Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
jseš si jistý, že to není Ludwigia inclinata var. verticillata 'Cuba'?
Ta má totiž ty kraje listů hladké, né zubaté jako aromatica či pogostemon stelatus ...
Mne to vyzerá ako lobelia cardinalis, aj keď tá až tak do popredia akva nie je
0 03.01.2016 19:28 janecka88 – rostlina
neví někdo přesný název? nejsem si u ní jistá, myslím si, že je to Limnophila aromatica (bahnatka vonná)
Super, díky moc - našla jsem kryptokoryna kalatkolistá - Cryptocoryne aponogetifolia
Tu první hledej v kryptokorynách a druhá je v emerzní formě tak musíš počkat.
0 02.01.2016 18:57 luckak
I když jak se tak dívám na různá fota tak máš s tou Hygrophilou asi pravdu..
Takže malá Alternanthera a větší Ludwigia..?
Podle mně tipuješ přesně taky bych řekl že jeto mokřanka (Hygrophila corymbosa 'Siamensis' )
Na druhou rostlinu jsi si odpověděl sám. Je to Alternanthera ale až to trochu poporoste tak to poznáš sám.
0 30.12.2015 20:45 Jarda62
Hygrophila corymbosa
Polysperma to určitě není.
0 28.12.2015 09:51 vecnyamater – hydrophilia corymbosa
Nepříde mi to jako tato květina spíše hydrpophylia polysperma
Bůh nejsem ani náhodou, jen se člověk musí podívat na atlas rostlin,
Ale jinak dík.
0 27.12.2015 21:56 Abarth –
Re: Xpe Si boh
diky moc je to Hygrophila corymbosa
Podle mně jeto zase Hygrophila nějaká ale má pěkně spodek opadaný nechat narůst a pak odříznout a zasadit znovu do písku a dokonce někdy v lůžkách listů může vyrazit znovu.
Ech. amazonicus a nebo bleherae a ta druhá je nějaká Hygrophila, mrkni do atlasu.
Nějaký druh Echinodorusu víc ti neřeknu. Koukni sem je tu slošné množství a fotky dobré
rybicky.net/atlasrostlin/latinsky/e druhou ti neřeknu co to je ale vypadá to na nějakou stonkovku jako je Hygrophila třeba.
0 27.12.2015 19:58 vecnyamater – rostliny
Neví někdo co je totoza rostlyny hlavně ta první děkuji
0 27.12.2015 11:32 Abarth – pomoc
Viete mi poradiť názov rastlinky? Vopred ďakujem
PS nemyslím cabombu
Starší reakce
Moc dekuju za odkazy jdu na to kouknout
Ahoj dekuji za nazev, jdu nacitat, proc zalezi na prodejci? Koupil jsem ji na burze-neznam prodejce.
První je Alternanthera. Záleží od koho jsi ji koupil.
0 20.12.2015 13:52 beeper – prosím o radu
Takže je třeba foto větších listů?
Takovou klíční rostlinku ti neurčí ani botanik ...
A teď?
0 20.12.2015 12:21 Qvicala [4] - Momentálně snaha o více rostlinné akvárium a do budoucna jen hejno neonek a krevetky. Ahoj. Potřebuji poradit, jestli je tohle opravdu Hygrophila corymbosa?
Chci si být jistý, abych mohl snáze přijít na to, proč se jí tak deforrmují a rozkládají listy...
Děkuji
Se ti do té řasy zamotal okřehek, a nebo nějaká malá mladá hnědovka... Víc bych v tom nehledal...
som na to zvedavý, keďže to rastie na všetkých kameňoch a očividne tie rastlinky čakali kým sa dostanú do vody, keďže v lese bol na nich akurát tak mach
To ti asi nikdo neodpoví co je to za rostlinu, ale až ti vyroste tak určitě lidé řeknou.
rias je tam teda požehnane ale pýtal som sa na to malé zelené s korienkami. Pokiaľ viem tak riasy nezakoreňujú.
Snáď lepšia foto, bohužiaľ mám iba mobil
Fotka mizerná, ale vypadá to jako řasa.
Jaj sorry nepriložilo foto. Ja som sa pýtal na toto
takže ešte raz: Kto vie poradiť? Rastie to na skoro všetkých kameňoch v akva. Kamene sú z lesa, vykartáčované ale neprevarené
0 17.12.2015 16:15 j_j [18] ahoj, nevíte co je toto ? udělalo se to kamarádce v nepříliš opečovávaném akváriu, jakýsi houbovitý povlak na kameni.
děkuji
Starší reakce
zleva Hydrocotyle tripartita, Hygrophila polysperma a Hydrocotyle leucecophala...
co je prosim toto ????
Ja bych si tipnul nějakou hygrophylu
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [65] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x