Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Potvrdzujem, že je to nana, moja najdlhšie pestovaná rastlina
Ten na fotke je umelý? Tak krásne čisté listy, ešte aj kvet, to je ako z katalógu!
Díky za rychlou reakci, přikláním se take k názoru že to spíše bude ta nana
Můj oblíbenec , taky tu na něj čučím půl hodiny do akva , než jsem se ujistil že neplácnu
Mi přijde že mám ty listy strašně obrovské oproti těm tvým. Jak do šíře, tak do délky. Ale fotky můžou hodně zkreslovat, když není adekvátní příměr.
Tak já k nádrži teda přiřadím tu Echinodorus grisebachii 'Bleherae' když jsi na ně odborník
. Budu ti bezmezně důvěřovat
Poradite někdo s přesným určením ?
Uplne vlevo na tehle fotce najdes jeho brachu:
rybicky.net/fotogalerie.php…
Jenze tenhle temer chcipnul, jak zarostl do krovi, a pak se vzpamatoval po presazeni do jineho akvaria. Proto je vyrazne mensi a vypada trosku jinak - vliv prostredi. Ta akvaria jsou hodne rozdilna, jedno je hi-tech, druhe low-tech.
ty máš taky tak dlouhé stonky ?
Já jsem měl kdysi oba dva. Ale rozdíl jsem mezi nimi nepoznal.
BTW: Pěkný Ramirézky
zapomněl jsem doplnit informaci o výšce. Teď má 35cm ode dna. Rozdíl mezi těmi dvěmi vydím ve výšce a v žilách. Proto jsem dával detail listu.
Jinak přikládám ještě jednu fotku druhé rostlinky ze stejného košíku. Když byly mladé, měly listy baculaté. Potom se takhle protáhly
Mohl by mi prosím někdo poradit
, jaký druh Echinodoru jsem pravděpodobně v obchodě koupil ? Cedulka na něm nebyla a na účtence to také napsáno nebylo. A tady v atlase jich je nepřeberné množství. Kdo se v tom má vyznat
Děkuji
Zdravím, mohu požádat o pomoc?
(rostlinka s velkými lístečky
) )
To je přesně ono, díky
Vůbec nevím co myslíte, ale zkuste mrknout na Batrachium fluitans.
Roste to v potocích a řekách v silnějším proudu ve větších trsech , vypadá to jako trs trávy , ale - stonek je kulatej , dost se větví na koncích roztřepí , po celé délce je stonek kulatý , ne plochý jako list valisnerky třeba , copak to je ?
Starší reakce
Holt mi budeš muset věřit (Shinersii v AQ mám). A pokud jsi nevěřící Tomáš, tak máš dvě možnosti - Shinersii si najdi na netu, jak vypadá v emerzní formě (je úplně jiná, než v dotazu ta rostlina v košíčku a nedá se to zaměnit), no a pak se můžeš zeptat u odborníků např. Johana nebo vaaclava.
A kde jsi přišel na to, že to je Shinersia?
Tak si najdi, jak vypadá coby emerzní. To je pěkný nesmysl, co píšeš. A samozřejmě, že jamajcan pravdu nemá. Máš pravdu pouze v tom, že Shinersia je abnormálně rychle rostoucí rostlina.
V malom akva sa na hladine vyskytla táto rastlinka. Listy majú max 1mm priemer. Rastliny nie sú z predajne ale z iných akvárii kde sa nič také nenachádza. Je to lemnia minor a prenáša sa vzduchom v zime?
nevi nekdo jaky je toto druh anubiasu?
Ok dám to do poriadku a dakujem
Ano, je to tak. Jen u toho Echinodoru si dovoluji pripojit "pravdepodobne". A jak psal Yirka. Radeji spatne zahrabat ve smyslu moc malo, nez moc hluboko.
Ten Echinodorus máš špatně zasazený a moc se mu nebude dařit. Povytáhni ho ze substrátu.
Bohuzel toto ma takovy delsi stonek a nem jsou vzdy listy jakoby do kvetu, pak zase stonek a znova dalsi patro listu... Vypada to trosku jinak nez na foto
Samolus mám jak submerzní v akva, tak emerzní na parapetu, a to už delší dobu... ten to určitě není.
Můj tip Shinnersia rivularis.
Nedovolím si oponovať skúsenému rasltinárovi
- ale spýtam sa: Samolus mám v akváriu, aj mi po zhliadnutí fotky napadlo, či to nie je on, ale až tak moc sa nepodobá - tvar listov. Môže to byť emerzná forma? (Alebo to v tom košíku tak skresľuje?
)
Nevím co to je, ale zkuste srovnat s Gymnocoronis spilanthoides
0 17.02.2014 01:12 Anatomik – vi nekdo co to je?
Dostala se mi do rukou tato rostlinka. Vite nekdo ci to je?
Čo to je za rastlinku?
Prosím poradte mi, kúpil som ju lebo sa mi páčila a zabudol som sa spýtať na meno a nikde som ju nenašiel....
já bych řekl že je. Mám to taky tak, ale jsou spíš celé rezavé. Bude to odvislé od síly osvětlení - tahle je náročná, což asi víš.
Toto sú emerzné rastlinky
rád bych se zeptal zda je toto Rotala wallichii a jestli jo jaké máte zkušenosti s jejím pěstováním. Já mám pěkné vždycky jen vršky těsně pod hladinou.
aha, děkuji za vysvetlení, zase jsem o neco chytřejší
Listy ktere funguji na sousi, nefunguji ve vode, a opacne. Nektere rostliny ale umi vytvaret oboji listy, podle prostredi, ve kterem prave jsou. A protoze pestirny maji snazsi situaci pestovat rostliny u kterych to lze s listy ve vzduchu (emerzni), delaji to tak. A u Tebe v akvariu pak takova rostlina shodi ony emerzni listy a nahradi je novymi, fungujicimi pod vodou, submerznimi.
mužu jen tak ve zkratce poprosit o vysvetlení, co je to emerzní a submerzní? neco jsem si vyhledal, ale pořádne nevím, neco jako jestli rostina roste ve vode, nebo nad hladinou?
Osobně bych všechny ty emerz. listy neodstraňoval všechny a některý bych té rostlině nechal jako doping při tom přechodu na submerz. a zakořeňování se budou hodit.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [90] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x