Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaká je to rostlina?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Copak je to za rostlinku? 

Přejít na předchozí stránku 42 Přejít na další stránku   1  
Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2017 20:43 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Cados
Vlevo to vypadá jako pupečník. Vpravo je růžkatec a to je akvarijní plevel, který roste v širokém rozsahu podmínek velmi rychle. Proto se hodí na odbourávání látek z vody. Se stolístkem nemám zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2017 20:41 Žena Morticia [118] Re: vaaclav
Mě to příjde jako semenáček nějaké dřeviny..bříza?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2017 20:29 Cados – Copak to je
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím na levé straně fotky mám asi 2 měsíce v akváriu rostlinu a celkem to vypadá, že i roste, jen si nejsem jistej jestli patří do akvárka a už vůbec nevím co to je zač.. a na pravé straně nevím jestli to je růžkatec ponořený? Nebo stolístek klasnaty? Popřípadě jaký je mezi nima rozdíl a proč se stolístek dle zdejšího atlasu nehodí jako akvarijní rostlina, když by se asi dobře hodil na odbourávání škodlivin z akvária.
Děkuji

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2017 17:01 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: vaaclav
Mě napadlo, jestli jsi ten kořen donesl z lesa, nasadil na něj to Micranthemum a umístil to do akvárka, mohla na něm být semena ostružiníku, ale pokud ten kořen byl v akvárku delší dobu, asi by ta semena shnila. Jo a ještě taková drobnost k sinici. Nevím, jestli to není jenom náhoda, ale ve dvou akvárkách, kde se mi držela vláknitá řasa a sinice, se po nasazení japonik, obě ty potvory vytratily. Může to být náhoda a nebo japoniky žerou i sinici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2017 16:54 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Pepan
Něco muselo být v tom Micranthemum protože zezadu roste to samé. To jsem dostal na srazu a asi od Jožina. (dudak) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2017 16:53 R Muž ctibum [7090] Re: vaaclav
A nemáš už doma rýmovník? Ten prej střílí semena po okolí... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2017 16:39 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: vaaclav
Mi to trošku připomíná semenáček ostružiny, ale těžko říct, jak dlouho byl ten kořen v akvárku, případně odkud by se to semínko na kořenu objevilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2017 16:25 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostliny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Přivázal jsem ke kořeni mech pak nějaké Micranthemum, protože se mě tam držela sinice tak jsem to vyhodil a tohle tam potom vyrostlo. Netuším co to je, nebo spíš bylo, protože už to nemám. :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2017 10:17 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: Miraell
Tu cervenou jeste porovnej s althernanterou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2017 15:22 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: Miraell
Miraell napsala: Milý Pepane, ty kytky u mě žijí druhým rokem, tak bych si vyprosila ty poučky.
Prostě je mám a poděkuji ti, pokud jim dáš jméno.
Mám to lépe nafotit?

O kolik ta kytka za ten rok vyrostla? Kolik udělala odnoží. Ani jednu. Prostě jenom přetrvává a až se vyčerpá, prostě odejde. A to neříkám jenom já, ale i místní atlas:
rybicky.net/atlasrostlin/hemigraphis_alternata
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2017 15:20 Žena Miraell [15] Re: Pepan
Tak jsem se Pepane koukla do atlasu a asi máš pravdu.
Možná je s podivem, že mi kytka přežívá již druhým rokem a snaží se i narůst a rozrůst. :-)
Při další údržbě ji vyjmu a zkusím zasadit do květináče.
Pokud tě to bude dále zajímat, podám zprávu, jak se chová na suchu. :)

Děkuji moc potlesk

Jen ještě jeden poznatek, rostlinu si vybírají šneci jako první.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2017 14:59 Žena Miraell [15] Re: Magic
Ano, mám namysli tu červenou.
Děkuji moc. love
Chci si je najít v atlasu, myslím si, že zrovna ta červená potřebuje více světla.

