Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Starší reakce
0 27.02.2021 17:41 Honzaa – Rostlina
Dobrý den,
Ví někdo co je to za rostlinu? A je případně těžké ji rozmnožit?
Starší reakce
anubias
0 12.02.2021 17:13 babacho – Určení rostlinky
Dobrý den, prosím ví někdo, co je to vzadu za rostlinku?
Ta první je Helanthium bolivianum, jak psal Anthrax a ta druhá je Najas guadalupensis, jak psala Kaira.
Ta Pridávam dve fotky rastlín u mňa v akva. Tie dve zvyšné sú správne,ale tieto sa mi moc nezdajú.
Prvá by teoreticky mohla byť sagittaria subulata ale tá druhá podľa mňa nie je heteranthera zosterifolia... Prvá rastie v trsoch, tie sú ale spojené pooplazom a každý trs má svoj koreň. U tej druhej som ani nevedela rozoznať kde je začiatok a kde koniec. Vyzerá to ako nejaká rastlina čo rastie vo veľkom množstve u nas v potoku.
Ta poslední kytka na společné fotce by mohla být řečanka.
3. fotka je pupečník a 4. je růžkatec. 2. fotka Helanthium?
Starší reakce
Tak tropica je běžná rostlina což se o flamingu říci nedá.
Díky všem za reakci. Já sám bych se přikláněl k té Tropice co jsem koukal do atlasu
Mám tropicu i flamingo a přesně jak má on fotku v prezentaci tak takhle vypadá u mě flamingo. Samozřejmě tím netvrdím že mám pravdu.
Je to tropika. Sice jde trošku do růžova, ale není to flamingo. I tvar listů odpovídá tropice.
Cryptocoryne wendtii 'Tropica'
Ahoj mám hloupý dotaz, ale za optání nic nedám. Co mi to roste v pravém dolním rohu? Červenolista květena. Mám ji už léta a nikdy jsem nezjistil co to je. Díky předem.
Starší reakce
Křehkosti jsem si všimla. Díky za varování, objevila jsem vzadu ještě trsek, tak ho přihodím k darovacímu balíčku. Raději do samostatného sáčku
V hodně zarostlém akváriu je to dost nepříjemná rostlina, je velmi křehká a láme se a každý kousek je ale života schopný a po čase i zakoření. Zbavoval jsem se jí několik měsíců.
Prosím o určení. Ani nevím, kde se mi to v akva vzalo... každopádně je v míse ready na darování
Starší reakce
Elodea je spíš do studené vody a lepšího světla takže v akváriu poroste rychleji a bude mít větší vzdálenost mezi přesleny než egerie. U hladiny pokud je v akváriu dost živin bude mít egerie přeci jenom více listů v přeslenu.
Zdravim neviete co je toto? Ci Egeria densa alebo Elodea canadensis ?
Podla info od predajcu som kupoval stale iba Egeria densa. Ale ked si precitam popis oboch rastlin, tak Egeria ma v prasleni 3-6 listkov a Elodea ma stale iba 3. Takze podla toho znaku mi to je tazko rozlisit. Poradi niekto? Vdaka.
Starší reakce
Zdravim,
Prosim Vas, co je tohle za rostliny?
Dekuji
Starší reakce
Ďakujem
a anubias napravím, dám mu tam kameň, akurát dnes som čítala že však sú to rastlinky na dekorácie a v akvaristike mi nič nepovedali
Na té druhé fotce z akvária máš nevhodně zasazený Anubias. Neměl by být vsazen do dna, ale oddenek vytažen nad substrát, případně upevněn ke kamenu nebo kořenu ...
Polysperma to není určitě, spíš nějaká varianta té corymbosy.
Polyspermy mají konce listů více do kulata, spíše by to odpovídalo H.corymbosa.
Ahojte, prepáčte, píšem sem znova. Chcela by som kúpiť ešte jeden košíček tejto rastlinky a umiestniť ich k sebe. Mám pocit že je to Hygrophila polysperma alebo corymbosa a neviem sa rozhodnúť keďže sú si dosť podobné a moc tým rastlinám ešte nerozumiem
poradíte mi čo z tých dvoch už mám doma aby som kúpila to isté? Alebo je to jedno ktorú kúpim keď sa tak podobajú?
Starší reakce
Vlevo dolu Hygrofila, vpravo dolu asi Rotala, nad ní Valisnerka spiralis, uprostřed Anubias a vlevo nahoře nějaká kryptokoryna. Ale můžu se plést.
Starší reakce
Zkoukla jsem to bez zvuku, ale tipla bych nějaký Syngonanthus.
Ja počujem pedicellata, ale moc mi to nesedí tvarom.
Ahoj,
znáte někdo rostlinku, která je na videu vidět v čase cca.10:45minut a vypadá jako zelená sasanka? Díky.
Bohužel, německy nevládnu
youtu.be/…Starší reakce
0 05.11.2020 16:08 Silviebaris –
Re: DH Čau, neví někdo přesný název této kryprokoryny? Listy jsou cca 60-100cm dlouhé.
Starší reakce
Třetí a čtvrtá fotka by mohla být hodně zubožená morovinka.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x