Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Mám doma taky rostlinu, kterou jsem koupil na burze jako valisnerii a mám podezření, že je to spíš sagitarie, tvar i velikost jsou podobné jako ta níže vyfocená rostlina od Jirkass. Rozliším to tedy podle zoubkovitých či hladkých okrajů listů?
Jelikož jsem měl v akvárku jak Sagittárii tak i Vallisnerku tak si troufnu se skoro jistotou tohle označit jako Sagittarii jelikož je podle fotky taky o hodně tmavší než Vallisneria a má hubenější listy. Ale je to jen můj názor tak snad to někdo rozlouskne lépe.
Martin Honzejk
Zoubky má valisnerka, ale radši bych se podíval pod lupou. - i když asi to bude Sagittaria.
na dotek tam žádné vroubky necitím.. takže to bude ta vallisnerka ?
Prouškování je normální, nemusí to být tygr..
no já si jí právě přitáhl z burzy, jsem myslel, že je to obyč a koukám najednou proužky
, tak jsem myslel, že má chudák deficit nějakého prvku, tak jsem začal googlit a ona je Tiger
třeba vallisneria spiralis tiger
Mrkněte nebo zkuste prstem zjistit, jastli jsou okraje listů zoubkovité.
přikláním se k té Vallisnerii
Prosím kdo mi poradí pořídil jsem si rostlinu a vubec nemužu zjsitit co to je .. má prez 30 cm
Není za co. Althernantheru jsem měl v 15 litrovce a dost často jsem ji musel stříhat. Rostliny potom v pohodě rostly. Akorát do dnes nevím jaký druh jsem to přesně měl.
takze ji strihnout v pulce a zasadit??
Je to alternanthera, ale jaký druh to už si netroufám tvrdit, rozhodně to je stonkovka.
Starší reakce
Co sem se dočetl o tom, tak preferuje tvrdší vodu a proto mi konce rostliny uhnívají. Jen bych potřeboval vědět kolik množství jedlé sody do 55L akvária?, to abych zvýšil tvrdost, protože mám měkkou vodu.
Jo bude Vallisneria spiralis Linné, našel sem jí v seznamu rostlin. Ještě tu první bych potřeboval.
0 29.11.2012 18:46 PR0V0CATEUR Ta druhá bude spiralis ne?
Vallisneria. Ale presnejšie neviem.
A této.
Potřeboval bych jenom název této rostliny.
Egeria densa-hladké lístočky/ Egeria najas-zúbkované.Tieto dve môžeš strihať od buka do buka,aj 2cm vrcholček rastie v pohode ďalej.Ak strihneš časť bez vrcholca,potom to trocha trvá než si vytvorí nový.
Děkuji, asi to bude Egeria densa. V popisu se píše- nechat delší. Tak zkusím střihout dva, co to udělá
Egeria nebo možná Hydrilla
Starší reakce
Hledal bych Cryptocoryne becketi
Ahoj všichni, prosím poraďte mi co je tohle za kytku....je to jedna z mála které se u mě daří....
Všem moc děkuju za vaše názory.
0 20.11.2012 20:48 PR0V0CATEUR Podle mě by Anubias měl robustnější kořenovou část, takže si taky myslím, že ten to nebude...
Tak tohle Anubias asi fakt nebude i když má plazivý odenek. Hodně mi to připomíná kytku, kterou kdysi distribuoval Rataj jako Aglaonema simplex. Koukal jsem po internetu, ale fotky, které tam jsou, vypadají dost jinak než kytka, kterou jsem pod tím jménem znal. Pod vodou to asi nepůjde, spíše bych to viděl na paludárko.
Když já si podle této fotky nejsem moc jist, co to je, proto zůstávám u svého minulého výroku - že to akvarijní kytka nebude.
To, jestli to je Aglaonema či Spathiphyllum ale nevím. Každopádně jako Anubias se mi to nezdá.
Takže není akvarijní?
Chtělo by to pěkný květináč.
Tak posílám foto i s kořeny. Díky
Já ne a to na mě zkoušeli i čerta a policajta.
Identifikace bude jednoduchá. Anubias i Aglaonema patří mezi Áronovité a oba rody tvoří oddenek. Jenže Aglaonema roste vertikálně, zatímco Anubias horizontálně. Z toho vyplývá i další rozlišovací prvek - kořeny. Anubias je tvoří po celé délce oddenku, Aglaonema jen na bázi.
Tak pokud přežije, bude to anubias, pokud ne, tak to byla aglaonema.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [122] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x