Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
je to affiniska. Ale uprostřed druhé fotky koukám, že ti tam roste s velkou pravděpodobností i Cr.lutea
0 03.10.2018 18:16 PetrO [763] Zdravím vás pánové.
Když jste se tady tak pěkně sešli, chtěl bych vás také poprosit o radu
Tohle asi nebude to stejné, že? Normální Affinis?
Díky Petr
Úžasná proměnlivost barvy listů této krásné rostliny
Fotka přesně vystihuje to, o čem jsme tady celou dobu debatovali
Vše je vysvětleno
Je to stejná rostlina, jen zasazená trochu víc ve stínu.
Jestli je to stejná rostlina jako na fotce ta zelena, pak odvolavam, co jsem odvolal.
Jak se ti to podarilo?
Není. Ještě jsem neviděl Flamingo, které by úplně ztratilo ružovou barvu.
Co píše Angus68 o tvaru listu, neplatí jen pro Flamingo. Nezapomínejme, je to je barevný hybrid a podobné tvary musely mít i výchozí rostliny.
100% Flamingo.
O ty moje tady nešlo
To co má afc1886, to na Flamingo dle listů ( tvar, puchýřky, spojení řapíku s čepelí) vypadá určitě
Ale u Xbourna bych si jenom mohl tipnout. Nechal bych ji vyrůst (více listů) a stejně bysme to na 100% nemohly asi určit. Poznají se podle květů, ale komu kvetou?
I když, 'tropica' mi kvetla.
Načervenalých listů (ze spodní strany) mi roste u vícero druhů.
Já bych tipnul 'Tropicu' MiOya má užší listy i jako malá rostlinka.
Jeho Kryptoška (Anguse) je Flamingo na 100%...dle fotek.
Tvoje není Flamingo. Možná Tropica.
Nemyslím, že Flaminga někdy budou čistě zelená. Na jedné rostlině mohou být proměnlivé listy
rybicky.net/fotogalerie.php…
Podotýkám, že mám Flaminga od Larixe, který o nich napsal článek do Akvária. Stejná populace. Jen jsem se o ni trochu méně staral.
P.S. Co máš, jsou jednoznačná Flaminga s typickou proměnlivostí barev listu.
0 03.10.2018 15:50 Angus68 – Re: JirkaŠčobák
Je to jistě zajímavé téma Jirko. Vycházel jsem ale z barvy rostlin, které mi tu rostou. A ani jedna není zelená
Ani ty nový, malinký.
U každého je to prostě jinak. Co nádrž, to jiný skvost
Hlavně že nám rostou, holky barevný
OT, prosím.
Je to Flamingo. Mám je 2,5 roku a jsou barevně variabilní podle podmínek. Mé ztratily barvu ještě víc a už se k ní zase vracejí.
Ano, mám ji léta také a vypadá stejně...velmi dobře znám.
Přikláním se u Xbourna k té varietě C.Wendtii Tropica případně za názvem ještě 'Mi Oya', viz.:
gallery.aquamaster.cz/…
ale to jsou již takové detaily, že to není nikdo schopen rozpoznat z fotky (zvlášť ne z té prezentované)
Passenger77 napsal:Flamingo je nižšího trsovitého vzrůstu.
Pro porovnání moje odnož Flaminga.
Na tu kryptokorynu Flamingo to fakt nevypadá spíš wendtii tropica
Tak ta Cryptoška načervenalá je Flamingo na 100%...
EDIT: Pardon, vycházel jsem z obrázku od Angus68...chtělo by to lepší foto od Xbourn...
Mohl by to být tento kultivar:
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_wendtii_tropica
Nejlepší bude poslat to sem, až to trochu povyroste...Flamingo je nižšího trsovitého vzrůstu.
Neřekl bych, že je to flamingo, ale ta hudoroika je pěkná
Je možný ale, že každá roste jinak
Ahoj ,neví někdo co je to za kryptokorynu -ta načervenalá a mech díky ?????????????
Starší reakce
0 27.09.2018 17:36 Andaska – Co je to za rostlinku?
Ahoj, co je to za rostlinku... nejaky mech?
Nech to trochu narůst.
Taky asi nee. Tahle kytka zdevastovaná určo je, ale začíná se vzpamatovávat. Ona ale jakoby háže nové listy odspodu a velice rychle se objevila o pár centimetrů vedle.
Nevím jak to popsat. Prostě se asi množí spodem, dnem a spíš se roztahuje po dně než že by rychle rostla do výšky.
První dvě fota jsou z nově založené nádrže, která je v provozu od pátku a všimněte si, že už vyhodila i nový odenek.
Třetí fotka - nová nádrž svrchu a poslední dvě fotky téže rostlinky v Děťátku. Zde je odnož hůře vidět.
Mě se to hned nezdálo (shinnersii jsem dlouho měl), ale na té fotce to nebylo na 100% a tak jsem mlčel. Když ale koukám na tu otočenou václavem, začínám si myslet, že se jedná o mladý ceratopteris.
P.S. Shinnersie, když je mladá a nemá ještě dostatečně vyvinuté listy
rybicky.net/fotogalerie.php… To bylo k tomu pokrytí dna. Je to úplně jiná kytka, ale určitá podobnost by byla. Při zavření obou očí
třeba tady
rybicky.net/fotogalerie.php… To fackování zadrž. Počkej, až to povyroste. Já mám v AQ shinnersii, ale na tvých fotkách mi to skutečně jako shinnersie nepřipadá. Časem se uvidí, co ti to v AQ roste.
Zkusim neco vymyslet. Kazdopadne do akvarks ji davat teda nebudu. Ten chlapek byl teda peknej sulda kdyz jsem se ho ptal ze chci neco nizkeho dopredu do akvarka. Je videt ze ze se jim moc verit na burze teda neda. Presto dekuji neco s ni vymyslim
Dobře poroste pokud jí necháš ve vodě jenom kořeny. Takže třeba paludárium, nebo větev nízko pod hladinou, kde by určitě rostl
Aha diky moc. Jen se divam podle popisu ze neni do akvaria. Tak me asi pekne natahl.
Zdavim, jaka je to prosim.rostlina. vcera jsem to koupil na aquatere v olomouci. Ale nezapamstoval jsem si nazev. Jen vim ze chlapek rikal ze je tusim japonska. A ze ma byt nizky coz jsem chtel. Ale nevim. Tak prosim radu. Predem dekuji
Tož kurňa děcka, že bych byla fakt tak blbá a neviděla to, co vidíte vy?
Tak eště tři a du si nafackovat. A stejně nebudu vědět proč.
Doplňující foto k 1
Prosím Václava o otočení, asi jsem truhlík.
Tak ale i truhlík může být plný kytek, že jo.?
a fakt mluvíme o jedničce?
Tak to já jsem taky pro shinnersii
, (ještě 29 lidi
)
A to by měla být která? Ta první určitě nee.
Ale pokud na tom bude trvat dalších 30 uživatelů, přijmu ji za svou
Juchůů, to je určitě ona.
Děkuji moc.
?
Nepleteš si to se Samolusem ?
Hmm, taky nee.
Já už tu rostlinu u někoho kdysi viděla. Mám pocit, že ji měl na pokrytí dna.
Ale to je asi taky blbost, protože ten můj zachráněný kus měří cca do výšky 10cm.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [27] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x