Řeším totiž současně i nové osvětlení. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2017 14:57 Žena Miraell [15] Re: Pepan
Milý Pepane, ty kytky u mě žijí druhým rokem, tak bych si vyprosila ty poučky.
Prostě je mám a poděkuji ti, pokud jim dáš jméno.
Mám to lépe nafotit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2017 14:53 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Miraell
To posledné je imho Ludwigia Repens "Rubín". Ak sa teda bavíme o tej červenej...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   09.09.2017 14:46 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: Miraell
Chce to lepší fotky, ale to první je stopro nějaký Hemigraphis, což je kytka pro akvaristiku absolutně nevhodná. A už dopředu říkám, že nakoupit kytky a pak teprve zjišťovat, co jsem to dal do nádrže, je absolutní pitomost a leckdy dost drahá. Od té doby, co existuje internet, není problém si i s dnešními mobily zjistit informace třeba na burze nebo v obchodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2017 14:10 Žena Miraell [15] – Prosím.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, co je to za rostlinky?
Děkuji za název nebo odkaz. :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2017 05:27 R Muž afc1886 [15246] Re: EatYellowSnow
Jako první bych se tě chtěl zeptat, jestli to je tvoje fotka? Jestli né, tak bych ji musel vymazat. Můžeš dát jenom odkaz na fotku.
No a podobná rostlina je třeba rybicky.net/atlasrostlin/vallisneria_gigantea
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.09.2017 00:07 Maq Re: EatYellowSnow
Mořské řasy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2017 00:02 EatYellowSnow
Ahoj, pomohli byste mi prosím identifikovat rostliny na fotce ve spodní části, ony dlouhé tenké listy, které vypadají skoro jako vymotaná magnetofonová páska?:-) Případně něco příbuzného vzhledu? Nejsem akvarista, ale sháním rekvizitu pro video točené pod vodou, proto moc děkuji za případnou pomoc :)
Díky!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2017 17:12 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: JirkaŠčobák
JirkaŠčobák napsal: Asi 20 cm velké trsy. Větší rozlišení tady: rybicky.net/fotogalerie.php…
Nenašel jsem to nikde v atlase, ale možná jen blbě koukám (nejvíc mě to připomíná nějakou sítinu).

P.S. Zdroj: Štěrkové jezero u Senca. Rostlo to v mělké, prosluněné vodě. Přesně takto mezi velkými kameny (v bahnitém dně to tolik neprosperuje). Byl jsem tam se šnorchlem a než jsem to vyrval ze dna, udělal jsem si analýzu o biotopu.

Myslím, že jsem to náhodně určil. Potamogeton pectinatus rybicky.net/atlasrostlin/potamogeton_pectinatus
Dnešní foto: rybicky.net/fotogalerie.php…
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2017 14:55 Muž Paul [2] - Asie
Díky :-) Je koupená v Zoo Braník.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.08.2017 14:31 Žena drvi [2942] Re: Paul
Ty Anubiasy povytahni, at maji oddenek nad substratem, jinak ti odehnijou. Lepsi je privazat je na nejakej kamen nebo koren.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2017 13:57 R Muž afc1886 [15246] Re: Maq
Podle prezentace to je rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_wendtii -emerzní forma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2017 13:53 Maq Re: Paul
Mě by spíš zajímala ta kryptokoryna vedle... je pěkná. Kde jsi ji koupil?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2017 13:51 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Paul
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2017 13:16 Muž Paul [2] - Asie
Fotka k příspěvku Nevíte prosím někdo název této rostliny?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2017 10:54 Muž erik1982 [23] - rastlinneRe: vaaclav
Myslel som si chcel som sa tomu hladaniu vyhnut :-D.Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.08.2017 08:56 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: erik1982
To je dost těžké určit protože je jich mnoho různých variant a v každém akváriu vypadají trochu jinak. Nezbude ti než si najít nějaký atlas a hledat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2017 21:57 Muž erik1982 [23] - rastlinne – Bucky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj vie mi niekto poradit ake su to druhy?

