Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 06.09.2010 16:55 crypto231 – identifikacia riasy
vedel by mi prosim vas niekto povedat o aky druh riasy ide ? nech viem ako dalej
Starší reakce
Johan má pravdu. Je to ona.
Díky za nabídku, ale mám. Neboj on se Ti někdo určitě ozve, je to fakt parádní kousek.
chceš, můžu poslat jeden kousek, který je ještě mnohem větší !
Bolbitis Heudeloti. Česky bulvovka a je to opravdu nádhernej kousek.
Zdravím, moje drahá polovička mi přivezla z Ostravy dáreček od starých známých... má to být kapradina, je obrovská a prý i vzácná, můžete ji identifikovat ?
Starší reakce
Jo, ale to neznamená, že je to on.
Resp. že to co mají, je sušinec.
nemusí, ale bacha roste vzhůru
0 22.08.2010 23:00 kpapik dekuju. jestli sem jim nenaletel s tou jejich raritkou... cili to asi nemusi byt zasazene, ze?
jj, ale ve Viváriu maj stringy moss
0 22.08.2010 22:48 stuky jo myslím že toto mam taky v akva. Já jsem na to hodil jenom kámen, aby to neplavalo je to dobrý úkryt pro malé rybky.
jo jo to mam asi taky
je to Leptodictyum riparium "Stringy Moss"
0 22.08.2010 22:39 kpapik – jeste jedna fotka
0 22.08.2010 22:38 kpapik – co je to za rostlinu prosim?
koupil jsem to v melnice za hrisnych 180kc, jako "raritku"
vypada to trosicku jako javsky mech ale je to silnejsi a nedela to takovy bordel. momentalne se mi to utrhlo a levituje v nadrzi. s tim se poji moje druha otazka - ma to byt zasazene nebo nemusi?
diky moc za radu!
Starší reakce
Na ten tenellus bych sázel ze všeho nejmíň, ale pokud nebudu mít kytku v ruce, tak je to jenom akademická debata o ničem. Měl jsem jej kdysi doma a měl dost jiný habitus, ale hádat se nechci, aby nás nenařkli, že jsme ve při.
0 16.08.2010 22:28 Usine – Re: Pepan
Když se podíváš na fotku a vodní skvrny na papíře tak je to focené hodně zblízka.
Ten oplégr bude mít asi trochu víc ne 10 cm, čímž je Helanthium vyřazeno ze soutěže.
0 16.08.2010 18:30 Usine – Re: budik
Ty rostliny jsou mě nějak povědomé, nebyl jsi na srazu? č.3 je Helanthium tenellus.
Poradím. Spíš než diskutovat o šířce listů na fotce atd., se zkuste podívat na okraje listů (lupa). Bohužel ty na fotce nejsou dostatečně vidět.
Já takovým říkám oplégr.
U č. 3 bez kvalitní fotografie nebo možnosti si na kytku sáhnout to budou jen dohady, jestli sagitárie nebo valisnerie...
co je furt? jestli máš ňákej odbornej výraz pro mladou rostlinu tak se tu o něj s náma poděl
...a aka "stara"???
-alebo "mlada"???...
Ten přechod na kořenový systém je u Ophioppogonu fakt úplně jiný a V. nana má ještě tenčí listy.
na vallisnerii nana nejsou až moc tenké, spíš bych řekla že možná i trochu tlustší, záleží jak velká je ta rostlina
0 16.08.2010 15:41 Mrakoplash – Re: Pepan
To já vím, ale vzhledem ke kvalitě fotky (i když tu bývají i horší) bych se vůbec nebál
btw.kořeny tam teda moc vidět nejsou a ty lístky jsou na Valisnérii dle mne hodně tenké
Ten má jinak stavěné kořeny, takové drátovité a trochu tmavší barvu. Navíc, nevydrží dlouhodobě pod vodou. Není to akvarijní kytka i když se tak prodává.
0 16.08.2010 15:27 Mrakoplash – Re: kortezhugo
Podle té fotky, bych si klidně i troufnul na Ophiopogon, ale nejspíš to nebude on
ale daaka Vallisneria ??? -kludne...-tmavsie foto..."mlada" rastlinka???
V. nana mám a když je rostlinka mladá tak tak dlouhé listy nemá. Ale nevím jako poznat rodíl mezi ní a tou saggitarii, možná až povyroste
Echináč to není a V. nana by asi měla mnohem delší listy. A tu čtyřku jsi znal.
...na 3ojku si netrufam...
3) Sagittaria subulata pusilla
4) Anubias barteri var. nana
Jinak jednička a dvojka, viz Kortezhugo.
idem od spodku...
Ludwigia asi repens
Hygrophila polysperma
to čtvrtý je nejspíš Anubias barteri var. nana, a to třetí možná Vallisneria nana
0 16.08.2010 14:14 budik třetí
0 16.08.2010 14:13 budik tady je druhá
0 16.08.2010 14:12 budik Mám tu 4 rostlinky s kterými bych potřeboval poradit. Nevím jak se jmenují..
Starší reakce
To je ona.
Díky ti moc.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [156] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x