Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
dobře jsi udělala,zasadit a nechat růst,kdyby řasa vyhrávala a rostlinka chřadla, vyzkoušíš něco jiného
s tím přípravkem nemám žádnou zkušenost.( takže nevím)
To je ona děkuji
Krevetky bohužel nemám, teď začínám prvním akvárkem, rostlinku jsem tam teda dala. Mám doma invital carbon a dočetla jsem se někde v jiném fóru, že stříknutí v akva v denní dávce na rostlinku by mohlo pomoct i na řasu. Tak snad jsem neudělala nějakou blbost
nějaká kryptoška bych tipnul...
0 17.06.2019 17:58 Ruvia [0] Zdravím,
mohla by mi nějaká dobrá duše říct, co je to za rostlinku? Dostala jsem ji takhle, s otrhanými většími listy kvůli řase, ale název nevím
Popřípadě nějaké opatření než ji dám do svého akva abych si tam tu řasu nezatáhla?
Děkuji předem za odpověď
i.postimg.cc/…Starší reakce
0 11.06.2019 22:01 Králík Děkuji všem za odpovědi, asi to bude Vallisneria gigantea. Dnes jsem ji koupil v akvaristice a nebyl u ní lístek, proto jsem se ptal.
Spíš spiralis, tipnul bych si podle šířky listů. Ale jak píše Petr, bez měřítka těžko říct.
Neznám velikost focené rostliny
Ale i tak se mi zdá, že neroste v dobrých podmínkách.
Tipnul bych si Vallisneria
0 11.06.2019 21:42 Králík Dobrý den, neví někdo co je to za rostlinu? Předem děkuji.
Starší reakce
Dakujeme za postrehy... pomohlo to...ps: ano vyzera ako kopr
Limnophila se tak nevětví jak je na obrázku.
Toto je vraj to iste, len je to zrejme mlade dolu to ma korienky. Ta velka korienky nema je len zatazena kamenom a ku podivu sa jej dari a rastie.
Zdravim nasiel by sa niekto, co by nam poradil nazov rastlinky ?
Starší reakce
šlo by ji vyfotit ze zadu ? ( zadní stranu listů)
a mateční rostlina měla kořenový bal, nebo oddenek? ( pokud tam těch "anubisů" bylo více
Tak to asi anubáček nebude
Že by dva listy za tak krátkou dobu?
Přeji ať ti roste. Občas se na burzách najdou takový zajímavosti
V AQ je již celý týden. Fotku jsem udělal až dnes ráno. Musím říct že má přírůstky a daří se jí dobře. Od zakoupení dva nové listy .
Je pěkná, uvidí se časem
Ale ty to dáš
Věřím. A taky mě zajímá o kterou vlastně jde
Ahoj. Jiná možnost zatím není. Rostlinka je bez kořínku a přivázat se zatím nedá. Je odtržená od matecni rostlinky.
Nejsem botanik, takže to je jen můj názor, ale přijde mi, že rostlina má pro daný druh anubiasu příliš krátké řapíky a chybí ji charakteristický výkroj na bázi listů.
Netvrdím že je to on ale teď jsem to zkusil dát do googlu a tady se tváří vcelku podobně.
www.google.com/… Dieffenbachia to není určitě, ta je naprosto nezaměnitelná a pochybuji, že se jedná o zmíněný anubias, chtělo by to vidět, jestli má rostlina oddenek.
Je ale možné, že je to zcela neakvarijní rostlina, velmi mi totiž připomíná hostu kultivar 'June'.
Za to bych kačku nedal
Sice se mi moc nezdá ale jediný který znám a má takto žíhané listy je právě Anubias hastifolia.
Mně to připadá jako difenbachie
Taky moc nevěřím, že je to anubáček
Anubias hastifolia asi. Každopádně bych ho nedával do substrátu.
Pěkný úlovek, ale nevím
Je to vůbec anubáč?
Ahoj. Na akvaburze jsem si pořídil novou rostlinku. Údajně se jedná o Anubias. Nevím však jaký konkrétní druh . Rostlinka je světle zelená a lehce žíhaná. Zda můžete tak prosím poraďte děkuji.
No taky sem měl ten pocit ale mám ho ve stejné nádrži také a vypadá trochu jinak hlavně je hustší a zdravější ale je tomu asi nejblíže.
Spíš nějaký pogostemon, má to zubaté listy.
Za mě je to h. Angustifolia, ale hodně zubozena.
Ahoj uměl by mi někdo určit tuhle rostlinku? Dostal sem ji jako hygrophila polysperma ale nějak se mi to nezdá. Moc se jí nedaří tak by mě zajímalo co je to zač než ji začnu přesouvat nebo než jí vyhodím.
Vypadá to, že by to mohla být ona. Děkuju
Starší reakce
Ludwigia glandulosa běžně střídavé listy mívá.
KaGaOri napsala: Dost mě ale mate postavení listů na stonku - všechny Ludwigie co jsem viděla je mají vstřícné a ty moje kompletně střídavé...
Dobrá poznámka, tak to Ludwigie být nemůže, toho jsem si nevšiml...
Tvar i vzrůst by jinak seděl.
Díky za odpověď. Ludwigia bylo to první, co mě napadlo. Podezření jsem měla hlavně na tuhle:
rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_repens . Dost mě ale mate postavení listů na stonku - všechny Ludwigie co jsem viděla je mají vstřícné a ty moje kompletně střídavé. Zatím rostou a vypadá to, že se chystají větvit, tak počkám, co vyleze a znova nafotím.
No, mohl by to být on
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [18] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x