Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Běžná praxe. Nejlepší obrana je - naučit se ty kytky a nebo si je průběžně najít v atlase a koupi odmítnout.
Ani né,rostliny ti dlouho v akváriu nevydrží a ty příjdeš za nějakou dobu pro nové.Geniální prodejní tah,ale vždy je problém na straně kupujícího,že si dříve nezjistil,co nakupuje.Ale neboj nejsi ani první a ani poslední,kdo špatně nakoupil.Taky jsem mezi nima.
Nehodé se do akvárka, ale prodávají je v akvaristice ? To je trochu divný teda
Ty prostřední dvě fotky bych tipoval na Hemigraphis colorata nebo alternata. Ani jedna z nich se nehodí do akvárka.
0 18.02.2017 20:35 Mony – copak je to za rostlinky ?
nedonesla
Starší reakce
Myslím že kryptokoryny dost výrazně mění svůj vzhled v závislosti na podmínkách. Spolehlivě je určí jen znalec podle květů.
Podle mě menší exemplář C. pontederiifolia. C. striolata má jiný okraj listů.
Ahoj,
chtěl bych vás poprosit o radu ohledně rostlinek. Nemohu přijít na to, co jsou zač dvě z mých rostlinek v akváriu. Jsem začátečník, takže tomu ještě tolik nerozumím a ani nevím, zda je mám zasazené správně. Foto rostlinek přikládám.
Děkuji za jakoukoliv reakci
Subulata se mi nezdá, ještě si emerzní formu pamatuju, měla už dole širší listy, ale na koncích tolik rozšířené nebyly. Šířka byla spíš po celé délce listu stejná, nebo jenom mírně rozšířená směrem ke konci. Ale možné je všechno
Muze me nekdo prosim pomoci s identifikaci teto rostliny? Asi to bude nejaka kryptokoryna, ale nemuzu v atlasu urcit ktera. Dekuji
Díky, to by mě nenapadlo a jsem překvapen. Sagittarii jsem měl, submerzní, to je teda pěkný rozdíl ve vzhledu
Já bych řekl že je to Sagittaria subulata protože Sagittaria platyphylla je v emerzu hodně velká rostlina.
A to první, tedy z leva, je Bolbitis.
To poslední je emerzní Sagittaria.
0 11.02.2017 20:26 Commander Aká prosim Vás?
0 11.02.2017 17:27 Marian400 –
Re: CHZ Rotala
0 09.02.2017 11:08 Datwerk – Nevíte někdo co je toto za rostlinku?
Objevila se po devastující katastrofě sousedské krmení v době mé dovolené
No, to by aj mohlo být. Děkuji. Půjde tam!
Asi jo.
Tipl bych kryptokoryna Nevillova.
V prostřihu, co jsem dostala, jsem našla tuto mikro rostlinku. Poradí někdo? Díky...
Starší reakce
Starší reakce
Dík, já jsem pako
Hlavně že ji mám v seznamu v prezentaci. Já ji prostě podle fotek v atlasu nepoznal, teď už jo. Tím, že mi dali něco navíc co nebylo v objednávce mi v tom udělali zmatek
Zdravím, můžete mi pls prozradit co je to za kytku? Dostal jsem ji při nákupu jako "bonus" co bylo na štítku jsem zapoměl
Roste to jako šílený a nedaří se mi to identifikovat podle fotek v atlasu nebo špatně hledám.
Díky moc.
Barclaya longifolia, ale hodně nevyvedená fotka.
A nemohl by to být Potamogeton crispus?Rdest kadeřavý? A nebo Pot.gayi
0 29.01.2017 20:12 Mathew Ahoj, nevíte někdo co je to za rostlinu? Dík
0 25.01.2017 15:29 pmasarik [0] - Raci, krabi, krevetky Tak som ju odfotil aj z inej strany, možno to niekomu viac pomôže.
Ale Eriocaulon setaceum ani Najas guadalupensis to veru nie je.
Tu je v plnom rozlíšení:
rybicky.net/nadrz/26417/10.jpg…
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [49] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x