Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Bála jsem se jestli to není Aglaonema modestum, je ji podobná, ale není akvarijní. Můžu ještě poprosit s identifikací s rostlinou v popředí? (ta fialová). Asi Echinodorus...ale jaký? Děkuji.
Koupila jsem si rostlinu na akvatrzích. Mohl by to být nejaký Anubias?
Díky.
Starší reakce
Tak tohle vidím poprvé
fakt je to ona, podle všeho ale asi moc rozšířená nebude. Takže jsem vlastně koupil 2 v 1
Díky moc
Zdravím, všiml jsem si, že mi z mechu začíná cosi vyrůstat
Je možné že se jedná o nějakou formu okřehku? Mech jsem koupil na burze, bylo ho v něm hafo a myslel jsem, že se mi ho podařilo dostat všechen pryč. No a teď tohle. Z míst kde vyrůstají ty větvičky po čase začínají růst i kulaté lítky okřehku velmi podobné.
Taktéž se kloním k Echinodorus Istmicus. Já jsem jej koupil pod názvem Quadricostatus
Spíš dejte na Johana.
ahoj všem, kdopak mi poradí, co je tohle za rostlinku? velikost na fotce cca 8cm. Děkuji mockrát
Já uvedl odkaz jen jako možnost, protože fotka je dost špatná. Pokud se nepletu tak asi v půlce rostliny vyrůstá další z pupenů na okrajích listů takže to bude Ceratopteris.
mě to právě jako řapík nepřišlo
E: no tak sem si to otevřel v plným rozlišení, a možná že to opravdu je řapík
Já teda rozhodně ne. Už jen proto, že ten stonek je řapík.
vsadil bych si spíš na václava, už jrn proto, že to má stonek
Pravdu má Filip980. Opravdu je to rohatec jemnolistý.
Prosím vás čo je toto za rastlinku kupil som ju ale nebolo ku nej meno a neviem sa k nemu dopatrat...
hlavně, že jsem se ho na to speciálně ptal, bo mi moc jako akvarijní nepřišla a on tvrdil, že je
to ji tam ani nebudu dávat a zasadím ji radši do květináče
Doufám, že ti prodávající řekl, že ta rostlina není vhodná do akvária. Moc dlouho tam nevydrží.
dnes jsem koupil na burze tuto rostlinku, jen jsem zapomněl jméno
znáte jí pls někdo? díky
Starší reakce
Ó ďakujem
to bolo presné a rýchle
heteranthera zosterifolia
Čo to bude?
On to bude spíš nějaký jiný pupečník, ale bez měřítka a detailů nejde moc určit a asi to je i jedno. Nejspíš z toho vyroste něco, co je zde v atlase pod názvem H. vulgaris či H. verticillata.
Určitě ne.
Starší reakce
dík, opravil jsem
U Hygrophila corymbosa 'Cherry Leaf' bych nechal jen H. corymbosa.
tak moc díky za rady. Upravil jsem to a očísloval v poznáme, tak jak šly rady. Pochopil jsem to správně?
rybicky.net/nadrze/15441 0 28.10.2012 12:51 R vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostliny Hygrophila polysperma
Hygrophila ?
Rotala rotundifolia
Helanthium bolivianum 'Isthmicus'
Tá druhá rastlinka je nejaká Hygrophila, možno corymbosa Cherry Leaf.
Nu, paprička by tam asi moc nerostla
Ten druhej název jsem proto uvedla do závorky, kdyby třeba SlavekB nevěděl, že to v atlasech lze najít pod vícero názvy.
Zvrchu 3. bude Rotala rotundifolia.
s chilli to nemá nic společného, ale se změnou systematiky ano
Doplním půlpyho, odspodu:
1 - stolístek vodní - ano
2 - Ech. Beauty Read - myslím, že ano
3 - Helanthium bolivianum Isthimicus (čili Ech. quadricostatus)
můžu Ti doporučit, toho, kdo tomu rozumí, je tu pod jménem "vaaclav"
první foto v rostlinkách je Hygrophila polysperma , druhé foto nějaká Hygrophila Corymbosa, to třetí nevím, ale typl bych si to první, Hygrophila polysperma na prosvětleném místě - ona totiž na dostatku světla červená, ale spíš to bude něco jiného co neznám,to čtvrté může být více rostlin, můj typ je sagitárie, ale opravdu nevím???
potřebval bych poradit
v
rybicky.net/nadrze/15441 mám rostlinky s textem "CO TO JE ZA KYTKU?" Případně v komentáři u pojmenované kytky text "SNAD".
Prosím, poraďte o to je za kytky
Starší reakce
Jo to bude ona. Já projel všechny v atlasu jen podle prvního obrázku a tam mě to nenapadlo, protože je hodně zelená a ta má spíše žlutá, ale podle ostatních fotek o sedí.
0 21.10.2012 18:17 Vašek [56] Prosím co je toto za rostlinku?
Někdy v létě jsem ji dostal od kamaráda. Tvrdil mi, že je to Echynodorus, ale mě se nezdá, už jen podle toho jak nasazuje listy. Roste pomalu. Je to jen list měsíčně. Bohužel ostatní listy jsem otrhal, protože se na nich podepsala sinicová kalamita. Teď to vypadá, že trochu zrychluje růst.
Připadá mi to jako nějaká Cryptorcoryne. Ty červeně označené listy jsou Cryptocoryne Tropica. Tato kytka je světlejší, má lehce jiný tvar listů a větší listy.
Tak já mám opravdu Nevillii, nemá tak dlouhý listy jako Willisii a je malinká. I nový listy jí rostou krátký. Ale i tak jsi mi pomohl
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [123] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x