Vopred dik

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2017 18:50 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: Magic
Myslím si že brakickou by vydržel.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2017 18:44 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Pepan
Ak prežije dva týždne v sladkej vode, môžem porozmýšľať. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2017 18:25 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: Magic
Dovezl sis oplégr?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2017 17:59 Muž Magic [879] - Rostliny – More vyplavilo...
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Som netušil, že ceratophylum nájdem i v mori... Trúfne si niekto na druh? ;-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.08.2017 22:00 Jarda62 Re: Trpka
Stellatus a basta
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2017 18:20 Muž Trpka [1] Re: Jarry
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Fotografie ve vetsim rozliseni a detail listu. Na listu jsou opravdu takove zvlastni zoubky.

Edit: rybicky fotky zda se zmensuji, lepsi zde - imgur.com/…

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2017 16:44 Jarda62 Re: drvi
Nee erectus má lístky hladké, tady se mi zdají trošku zubaté... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2017 16:01 Muž Jarry [1440] Re: drvi
Chtělo by to lepší foto, ale Erectus mi přijde, že má špičatější listy a nemá je zahnuté dolu. Tipuju to také spíše na Stellatus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2017 15:29 Žena drvi [2942] Re: Trpka
A nemohl by to přece jen být erectus? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2017 15:13 Muž Jarry [1440] Re: Trpka
Na vybarvení potřebuje opravdu extra silné osvětlení, jinak je zelená.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2017 15:02 Muž Trpka [1] Re: jarda62
Ok diky, mate me ta barevnost - mam ji uz rok a nikdy nebyla jina nez zelena s rekneme nadechem do cervena tesne u hladiny. V atlase zde i jinde je spis popisovano jako prevazne fialova ci bila a zridka zelena : :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2017 13:19 Jarda62 Re: Trpka
Jj stellatus. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2017 13:14 Muž Trpka [1] – identifikace rostliny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,
prosim o pomoc s urcenim rostliny. Jde o Pogostemon stellatus ( duckduckgo.com/… ) nebo o nejaky jiny druh?
Diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.08.2017 21:26 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Akvarista na baterky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2017 21:24 Akvarista na baterky – Co je to za rostlinu? :D
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, rád bych požádal vás zkušené akvaristy o prozrazení - jakou to má kamarád v akvárku rostlinu? Sám neví a když vydržela u něj, tak si myslím, že by pro mě mohla být ta pravá... :-D Předem děkuji, Akvarista na baterky

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   11.08.2017 14:45 Muž Jarry [1440] Re: drvi
No repens to podle mě není určitě, arcuratu jsem neměl, ale podle fotek to vypadá, že to bude ona :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2017 14:42 Žena drvi [2942]
Fotka k příspěvku Chci se ujistit, ze cervena rostlina na obrazku je Ludwigia arcuata. Koupila jsem ji ale v kosicku s napisem Ludwigia repens, coz se mi nezda. Tak mi prosim potvrdte moji teorii nebo prosim o spravne pojmenovani teto cervene krasne rostlinky. Diky :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2017 14:38 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez techniky – Nepoznáte rostlinu, prosím?
Fotka k příspěvku Asi 20 cm velké trsy. Větší rozlišení tady: rybicky.net/fotogalerie.php…
Nenašel jsem to nikde v atlase, ale možná jen blbě koukám (nejvíc mě to připomíná nějakou sítinu).

P.S. Zdroj: Štěrkové jezero u Senca. Rostlo to v mělké, prosluněné vodě. Přesně takto mezi velkými kameny (v bahnitém dně to tolik neprosperuje). Byl jsem tam se šnorchlem a než jsem to vyrval ze dna, udělal jsem si analýzu o biotopu.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.08.2017 13:25 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: rudiezi
Nějaký růžkatec - Ceratophyllum.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2017 13:23 Muž rudiezi [3]
Fotka k příspěvku Našiel som to v jednom jazierku v Londýne v obrovskom počte a nie som si istý čo je to za rastlinku.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.08.2017 23:56 Muž surpan [224] - rostlinná akvaristikaRe: Antha
Vpravo je limnophila sessiliflora, uprostřed pravděpodobně bacopa caroliniana a vlevo to sice vypadá na rotalu, ale má příliš malé listy. Klidně by to mohla být Micranthemum micranthemoides.
Malý pomocník v určování rostlin: surpanblog.cz/… nebo herbář: surpanblog.cz/…
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [42] ...... 182

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13192?od=2051