Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 16.01.2015 12:21 seic [238] - Raci, krabi, krevetky tak co myslite - Lomariopsis nebo Monosolenium?
diky
P.S. a jak je videt, at je to co to je hodne to chutna okruzakum
zrovna jsem upravil reakci
Těsně vedle. Najas guadalupensis
Jo,je to ona.Najas indica nebo gudaelupensis(v googlu se ty fotky dost hádaj).Dík za rychlou reakci.
řečanka, a ani nemusí být zasazená, ale jako plovoucí.
0 14.01.2015 16:02 medwedik – Copak je to?
Ahoj kolegové akvaristi.Náhodou jsem si tuto rostlinku dotáhl z akvaristiky s ostatními,byl to jen malý kousek (cca5cm) zamotaný mezi ostatní řízky.Po 5-ti měsících už je toho pořádnej trs.Roste velmi rychle a má hodně křehký stonek.Nevíte někdo jak se jmenuje?
tak už to vidím glabra je správně, díky za reakce
tak je to anubias angustifolia nebo glabra
jo ten jeden list cryptokoryny je tam navíc.
Edit: tak mi to sedí na ten anubias nějakej barteri asi
počkejte, to je přece anubias, ale jeden list je tam z affinisky ...
To mě také napadlo, ale že by měla tak krátký řapík to se mě nechce věřit.
Cryptocoryne aponogetifolia
můžete poradit co mi to roste, nějaká kryptokoryna? dík
Psal jsem to vickrat. Pokud neni nejaky duvod mit akvarko nizsi, pak neresit 40 nebo 50cm, a jit rovnou do vysky 50cm. Jak ja se tehdy mlatil do hlavy, kdyz jsem poridil nadrz 40cm vysokou, kdyz mista nad akvariem bylo az do stropu, pricemz lyze nemam, ze bych si je tam skladoval
.
jojo, tu co mám v jezírku mám taky z přírody ...
Mám ji v akvárku od srpna 2013 a docela roste. Ale opadávají ji spodní patra lupení, když je zarostlá v džungli a má málo světla. Natrhal jsem si ji u tůňky, kam chodím na živé krmení, tam rostla na břehu.
já mám všechny tři (stellatus, aromatica, inclinata) a rostou mi dobře ...
v jezírku roste v pohodě, ale v akváriu mi nikdy dlouho nevydržela. Viděl jsem ji i v přírodě, podle mě jí vyhovuje studenější voda.
...Lysimachia nummularia. V popisu je psáno, že není vhodná jako akvarijní a přitom jsem jí už v pár akváriích viděl...
Už jsem ji v několika akváriích pěstoval a je to vcelku nenáročná kytka. Jako většina akvarostlin má ráda dostatek světla, sycení CO2 etc., kdy tvoří bohatě olistěné sytě zelené (Lysimachia nummularia), resp. světle zelené (L. N. "Aurea") keříky. Zvládne ale i dlouhodobě velmi nízkou intenzitu osvětlení, jen její přírůstky jsou pak minimální.
To je do akvaria s vyskou 33cm, nebo mas dalsi akvarko? On
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_bleherae dokaze existovat v tak vysokem akvariu, kdyz je low-tech, celkem i dost dlouho, ale rekneme tak do roka dostane i v nem chut se zvetsovat a pak ho zabere jak muze. Listy mu nad hladinu nevyrustaji (maximalne vykukuji co se nevejde do akvaria), nicmene jak je pak hustejsi, je pod nim tma. A v dobrych podminkach se mu pak vali mohutne listy po hladine i v 50cm vysokem akvariu.
A ta džungle je nejhezčí
Jinak bych měl ještě jeden dotaz, konkrétně na tu rostlinku Lysimachia nummularia. V popisu je psáno, že není vhodná jako akvarijní a přitom jsem jí už v pár akváriích viděl. Znamená to nějakej horší růst, větší nároky na péči a tak? Neznáte někdo rostlinku podobnou s podobnými nároky?
Osvětlení mám 48 W na čistých 102 litrů vody.
Ohledne rostlin naber vsechno co Ti kdo da, ono ne vsechno Ti musi rust. Z toho co pujde dobre pak po case neco hezkeho vyskladas. Aspon ja to tak delam, i kdyz stejne mam z toho nakonec vzdycky jungli
.
Tak či tak, rostlinka je to nádherná
Rostliny poznávám zatím jen tak okrajově, navíc je to opravdu těžký si vybírat - každá má kouzlo.
Každopádně děkuji za odpovědi, cením si toho
to byla odpověď jen na to, jestli to nie su tie iste rastliny
už mlčím
Anubias vyzerá byť malý barteri nana. Chcelo by to lepšie fotky vo vode.
NO TO HEJ, ale ich je 20 druhov
Mal som namysli či nevie niekto presný názov obe mena
to na druhém je ta Sagittaria
přesně tak, těžko posoudit - pogostemon stellatus, limnophila aromatica či ludwigia inclinata "cuba" jsou si tak podobné, že rozdíly poznáš jen při pohledu zespodu nebo podle jemného vroubkování u uzoučkých lístků ...
1. Lysimachia nummularia "Aurea".
Ty další dvě bych jen tipoval...
0 09.01.2015 19:31 honza94 – Pomoc s identifikací
Ahojte akvaristi,
prosím o pomoc s identifikací těchto tří rostlinek. Jednu jsem identifikoval jako Pogostemon erectus, ale nejsem si tím jist.
Přikládám i původní obrázek inspirace.
Děkuji moc za rady
první je mokřanka mnohosemenná ...
ty dve co pises to budou oni dekuji ..jeste tu prvni kdyby nekdo poznal ..roste hrozne rychle ..
může to být rohatec jemnolistý nebo bahnatka bezstopečná, ale to je vlastně zase kopr
ahojte, jak se jmenuje rostlinka která vypadá jako mrkev
Malé listy v strede tej červenej rastlinky vyzerajú ako listy mojej
Alternanthera reineckii 'Mini' (
rybicky.net/atlasrostlin/alternanthera_mini), ale tie väčšie sa mi moc nezdajú. A tie zelené ani nebudem skúšať tipovať.
Tak si mi to povedlo vyfotit takto
Co jsem na to koukala, tak to vypadá minimálně na tři rostlinky. Ta červená, pak ty zelený lístečky a taková travička (jedna jakoby spadlá a druhá vlevo vzadu). Kdyžtak to zkusím ještě líp vyfotit, třeba na suchu.
Těch jsem si ani nevšiml. Stejně tak jako něčeho co vypadá jak Eleocharis.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [76] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x