Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
jodynek napsal: dost svítím, má CO2 i Ferox. Njn ... a jí nejde o nic jinýho, než jak se dostat na vzduch :o))) ... některejm rostlinám se prostě nezavděčíš :o))) ...
Díky za určení. Koukám, že není příliš vhodná do akvária. Což odpovídá, protože mně žloutnou listy, i když dost svítím, má CO2 i Ferox.
0 19.03.2015 13:15 jodynek – Acorus?
Poznáte někdo, jestli by se mohlo jednat o nějaký druh Acorusu? Díky...
Ano, jde do červena, takže V. rubra...
pravděpodobně to bude v. gigantea
aha, pokud jde do červena bude to rubra
Máš pravdu - ostříhané konce opravdu nakonec hnily. Tahle fotka je totiž stará asi rok. Nakonec jsem ji musel ostříhat až u stonku a potom vyrazily nové listy. Dneska už je zase celkem v pořádku. Každopádně díky za její zařazení.
to bude ostříhaná valisnerie. Konce ti budou hnědnout a hnít ...
0 18.03.2015 09:11 jodynek – Pomozte mi prosím s určením druhu rostlinky
Nějak se mi nedaří zařadit tuto rostlinu. Pomůže mi někdo?
Díky
Ale když jí dáš správné podmínky, bude z ní krásně vybarvená pokojovka
Rostlina do akvaria musi vzdycky zacinat na "Echinodorus", podle toho poznas tu spravnou
.
:( a to se za ní ten obchodník pořád tak přimlouval...
Takže dračinka - Cordyline. Ven s ní.
stonek je zaoblený zespodu a vyrustají z něj nepravidelně bílé kořínky uzké. Celkově mě to trochu připomíná rákos ta kytka
Jak vypadá kořenový systém?
jak lepší foto
lepší foto snad už nejde
Chtělo by to lepší foto, ale pokud se domnívám správně že to je nějaký druh Cordyline, pak to není pod vodu, ale do paludária.
Zdravím, dostal jsem tuto pěknou rostlinku. Ví někdo co je zač ?
Díky za rady, zatím se mi líbí a při výměně vody vždy nějaký vytáhnu, takže zatím si ji tam nechám. A pokud přestane vyhovovat strávím nad tím ty dva týdny
Tady mas priklad chvilky neudrzovani hladiny z minulosti mych akvarii:
rybicky.net/fotogalerie.php…
A to jeste neni nejhorsi situace, tam by se toho jeste veslo
.
Potvrdzujem Lemna minor a odporúčam sa jej zbaviť skôr ako bude neskoro ;) Proste je to strašná pliaga, pokiaľ je silné svetlo a veľa živín, množí sa neuveriteľne rýchlo a lepí sa na všetko možné (ruky, hadice) - je veľmi ťažké zbaviť sa jej. Nám sa to v jednom akváriu podarilo, ale chcelo to pár hodín času na vyčistenie a vyzbieranie všetkých kúskov a potom ešte asi týždeň-dva každodenný zber kúskov objavujúcich sa z rôznych kútov. Ale ak sa páči a nevadí, že odoberá svetlo, potom je to v poriadku. Mne sa viacej páči Salvinia minima, tej sa dá aj zbaviť ľahko, lenže tá berie ešte viac svetla.
Nachystej si cednik, budes ho brzy potrebovat
.
Okřehek nejmenší - Lemna perpusilla
Poradíte, co je to za plovoucí rostlinu? Dostala se mi do akva nechtěně, množí se a líbí se mi. Jen nevím její název. Když jsem se díval do atlasu, nic mi nesedělo na 100%. Děkuju.
Alternanthera je dobrý nápad - tá má ružový (alebo krikľavo ružový) odtieň zo spodnej strany listov, aj keď sú zvrchu zeleno-žlté (alebo len trochu ružové). Pritom Ludwigia 'Rubin' je rovnaká, skôr hnedo-oranžová ako ružová.
Ludwigiu 'Rubin' síce mám, ale z tej maličkej neostrej fotky si netrúfam identifikovať. Mala by však mať trochu viac podlhovasté listy, aspoň v zdravom stave. No a Rubin nemá vždy oproti sebe 2 listy, nepravidelne sú aj nepárne.
Nebude to spíš nějaká Alternanthera? Třeba reineckii 'Splendida' nebo 'Rubra' například.
0 15.03.2015 22:45 cernoch1979 – Co to je?
Ahojte, toto ma kamoska v akvarku, neviete prosim, co to je? Nedari sa tomu, podla mna malo svetla, ale ked neviem co to je, neviem preverit v atlase. Moze to byt Ludwigia repens 'Rubin'? Dik moc.
jak se na to divam tak by to mohla byt ona jen by me zajimalo jak se tam dostala
Mohla by být Cryptocoryne affinis .
Ano viem.Ked mi ju predavacka davala tak mi vravela ze je to viac menej terarna rastlinka ale ze sa da aj v akvarku udrzat.Tak na skusku som ju zobral.
bacha, ten Ophiopogon není zrovna moc akvarijní ...
Tipl bych Hygrophila corymbosa ("Kompakt"?), za ní Ophiopogon japonicus(?).
Ten rozdíl je v atlasu popsán
Stélky monosolenia mají středovou žilku. Lomariopsis ne.
0 13.03.2015 15:08 O.Tom [439] 0 13.03.2015 14:55 erik1982 [23] - rastlinne Ahoj
Potreboval by som poradit co su to za rastliny.Kupil som ich v hornbachu no ked som zakladal akva cca 2 tyzdne do zadu tak som stitky vyhodil.
Vopred dakujem
0 13.03.2015 11:01 honzales [8] - Živorodky 0 13.03.2015 09:23 NyanBunny – Jaké jsou to rostliny?
6. Echinodorus grisebachii Amazonicus?
0 13.03.2015 09:22 NyanBunny – Jaké jsou to rostliny?
Zdravím, mám v akváriu pár krásných rostlinek a rád bych alespoň věděl, jak se jmenují
. Dle pátrání po internetu si nepřipadám zrovna osvíceně, ale domnívám se, že 1. Egeria densa, 2. Ludwigia palustris, 3. Ludwigia repens, 4. nějaká Cryptocoryne, 5. Alternanthera Rubra, 6. dodám hned(zřejmě je 5 fotek limit). Prosím Vás o pomoc, samozřejmě to ale nespěchá
.
Navic zrovna po pestiteli rostlin opravovat urceni, to sis nenabehl na hrabe, ale rovnou na vidle
. Tak tretinu druhu Echinodoru mam od nej
.
přečti si odpověď tonceka ještě jednou a pořádně. Tvé prsty jsou moc rychlé
6 12.03.2015 14:48 toncek –
Re: CHZ Jedno je Echinodorus 'Rubin Narrow Leaf' a to druhé je Cryptocoryne pontederiifolia.
Tyto rostliny už mám v akváriích asi deset roků a nevím o co se jedná...
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [72] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x