Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaká je to rostlina?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Copak je to za rostlinku? 

Přejít na předchozí stránku 183 Žádná další stránka   1  
Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Anonym – Určení plovoucí rostliny
Fotka k příspěvku V akvárku se mi objevila nějaká plovoucí rostlina. Nevíte podle fotky co je to za druh? (Průměr toho "kruhu" je asi 4cm) Děkuji

Reagovat na tento příspěvek 1  - blek – ?
je to echinodorus tropica
 Reagovat na tento příspěvek 1  - matlala
jo a ještě doplním že když jsem ho koupil tak měl listy stejně velké ale na takovém stonku měl průmět 0,5cm a byl tak 10-15cm dlouhej, ale to asi měl malo světla. a má mohutné kořeny
 Reagovat na tento příspěvek 1  - sharon
Fotka k příspěvku Nevím, co to je za echinodorus, ale echinodorus to určitě je, taky ho mám v akvárku

Reagovat na tento příspěvek 1  - matlala – solenka? ne spíše Echinodorus parviflorus Tropica
Fotka k příspěvku Prosím vás poradíte mi jak se vlastně jmenuje tato rostlina.
Koupil jsem ji před měsícem v domnění že to je solenka valerandova ale teď si spíš myslím že to je Echinodorus parviflorus Tropica. co vy na to mýlím se?

Reagovat na tento příspěvek 2  - tonik666
Vypadá to jako Hygrophila polysperma. Chtělo by to lepší fotku.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Delfínek – Co to je prosím za rostlinu???
Fotka k příspěvku Ahojík,chci se zeptat ;-),co je to za to rostlinku? tone coze

Reagovat na tento příspěvek 1  - Hugo – .........
Cryptocoryne Aponogetifolia
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Malapa
To je mi také jasné, ale druh? Listy jsou dlouhé víc jak metr. Stonek listu doroste na hladinu, u mě 50cm a čepel listu splívá po hladině.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Malapa – Co je to za rostlinu?
Fotka k příspěvku Co je to za rostlinku?

Reagovat na tento příspěvek 1  - isamik
Fotka k příspěvku spravne foto

Reagovat na tento příspěvek 1  - tonik666
Ideálně tak, aby byl celý tmavě zelený oddenek na substrátem a v substrátu byly jen kořeny - třeba způlky. Jistota je jak už jsem psal Anubias k něčemu přidělat. Nebo mrkni do nějakých prezentací akvárií.

Na fotce nepoznám, kolik je toho v substrátu, kde nemá být nic:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik
Takze by mela bejt zasazena jen lehce? Tak jak ten anubias na druhe strane?
Nejni zač. Ono to zasazení na té fotce není pořádně vidět, jen to radši zdůrazňuji.
Vyzkoušejte
Diky! No byla to moje prvni kytka kterou sem kdy zasadil, presadim ho. Jen tak pro zajimavost uz sem se listku dockal:), tim netvrdim ze je spravne zasazenej!
Myslíš to vpravo dole s velkými listy jako paraplíčko? Vypadá to jako Anubias barteri. Anubias každopádě. A je každopádně špatně zasazený, ten oddenek, ze kterého vyráží listy, musí být nad substrátem, jinak kytka odejde. Nejlépe přivázat ke kameni či kořenu, přiroste.
Aj, no ta v pravo dole, vedle Sagittaria subulata.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - isamik – copak je to za kyti
Fotka k příspěvku Hoj lidicky, poradite me co to je za rostlinu? Moc diky Jo jeste klikne te si na ni takhle to je paskvil.

Reagovat na tento příspěvek 1  - Usine
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Sprachys
je hodne narocna?... na co hodne?.. svetla ma dost, ribicky taky serou dost (hnojeni) voda cista, tvrdsi, ph + - 7.... :-O
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Usine
Řekl bych že neporoste skoro vůbec. ne
Vyzkoušejte
Althernanthera rubra. Za to že poroste neručim.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Lorencs
Fotka k příspěvku ahoj možna to je Alternanthera splendida,koukni ke mně... ahoj

Reagovat na tento příspěvek 1  - Sprachys
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku zdravim... dneska sem si koupil novou kytku a nebyl tam stitek a nazev z tabulky sejm zapomnnel... jen vim ze tam myslim bylo na konci "rubra" ale to sem tady v atlase nenasel tak prosim poradte

Reagovat na tento příspěvek 1  - blek – co to
je to Echinodorus Ocelot asi Green. staré listy se zastříhávají hned u substrátu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Gerrik – co je to za rostlinu?
Fotka k příspěvku Co je prosím za rostlinu? Mají se nějak zastřihovat staré listy? Díky

Reagovat na tento příspěvek 4  - Sidonius – Rostlinka
Selaginella - vraneček.
Do vody nepatří...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - meroň – co je to za rostlinu?
Fotka k příspěvku koupil jsem ji bez popisku jména a nikde na internetu jsem nani nenarazil netuší někdo co by to mohlo být? je to ta s tím dlouhým stonkem a uprostřed

Reagovat na tento příspěvek 1  - zmar – a. gigantea
teď když jsem se konečně zaregistroval, přestanu už se plést a dovolím si tvrdit, že s největší pravděpodobností jde o a. gigantea, nebo alespoň o rostlinu pod tímto názvem dodávanou Ratajem (pěstoval jsem ji několik let v akváriu, před časem náhle uhnila, přitom ostatní anubiasy jsou ale ok)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kiikiRe: smejd
řekla bych že je to echinodorus amazonicus ;-) Ale na 100% to určitě nevím.Určitě ještě někdo napíše byl by dobrý václav ano ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 1  - smejd – kytička
Fotka k příspěvku Ahoj všichni akvíci, prosím můžete miněkdo poradit co je tohle za kytičku???? :-( Díky mooooooooooc ahoj

Reagovat na tento příspěvek 0  - Re: kiiki
Cryptocoryne affinis,ale máš ji nějakou nedomrdlou.
;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kiiki – Jaký je to druh kryptokryny???
Fotka k příspěvku Prosíííím napište mi co je to za druh kryptokryny(prosím český i latinský název).Bylo mi řečeno že je to k.červenolistá.Díík ;-) ahoj

Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [183]

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 225652x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13192?od=9101