Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
hygrophila siamensis nebo corymbosa?
0 24.02.2010 14:42 Miloos – Copak je to zač
Prosím o pomoc s identifikací rostliny, měl jsem ji v minulé nádrži, rostla jako blázen a navíc měla spousty hustých listů, rád bych si ji pořídil znovu, ale nedaří se mi jí indentifikovat.
0 23.02.2010 08:10 švíco – Re: Eff
Asi máš pravdu... taky jsem na něj koukal, ale neprohlédl jsem si další fotorafie a podle té první se mi to nějak nezdálo.. díky moc! (to jsem rád že to není nějaká neakvarijní rostlinka)
0 22.02.2010 22:13 švíco – Re: jajaapaja
Já to k šáchoru jen připodobňuju, ale šáchor to není... nemá to listy palmovitě kolem dokola růžice ale vždy dva střídavě zahnuté na stranu...
jestli je to ta co vypadá jak malá palma tak to je Šáchor.Vodomilné kytka která se pěstuje v květináčích namočených ve vodě.Můžeš čekat že se ti bude tlačit z akvárka ven.
0 22.02.2010 21:57 Kačulka Má "jen" více světla
.
...je to "tazke" urcit...ine podmienky vyrazne mozmu menit vzhlad...
0 22.02.2010 21:43 Kačulka Tak to bude Echináč hybrid od Rataje...Já nevím
.
Tak to asi bleherka nebude. Ten se nebarví do červena. Bude to nějaký hybrid, ale těch je požehnaně, takže fakt nevím.
neplač, šak to nějak vyřešíme
Lena to určitě není. Ta nemá tak ostrou špičku listu. Snad by to mohlo být něco blízkého E. bleherae, akorát mě trochu matou ty horní nahnědlé listy, které se odlišují od těch spodních. Nepoužíváte nějakou zářivku, která způsobuje zbarvení listů?
0 22.02.2010 20:11 Kačulka Prosím,ví někdo jaký druh Echináče by to mohl být?
Myslela jsem,že by to mohla být
"Lena",ale už si to asi nemyslím
.Díky za pomoc.
a dokonce to napsal ten samý uživatel: "bezoadam"
proč to zakládáš vícekrát?
rybicky.net/forum/13273… je to tedy asi Acorus gramineus. už jsme se o tom bavili v tom fóru s Pepanem . Viz Odkaz
Tahle stejná fotka a otázka tady dneska už zazněla v jiném fóru. Je to nějaký Acorus
strašne rozmazaná foto..netuším čo by to mohlo byť..
vyzera ako umela
ale nie je
Jasně. Víš největší prča je, že já se těma kytkama zabývám už nějaký pátek a obecně něco málo o kytkách vím, takže mě nepřečůrají. Dost často dokážu z nich udělat vola. Obecně si myslím, že zákazník v obchodě je někdo, koho je třeba rozmazlovat a ne odrbat do poslední koruny. Obchod by měl být výhodný pro obě strany. Přeji hezký večer. Pepan.
přesně. Někteří prodavači jsou prostě - jak to říct. Prostě vymatlaní v tomto
. raději si rostliny kupuju tak, že si prohlídnu na internetu, která by se mi líbila a pak si o ní něco přečtu. je to od nich hnusné, že takhle jednají se zákazníky, kteří chtějí jen to nejlepší
. Já se napálil už na tolik věcí, že už si raději dávám pozor.
viď Pepane?
V tom jsme zajedno. Dokud půjde obchodníkům hlavně o zisk, tak se budou vyskytovat napálení zákazníci. Zrovna v sobotu jsem viděl v akvaristice v Tesco (Ostrava Poruba) jako akvarijní rostliny nabízet Ophiopogon jaburan Variegata. Vzhledově super kytka, ale pod vodu ani náhodou. Někdy ani nemá cenu diskutovat s prodavači, protože argumentují tím, že když to dodává firma, která pěstuje akvarijní rostliny, tak to kytka do akvária je.
acorus či ophiopogon. Je to jedno, protože v AQ opravdu nevydrží. V tom jsme se shodli
... Jinak mám s tým zkušenosti acorus i ophiopogon jsem před 4mi roky měl - nevěděl jsem, že to není akvarijní rostlina. Pak mi začala pomalu růst, uhnívaly jim listy a žloutly až jsem po zjištění, že to není rostlina do akvária , tak jsem je vyhodil.
Jestli sedí ta velikost s tou červenou neonkou, tak je to Acorus gramineus var. pussilus. Rozhodně se nehodí na dlouhodobé pěstování v akváriu. Nějakou dobu vydrží a potom začne pomalu odcházet. Raději si zvol nějaý menší Echinodorus (latifolius, austroamericanus, tenellus,...) nebo šípatku Sagittaria subulata pussila. Ty se množí poměrně rychle a jsou hodně nenáročné.
Švíco: nejde vůbec vyčíst z fotky. Nemáš nějakou lepší?
bezoadam: Nevím proč, ale přijde mi to jak ophiopogon
... pokud to je on, což z fotky jde těžko vyčíst, tak tato rostlina nepatří do akvária, není totiž akvarijní.
dík za odpoved
0 22.02.2010 16:00 švíco – Re: švíco
Tak jsem jí cvaknul aspoň mobilem... je to ta uprostřed hned pod ludwigou repens...
napada me snad jedine nejaka dracena
ale to bude urcite kravina
0 22.02.2010 15:41 švíco – hádanka
Připravil jsem si pro vás malou hádanku, jelikož nemám momentálně k dispozici foťák. Dostala se ke mě rostlinka, u které netuším ani název ani to zda je vůbec akvarijní. Prošel jsem celý atlas, stránky rataje a daho a nenašel jsem ani podobnou. Nejvíce to připomína známý neakvarijní šáchor, ale přecejenom se liší. Tvoří jako by palmičky v patrech. Zvláštní je tím, že palmička má zahnuté čtyři uzoučké listy, které se ohýbají vždy po dvou naproti sobě. Prostě dva sousední vousy jsou ohlé na jednu stranu a dva vousy na druhou.Uuprostřed vyrůstá další patro. Rostlinka má svěží zelenou až zlatavou barvu, listy jsou dlouhé cca 5-6cm. Netuší někdo co by to mohlo být? díky
Starší reakce
0 19.02.2010 15:38 joxa 0 19.02.2010 15:36 joxa – Re: romant
Ne, já si myslím, že to echinodorus není, ale že je to nějaká cryptocoryna. V této části atlasu rostlin bys měl hledat.
0 19.02.2010 15:19 joxa – Re: romant
Taky si myslím, že by to chtělo projet atlas rostlin s Cryptokorynama.
Řekl bych že je to spíš cryptocoryna
0 19.02.2010 14:49 joxa
jednu jsem našel je t tato: Alternanthera 'Roseafolia'
Aha
díky a některé mají pár kořínků jak mám udělat aby se jim pořádně rozrostli?
A tuhle už jsem taky označil - Hygrophila polysperma.
Už jsem napsal, že jde o "pozůstatky" Alternanthery splendida(?). Z té už nikdy nic nevyroste...
A tato je jaká?
tady jsou ještě 2 a ty už mají lepší foto a nevíte jak udělat aby tato akořenila? Je to tato:
To je těžké když na fotce je list bez možnosti porovnat s něčím velikost a tak. To si musíš v atlasu projít sám a upřesnit dle reálného pohledu.
Echinodorus bleherae ? - ale v echinacoch nie som "doma"
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [170] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x