Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
1 25.05.2010 19:30 Usine – Re: netmenko
Nechci se hádat,ale ten Anubias afzelii je nějaký echinodorus. Je sice zasazený trochu hlouběji,takže to vypadá jako by listy rostly v řadě,ale anubias to fakt není.
0 24.05.2010 19:35 Usine – Re: netmenko
0 23.05.2010 23:30 netmenko netmenko napsal: neviem meno
ta vysoka rastlina na lavo
asi nevie nikto ako vidim
Proto je v atlase: "Nejčastěji se pěstují tři druhy. C. thalicroides s listy jemně dělenými, připomínající mrkev. Dále C. cornuta, který je menší a úkrojky submersních listů jsou širší a nakonec C. pteridoides, který má nejdříve listové čepele trojúhelníkovité, téměř nedělené a vyvinuté listy jsou dělené až do úkrojků kulovitého průřezu. V obchodech se prodává ještě C. siliquosa, ale tyto rostliny jsou C. thalicroides. Rostliny s širokými úkrojky prodávané jako C. thalicroides bývají C. cornuta! C. cornuta a pteridoides je lépe pěstovat plovoucí. C. thalicroides nejlépe prospívá zasazený v živinami bohatém substrátu."
C. siliquosa je jen synonymum a v akvaristice zrovna toto jméno dělá nepořádek. Je to C. thalictroides.
zeozenies ju bezne a je lacna - len je skoda ze rychlo vyrastie z akva...
Nemám tušení ale kdyby jsi byl co k čemu tak tady toto fórum už tu je akorát se zbytečně zaláží nové!!!
Ahoj rostlinkáři. Jak se jmenuje? Je běžně k sehnání...popř běžná cena?
díky
0 21.05.2010 18:05 netmenko – prosim poradit
neviem meno
ta vysoka rastlina na lavo
0 21.05.2010 17:59 netmenko – Prosim poradte mi
Prosim poradte mi co su to za rastliny dalujem
este jedno foto
uz je cca polka rastliny "prelistena"
Starší reakce
...no ja som to kupoval tiez ako Eustralis sp. ale od Rataja...
...tak len pockat - ale pozeram ze tebe tiez pekne "buble"
0 11.05.2010 19:34 Radeq – Re: Ninco
jo aha
tak vlaste dik johanovi
Pockej, ja neodpovidal na tvuj prispevek
0 11.05.2010 17:38 Radeq – Re: Ninco
jo dik
Proč řešíte emerzní rostliny? Počkej až přelistuje na sub ....
Na obrázku moje čerstvě přelistovaná Eustralis sp. podle AquaDaho.
Dost nekvalitní fotka i rostlina. Si tipnu: Ludwigia arcuata n. Ammnia gracilis (koukněte do jejich katalogu a srovnejte to podle vaší rostliny).
0 11.05.2010 16:06 Radeq – Re: Johan
koupena z agroholding
Z přírody nebo z pěstírny?
0 11.05.2010 15:00 Radeq – rostlina
Prosím nevíte jak se jmenuje ta rostlina na fotce?
0 10.05.2010 22:21 Usine – Re: sofro
Echinodorus amazonicus
Tipnul bych buď Echinodorus amazonicus nebo Echinodorus bleherae
Ale jsou tady povolanější kteří ti řeknou přesně
0 10.05.2010 16:46 Usine – Re: kortezhugo
V atlase tyto rostliny vedem jako Limnophila aromatica.
...ja uz koncim
...-teda "co to presne je"
...v pohode to moze bit...
ale ako pisal Johan - hlavne nech to rastie...
...zatial frcia pekne a maju fakt velku spotrebu CO2...-pred fotenim som ich musel "odbublit"...
Můžu se pokusit i já?
Pogostemon stellatus?
...taketo je to ked na to pozrem "kolmo"
Johan - tak toto skus
...ono sa to strasne zle aj foti...lebo z boku je to hnedo cervene...
Tuto Ludwigiu mám přesně taky a je to palustris.
Nejdřív má lístky ze spodu načervenalé a při silném osvětlení i zvrchu červené ( při slabém osvětlení celá zelená - nové lístky světle zelené )
zato pisem Ludwigie - lebo ani "Pan Boh" as v "nich" nevyzna....
Eustalis a Limnophilla zatím nemám vlastní zkušenosti, takže nevím. Ludwigie jsou vesměs všechno kříženci. V kultivaci rozlišit L. repens a L. palustris snad ani dobře nejde (znaky nemusejí platit, základ druhu je v geografické izolovanosti). Vše co sem zatím viděl byly kříženci (L. palustris x L. repens, L. palustris (repens) x L. arcuata) prodávané pod různými jmény. Ale takovéto rostliny se ke mě vždy dostávají pod názvem L. palustris. To co to je ve skutečnosti je spíš důležíté pro milovníky r. jako zajímavost, ale pro akvaristu jaké takového je důležité pod jakým názvem to dostane a tudýš i jak to pěstovat..
...ono problem je aj ten ze su rozne podmienky...tiez mam Ludwidie a tie co rastu pri slabom svetle a este pod Ricciou - su "ine" ako tie co maju svetla dost...
...ci je to krizene alebo nie - to neviem...jedno co viem ze som kupoval "repens"...
Johan - a co ten Eustralis? - zajtra to nafotim
0 08.05.2010 22:32 Usine – Re: Sewer
Nech je vykvést a uvidíš.
Tyto formy bych spíš pojmenovával Ludwigia palustris.
1 08.05.2010 19:02 Usine – Re: Sewer
0 08.05.2010 19:00 Usine – Re: Hostmir
Kytku na první fotce hledejte mezi růžkatci.
2x jsem prošel fotky v atlasu, ale nenašel jsem jí tam. Asi jsem jí přehlédl
Listy má zespody načervenalé.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [161] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x