Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Jasný, chápu
Já jsem rotalám přišel na chuť díky tomu, že jim nevadí teplá voda a hrozně dobře se udržují - není potřeba je přesazovat (což jsem musel třeba u Bacopy, Ludwigií atd.), stačí stříhat, ani spodní patra neztrácejí listy, takže je možné nechat jenom pár cm nad substrátem a během pár dní je z toho zase křoví
OK, tuhle kytku neznám a bylo to první, co mě napadlo. Některé kytky mají emerzní i submerzní formu skoro stejnou. Liší se třeba velikostí, nebo jsou listy širší, atd.
Emerzní jsou kulatý a zelený.
No, ony se mohou lišit listy emerzních a submerzních forem.
Víš, jestli to máš emerzní nebo submerzní formu?
Na rotundifoliu mi ty listy přijdou dost velké, i když ono je to hodně proměnlivé, mám v akváriu 2 rotundifolie (jedna z toho je pravděpodobně sp. green) a každá má jinou barvu, tvar i velikost listů. Ale tady bych se přikláněl spíše k té Rotala macrandra 'Narrow Leaf‘' - jenom podle fotek, tuhle formu jsem ještě v akváriu neměl
Prosim o urcenie rastlinky.Aky druh Rotali to vlastne je?Rotala macrandra 'Narrow Leaf‘' alebo Rotala rotundifolia.Ja sa priklaniam ku rotundifolii.
Vopred dakujem za odpoved.
Starší reakce
Musíš si to napsat. Dneska má každý chytrý mobil, tak není problém udělat si poznámku.Příště doporučuju nejdřív si na netu vybrat druhy rostlin co chci a až pak kupovat.
Je do druheho akvaria kde je dostatek svetla...Prodejce mi nazvy rekl....ale zapomnel jsem.
2ka by mohla být nějaká Rotala.
Něco půjde určit, zbytek snad někdo jiný
1) Marsilea, ale druh nevím, možná M. hirsuta
5) snad Anubias cofeeifolia
6) Cryptocoryne pontederiifolia
7) Cryptocoryne nevilii
8) Hydrocotyle tripartita
10) Acorus gramineus variegatus - absoliútně nevhodný do akvária
Echinodory zvládne Vaaclav a tu stonkovku radši nevím.
8 je Hydrocotyle, druh si nájdi.
Proč si nezjistíš co kupuješ od toho, kdo ti ty rostliny dal/prodal?
Máš dost specifické akvárium zaměřené na ryby, tak je potřeba důkladně vybírat rostliny a ne posbírat hromadu náhodných rostlin a doufat, že něco přežije. Většina rostlin ti tam neporoste, protože budou mít málo světla, zničí je ryby a podobně.
Rostliny nepoznám až na tu poslední 10 = Acorus. Ten pokud nemá většinu listů nad hladinou v akváriu jen živoří. A tak zahrabaný možná shnije rychle. Aspoň ho povytáhni.
0 28.10.2017 11:56 Mejla82 – prozba vol2.
0 28.10.2017 11:53 Mejla82 – Prozba vol 1.
Starší reakce
Prosím o info co jsem to dostal za stonkovku.
Je to ta mezi dřevem a šutrem
Když posíláš fotku je dobré k ní přidat předmět aby bylo poznat jak je rostlina veliká, stačí třeba pětikoruna nebo sirky.
Poradí mi prosím někdo s tou Cryptocorynou
Tak Heteranthera zosterifolia to rozhodně není.
Zdravím přátelé(ky)
Víte prosím co to je za rostlinku?
Koupil jsem ji jako Kosokvět uzkolistý,ale to se mi nezdá, podle atlasu bych řekl že je to Mokřanka úzkolistá.
Díky
Takže Sagittaria-špičky to má, díky.
Sagittaria ma listy do špičky ale Vallisneria je má zakulacené.
Toto jsem dostala jako Sagittarii. Mě příjde ale jako Vallisneria. Co myslíte? Listy ploché, tužší, silné kořeny, má oddenky s dceřinou rostlinou. Díky.
Sagittariu mám tak mikro malou a neroste,že nemožu porovnat...
Nevíte prosím o jaký typ Cryptocoryny se jedná?
Co je to za rostlinu?
Starší reakce
Tož to já se nepřu, byla to jen doplňující myšlenka k ceníku... Ale na ceníku a opakování závěrečného ceremoniálu trvám!!!
Myslím že ceny se obecně odvíjejí od rychlosti růstu v pěstírnách. Microsorum nebo anubisy nejsou náročné, přesto jsou poměrně drahé, protože rostou pomalu. Cryptocoryne affinis bývala nejobyčejnější kryptokoryna, ale protože se emerzně špatně pěstuje, málokdy je v nabídce pěstíren a není levná. Atd.
V SuperZoo nebo v Hornbachu mají u rostlin vyvěšený ceník a ten je rozdělený právě podle barev těch cedulek. A je dost možný, že to souvisí i s tou náročností, jak zmiňovali ostatní, tzn. čím náročnější pěstování, tím vyšší cena. Ale než se ptát prodavačky v sámošce, to už bych raději napsal třeba do pěstírny, jestli ti nedá spát
S prodavačkou máš v tomto ohledu šanci tak 1:5.
Aj som si myslel, že Rataj (najbežnejšie) - prv to mali aj na webe, bola to tuším cenová kategória, ale už majú nový web a nič som o tom nenašiel. Tropica tým zase vyjadruje náročnosť:
tropica.com/… (zelená Easy, oranžová Medium, červená Advanced). (pripájam ilustračnú fotku z mobilu)
rataj-spk zkoušela jsem to hledat na webu ale nic moc jsem nedohledala..
Jestli se nepletu, tak v prodejnách to je co barva to cenová kategorie...
Určujú náročnosť, o akú "značku" šlo?
0 12.10.2017 21:30 Rawen – barvy na popiskách
Sice se to úplně netýká určování rostlin ale nevím kam jinam to napsat
Když jsem kupovala rostlinky byly tam přidané cedulky s lat. názvy v různých barvách(žlutá, červená viděla jsem i modré.. ) mají tyto barvy nějaký svůj "význam" nebo je to čistě náhodné ?
ne, jen Ty si neuvědomuješ, že on odpovídá na dotaz z "Tudy" z 10.10. 14:52hod
a ne na "Pitik" z 10.10. 22:19
Ty koukáš na úplně něco jiného.
Potvrzuji, vypadá to na L. repens, také ji mám. Navíc se zdá, že ta Tvoje je uprostřed přechodu na submerzní formu.
Diky obema. Pan rikal ze kdyz ji budu zastipavat, tak bude kosata a nenarocna na svetlo.
Pripadá mi ako Ludwigia - repens / ovalis? Ale treba počkať, čo sa z toho vykľuje.
Mohla by to být ludwigia.
přátelé poraďte, co jsem si koupil za rostlinku na trzhu?
Dobrý tip, také bych to tak viděl, jen jsem nechtěl dopředu ovlivňovat
Koupil jsem ji už dávno, před cca 2 lety, měla by to snad být Vallisnerie, ale nevím jaký druh a jestli vůbec. Do výšky moc neroste, ale množí se jako jahoda, šlahouny, které vyhání docela často.
Edit: ještě na Kryptokoryna v pozadí, to také nevím
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [40] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x