Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Vidím růžkatec a nějaký anubias, žřejmě batteri var nana, ale to není plovoučka
Prosím o radu,copak je tato plovoučka?
Starší reakce
Podla sirky listu a vyhnanych odnozi by som to odhadol na malu "valisneria spiralis", ale ako uz bolo povedane chcelo by to detajl listu (zilkovanie listu). Mam aj sagitariu a ta sa mi zda jemnejsia.
Pripomína mi to Echinodorus 'Latifolius', ten sa tiež strašne rozlieza odnožami. Ale neviem, Sagittarie som nikdy nemal.
Chtělo by to nerozmazaný detail listu, ale může to být Heleanthium bolivianum.
Sagittaria je to určitě, ale druh? Subulata?
Co je to za rostlinku ta jedna uprostřed fotky co vypadá jako tráva s širšími listy? Je max. cca 5 cm vysoká a rozšiřuje se po akva kořenovými výběžky a roste celkem pomalu. Přinesl jsem to s jinou koupenou rostlinou. Tipuju to na nějakou sagittarii, ale nejsem si jistý.
Jak se jmenuje prosím tato plovoucí?
0 04.11.2014 08:28 Macrosek – co je to za rostlinku
co je toto za rostlinu? dostal jsem ji trosku a roste extremne rychle
obecně bych řekl, že corymbosa. Jestli var. Siamensis, je to možné ...
Projděte si ve zdejším atlasu Hygrophily.
0 02.11.2014 16:27 Zweter – Copak je to za rostlinku?
Pomůžete mi identifikovat tuto rostlinu?
jj google má pravdu, šup s ní do květináče...
Ahoj,
potřebuji zjistit název této rostlinky, google mi podle obrázku vyhledává pouze suchozemské
Mám něco velice podobného, ta moje má tedy o trochu užší listy. Je taky krásně živě světle zelená a roste pěkně. Je to naprosto nenáročná kytka, odřezky ponechané na hladině v odchovničce, kde vůbec nesvítím a je 3 metry od okna, pokračují v růstu a větví se.
Tu mojí jsem nedávno dohledala pod názvem Pogostemon stellatus var. octopus (nebo Pogostemon octopus, Pogostemon “Octopus” apod. – znají ji v Polsku, Německu, Francii, USA…). Mělo by jít o jednu z mnoha forem široce rozšířeného a hodně variabilního druhu P. stellatus. Tato má úzké dlouhé listy a je podstatně nenáročnější – což potvrzuji a případným zájemcům s low-tech akvárií ji rozhodně doporučuju, pěkná kytka. Mám ji z ostravské burzy (tuším srpnové) od Poláků.
To tvé vypadá hodně podobně a taky bude spadat někam do téhle skupiny. Možná je to přímo ona, uvidíš jak bude časem vypadat – vygoogli si Pogostemon octopus. Moje těm obrázkům odpovídá na 100 %, tvoje má ale listy širší a kratší. Těch forem bude určitě více.
Viděl bych to na Cyperus, nemáte fotku oddenku, resp. kořínků?
Hm, až na to, že se jedná o úplně jinou rostlinu, takže srovnávat je nemá cenu.
Bude to asi ten Acorus, zkuste promnout lístek mezi prsty, voní tak trochu po "jehličí"...
Pokud je to on, tak pod vodou - dlouhodobě - bohužel růst nebude..
Pozri atlas, z obrázku jednoznačne nebudem tvrdiť (aby som nebol v mínuse
) či je to blyxa, alebo acoruss. Prikláňam sa však ku tomu druhému
To sa budeme mínusovať? Veď počkajme kým sa on vyjadrí, ak to má pred očami on, tak snáď najlepšie posúdi, či? Nakoniec ja sa pýtam slovíčkom "žeby?" a netvrdím na 100%
0 30.10.2014 20:30 honza259
0 30.10.2014 20:29 honza259 Potřeboval bych pomoct nevím co to je za rostlinu??? Nevím jak udržovat.
0 30.10.2014 19:37 uniorn [21] - Rostliny Ale ta rostlina na obrázku je pěkně vyvinutá..
Ak má rastlinka všetko, čo potrebuje, dá sa určiť lepšie. Ak sa však ťahá za svetlom a má ho málo, tak sa natiahne. Spodné lístky vyzerajú aj ako hygrophyla polysperma a včul buď me múdri
souhlas, nebo taky emerzní forma limnophila aromatica, ale kosokvět určitě ne.
Viděl bych to na nějaký Pogostemon.
Je to Echinodorus cordifolius protože má po sobě fleky bude to zřejmě nějaký z něho vzniklý kříženec. Echinodorus 'Marble Queen', Echinodorus cordifolius 'Schlueteri', Echinodorus 'Rubromaculatus', Echinodorus cordifolius 'Ovalis'. Možností je jak vidíš více takže si vyber.
0 29.10.2014 22:15 Pavel – Rostlina z německého Kauflandu
Asi před měsícem jsem během nákupů v německém Kauflandu náhodně zakoupil kytku z obrázku. Krásně roste a nevím, co to je za druh. Poradí někdo?
Díky moc!
Ahoj, prosím Vás, nevíte někdo o jaký Ech. konkrétně jde? Děkuji.
Nějaká Hygrophila corymbosa, ale přesněji nevím. Třeba někdo bude trefnější než já
0 26.10.2014 23:19 Slav3k [23] Tady ta rostlina co roste nejvíc v zadu a nejvýše, sedí na ní dva šneci. Co by to mohlo být ? Dostla jsem to kdysi od kamaráda a nějak jsem si to nepoznačil.
díky!
Didiplis diandra, česky nevím
??
tuhankovec... fakt nevím
Starší reakce
jojojoo, teda máš přehled. A čtu tam, že má ráda suchá stanoviště a já jí každou chvíli přelévám vodou, už kvůli tomu rašeliníku, ajaj. Snad se jí bude dařit, moc se mi líbí. Děkuji.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [79] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x