Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 05.12.2015 19:20 vera Prosím o název. Zapomněla jsem se zeptat prodejce. Děkuji.
Starší reakce
První bych viděl na Rotala macrandra (kolovka velká) a druhá je nejspíš Ammannia senegalensis (tuhanka senegalskáale) ber to radši nadhledem nejsem odborník,
snad někdo opraví nebo potvrdí.
Já bych řekl, že jsi to určil správně.
0 29.11.2015 16:21 Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :) Ahoj, poradíte prosím co je to za kytí? Prodávající na burze názvy nevěděla
Díky.
Btw se dušovala, že obě jsou akvarijní, nicméně ta první se mi moc nezdá...
Starší reakce
Vpředu kobereček Micranthemum callitrichoides 'Cuba'. Stonkovka vzadu je Bacopa monnieri.
Změna jména. Rotala 'Bonsai', Ammannia sp. 'Bonsai' = Rotala indica
to vzadu bych tipnul na ammania sp. bonsai
Šípatka
to by mělo být ono, děkuji
0 23.11.2015 11:29 stanedav – Kobercová rostlina na fotce
Ahoj, na facebooku se mi ukázala starší nádrž jednoho z místních uživatelů a hodně mě zaujala. Akorát jsem u něj nenašel, o jaké rostlinky v akváriu se jedná - resp. jde mi hlavně o tu nízkou kobercovou, co má v předu akvária. Odkaz na prezentaci nádrže je zde:
rybicky.net/nadrze/18119 + jsem přidal foto
Děkuji za odpovědi
Prosím o řadu co je to za rostlinu? Kdysi dávno před měsíci jsem ztratil cedulku a teď nevím...
Ahoj, dnes som ju nasiel pri rieke, je to limnophila alebo cabomba? (ta fialova)
0 20.11.2015 20:05 gap23
Starší reakce
První foto vpravo je Limnophila sessiliflora,vlevo je Rotala rotundifolia.Druhé foto je Ludwigia palustris.
No daroval mi ji kamos bo se stehuje a on ji pry koupil na burze. A jmeno nezna
0 16.11.2015 19:50 matějiček Dobry den poradite m prosim jaka je to rostlinka?
Malokvětka drobnokvětá
Na druhé fotce je asi ludwigia repens
Prosim identifikaci rostlinek
S tim ze na treti fotce je poupe? te druhe.dekuji
No, nevím, je to mnohem mohutnější rostlina, než ta moje (viz. srovnání s B.monnieri) a má kulaté konce listů.
Asi ji budu muset píchnout do hlíny emerzně a nechat vykvést.
Tak tady mne trochu mate zdejší atlas - profilová fotka ukazuje rostlinku, která má jinou žilnatinu, než na fotkách, které jsou na Googlu. Ta moje je podobná té na profilové fotce v v atlase.
Řekl bych,že rostlina v popředí by mohla být Bacopa lanigera.
Lindernia rotundifolia?
Má dost specifickou (souběžnou) žilnatinu - na těch fotkách to není patrné, ale na vlastní oči by to mohlo pomoct.
Prosím o určení - kytka v popředí (vzadu je Bacopa monnieri). Má stejně drobné lístky, ale je mnohem jemnější než bacopa. Napadla mne jedině vrbina, ale zdá se mi, že mi rostla trochu jinak.
Starší reakce
Microsorium sp. windelow a asi Ludwigia palustris (nebo ovalis)
Vlevo Mucrosorium windelow. V pravo nejsem schopen z mobilu rict. Snad nejaka Ludwigie
Starší reakce
Nalevo nejspíš Echinodorus uruguayensis, napravo Limnophila sessiliflora.
Dobrý den,
Pomohl by mi prosím někdo rozeznat tato kytky?
Děkuji předem
Starší reakce
Dik hladal som ju ale fuu
nenasiel som tu presnu.Ale dik
Zkus kouknout na Lilaeopsis
0 19.10.2015 18:44 Patrik2 – Aka rastlina?
Ano souhlasím, ta poslední je nejspíš Dracaena sanderiana, neboli "šťastný bambus" - nebo jiný druh rodu Dracaena. Je to pokojovka, ale skvěle roste i jako hydropon. Mám ji v rohu akvária, větší část stonku a listy nad vodou. Vytváří spleť pěkných tuhých kořínků.
Třetí - stejne vypada muj udajny Echinodorus cordifolius.
To poslední pod vodu nepatří.
První fotka bych viděl na cryptocoryny a druhá a třetí fotka by mohla být rotala.
Ty poslední dvě vypadají jako echinodorus něco jako bleherae nebo amazonicus nevím. Mrkni se.
0 19.10.2015 16:46 Branci – Nove rastlinky
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [66] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x