Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Díky za trknutí
,věděl sem,že je emerzka jiná,ale mě zarazily ty květy a reagoval sem unáhleně,takže dík,je to v pořádku(tedy,pokud se jí povede převést do submerzky)
Proc by ho porovnaval, kdyz je to on?
A mimo jine, tenhle kousek vypada prima.
Zdravým všetkých, poprosím o identifikáciu čo to za rastlinku mám?
Kúpil som ju na burze a zabudol som ako sa volá.
Vyzerá že sa jej darí.
no nad týmto som skôr uvažovala, dííík
hmm no asi aj hej, aj keď tie listy nie sú tak pekne vykreslené a troška ma metie tá výška rastliny, dakujem zapíšem ju pod týmto názvom
0 22.01.2014 16:04 amrtin – Tohle mi poslali místo pogostemonu h.
hmm, tady se někdo vyzná
tu sem v tom výběru nějak přehlédl. děkuju
a když se ještě zeptám. listy normálně ostříhávat a ten stonek můžu taky uříznout někde v prostřed??
mokřanka? tady na rybickach v atlasu to podle fotek na žádnou z nich nevypadá...
roste dost rychle... ale díky za typ
Pravděpodobně nějaká mokřanka.
ahoj, tahle kráska s fialovými stonky mi trochu přerostla. zapoměl jsem se zeptat pěstitele jak se jmenuje. pomůžete pls?
0 21.01.2014 12:54 O.Tom [439] Neví někdo, co je tohle ? Na suchu když tomu utrhnu list a promnu, tak to celkem zapáchá.
Bude to nejspíš nějaká bahenní kytka, i když se mi úspěšně, dlouhodobě rozrůstá pod vodou.
Dukladne jsem ho prozkoumal, vetsinou co koupim ma brasky na oddenku a pak je nosim na srazy. Ale tenhle brasku nema, fakt je to jeden silny a husty kus. Kdyz vykvete, pochopitelne s radosti donesu, rad se pochlubim. Kveteni by podle popisu u nej nemelo byt nic vzacneho.
Víš komu máš přinést první dceřinou rostlinku?
Rozhodně má kulatější lístky než M. micranthemoides, které mám ve vedlejším akvárku...
Cituji: Rostlinu izoloval K. Rataj st. z generativní mutace při výsevu nažek (semen)
Echinodorus aschersonianus.
Takže klidně ho můžeš pojmenovat tak jak ho prodává f. Rataj
Echinodorus 'Rubromaculatus'
Donesl jsem si Echinodorus rubromaculatus. Je z burzy, stitek nema. A jak jsem hledal po webu, u tohoto Echinodoru je v nazvu pekny svincik, asi jak to casem prochazelo zmenami. Mohu za platny nazev povazovat Echinodorus aschersonianus 'Rubromaculatus', nebo je to jeste jinak?
Já jen, že sem myslel, že M. umbrosum se vyznačuje oválnými listy a jeho kultivar Monte Carlo pak plazivým růstem. Čili mi to nesedí.
Bylo to špatně označený firmou Tropica, pak to uvedli na pravou míru.
To, že jste to koupila jako Elatine může mít několik důvodů. Nabízí se např. snaha obchodníka prodat rostlinu dráž, či i to, že to opravdu jako Elatine získal a teď to prodává dál. V tom případě to třeba Elatine bude, ale E. triandra například.
Ahoj. Vypada to presne jako Monte Carlo..dekuji za snahu.
Dekuji. Sedi to na Monte Carlo..
Nevim, jestli je to jen nahoda, v jednu dobu se mi v malem akvarku nedarilo (nakonec jsem nasel zdroj hniloby) a Echinodorus Kleine Bär se ukazal jako "drzak", utrpel vyrazne mene nez Echinodorus cordifolius mini, o ktery jsem malem prisel, a pritom predtim slo o stejne vitalni a i podobne velke rostliny. Prezil i jine, zdanlive malo narocne rostliny. Tim si mne fakt ziskal, i kdyz pochopitelne nedokazu, ze to treba nebylo nejak lepsim mistem v akvariu. Povazuji ho dnes za prima volbu.
Vďaka!
On začal rásť teraz za posledný týždeň, asi pomohlo zosilnenie svetla a možno i moje prvé experimenty s pridávaním CO2. Čiže je to Horemanii - zelený, nemusím sa obávať. Inak pomalší rast mi vyhovuje, lebo keď narastie príliš, budem ho musieť niekomu darovať, kto má väčšie akvárko. Vyhliadol som si vhodnejšie / menšie: Mercedes a Kleine Bär.
Odborníkov na Echinodorus by som chcel poprosiť o určeniu druhu. Ešte začiatkom novembra som v obchode kúpil rastlinku s menovkou Echinodorus Horemanii (žiaľ, som si nepoznačil, ale pravdepodobne to bola ceduľka Rataj). Včera som čítal pekný článok o rastlinách Echinodorus od Václava a podľa fotiek som usúdil, že to, čo mám v akváriu, asi ťažko bude Horemanii, dokonca asi ani všeobecný Uruguayensis. Rastlinka je na staršej detailnej fotke:
rybicky.net/fotogalerie.php… (len jej polovica vpravo) alebo na novšej všeobecnej fotke akvária v prezentácii. Vyzerá stále rovnako (žiadne vlnité okraje listov), akurát dosť podrástla. Podľa fotiek v článku, ako aj tunajšieho atlasu rastlín a môjho laického pohľadu je to skôr Echinodorus uruguayensis 'Africanus'. Čo na to poviete? Nechce sa mi však veriť, že by bola zle označená ceduľkou, tak som zmätený. Ak treba, spravím aktuálnu detailnú fotku večer.
Ne, jako Elatine hydropiper jsem koupila Micranthemum ubmrosum ´Monte Carlo´. Správná elatine vypadá spíš podobně jako glossa. Spíš bych řekla, že to je to Monte Carlo... aspoň to tak vypadá.
Neni to cuba, ale je to podobne a lepe to roste.. diky moc.
Rostlinu podle fota nepoznám, ale z 99,9% je nevhodná pro akvária. Klidně jí tam můžeš něchat, ale během pár měsíců ti odejde. Toto je rostlina vhodná do jezírek. Né do akvárií. Třeba aqua-daho tyto rostliny prodávají. Proč nevím. Každopádně před nákupem rostlin je dobré si nejdřív ujasnit to, co chceš a co můžeš chtít. Udělat si nějaký seznam.
Mohlo by to být nějaké Chlorophytum/nevhodné pro akvária/,ale ta fotka je opravdu dost malá.
větší velikost fotky by nebyla?
ještě jedna
můžete mi poradit co je to za rostlinu
Joo. Tak te uz to je vice podobne..
tak možná costata, ale nevím no, třeba někdo pozná líp
No to jsem se myslel taky, ale prijde mi ze ta moje je svetlejsi a ma podstatne protahlejsi listy...
Muze te mi rici co to je zac?? Nejaka Hygrophila??
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [94] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x