
Tohle asi nikdo nepozná takže bych asi Ratajovi věřil, rostou mě na marsilce různé druhy listů. Spíš se to pozná podle emerzu.
Dobrý den všem a hezký víkend,
od Rataje mám nový druh, zakoupený jako Marsilea hirsuta, ale Jirka Ščobák vyjádřil pochybnost, že je to ona, takže jsem vyfotila nejmladší lístky a předkládám k posouzení. Rostlinky mám ještě příliš krátce na to, aby byla komplet přelistěná, ale snad už je možné identifikovat správný druh. Za přítomnost "Ancoura" na fotce se omlouvám.
Starší reakce
Ceratophyllum demersum to byla reakce na Ceratophyllum sp. Jinak tvoje fotky vypadají na nějaký najas.
vzhledem k tomu, že v článku se nikde nevyskytuje pojem "Ceratophyllum demersum" a obrázek se aspoň lístkama dost podobá, tak předpokládám, že ses trefil. Nebo jsem to špatně pochopil?
Většinou jde o Ceratophyllum demersum roste třeba u nás ve Vltavě jak ho strčíš do teplejší vody zeslábne a je na první pohled k nerozeznání.
Já jsem dostal od Pepana Ceratophyllum demersum a Ceratophyllum sp.. To Ceratophyllum sp. vypadalo přesně jak rostliny na fotce. Ale v mém akváriu nové přírůstky vypadaly úplně stejně jak klasické Ceratophyllum demersum, teď už je od sebe nerozliším. Dej tomu čas a uvidíš, jak ti to poroste.
Cyklohentán napsal: Toto rastie aj u nás v ramene, a Ceratophylum demersum to nie je. Je to veľmi tvrdé a drapľavé, však?
Přesně tak. A prodával to jeden na burze. V atlase jsem to nenašel.
Ceratophyllum demersum mě teda rozhodně nenapadlo, protože ten má běžně ty lístečky tenoučké a velmi křehké
Toto rastie aj u nás v ramene, a Ceratophylum demersum to nie je. Je to veľmi tvrdé a drapľavé, však?
Vypadá, jako kdybys ji vytáhl z přírody.
Starší reakce
ještě mě napadá ludwigia repens...
Jsou to dvě různé rostliny jen, ta první vyplavala na hladinu.
Taky myslím že to je nějaká Plevuňka
možná plevunka reinekova,ale moc si nejsem jista,zkus kouknout do zdejšího atlasu..
Starší reakce
0 14.02.2019 15:31 Olin Copak je to za rostlinku? Ta co pouští ty kořínky. Díky předem
Nevím. Ale vypadáto spíš jako to, co psal JirkaŠčobák
Podle mě srpatka zahnutá.
Děkuji Vám oběma za rady. Je to to, co napsal JirkaŠčobák
Vypadá to
Jinak - je to mech, který se vyskytuje i v naší přírodě.
Ještě nějaké fotky. Je to focené mobilem. Asi je to ono, co myslíš? podle mně jo
Co je to za mech? Lepší fotka udělat nešla, ale pokusím se ještě
To rád slyším právě tam ji chci dát. Bezva, je tam
Já ji mám v krevetkáriu je celkem vpohodě přes den fotosyntetizuje a krevetky v ní pořád něco hledají.
Takže do akvárka asi ne. Co?
Toto je také ona? Je z řeky. Omlouvám se za nekvalitní fotku
díky všem za ujištění
Ano, roste krásně (a to mám původní v substrátu) a každý měsíc vyhodí tak 3-4 dceřiné rostlinky
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [22] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x