Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 22.12.2011 21:44 Deathbull [1928] - Cichlidy A já poctivě vypsal.
OT -ja som to skopiroval
Takže aj quadrico
nsta
ntus!
tak ze aj quadriconstantus?
par riadkov nizsie sme akurat riesil s Vaclavom -ze emerz angustifolius a latifolius je na nerozoznanie...
Zdravím, tento echináč jsem koupil jako echinodorus uruguayensis, ale nevím... Omlouvám se za fotku z telefonu.
Přesně takhle vypadal můj Helanthium (Echinodorus..) quadriconstantus emerz když mi přišel z Daha..teď je z toho taková tráva že jsem to časem vyházel.
Vyfoť i tu druhou rostlinu.
Všechny fotky jsou naprd
, ale přidám ještě jednu.
Prohodil ste je špatně. Určení bylo asi správné. Toto je Echinodorus latifolius.
Můžu se zeptat prosím co je toto za rostlinu?
Přišel mi balík a byli tam zcela nějak přeházené štítky a na žádný štítek mi nezapadá. Měla v sobě štítek "Echinodorus latifolius" ale ten to není, tento štítek, jsem přiřadil jiné rostlině, která na latifolius vypadá víc. Ta druhá ale u sebe měla štítek "Sagittaria platiphylla" čož by tedy pro prohození štítků mělo zbýt na tuto rostlinku ale co jsem koukal do atlasu tak to vzhledově vůbec nesedí.
Poradíte mi?
je to hygrophila difformis
0 19.12.2011 16:20 akbul – a ještě tadle rostlinka
co to je za druh
0 19.12.2011 16:18 akbul
0 19.12.2011 16:16 akbul – Echinodorus
Potřeboval bych poradit co je to za druh Echinodorusu
Diky Johane
Ok...jsou skoro stejný
Díky za názor, ale ta to nebude. Tu mám a vypadá jinak. S největší pravděpodobností je to opravdu Sagittaria platyphylla.
já bych to viděl na Vallisnerii gigantea
Sagittaria platyphylla (šípatka širokolistá)- Graminea.
Mám ji a její listy jsou jak navoskované
, tvrdé a vypadají shodně, jako ty na tvé fotce.
Tak nevím, co to je.
Subulata to není, tu mám a má křehčí listy....
To co vidíš na hlavní fotce jako oddenky je ve skutečnosti Sagittaria subulata. U platyphylly se nedělají tak blízko mateční rostliny.
Když kouknu na hlavní fotku, tak ty nižší oddenky vypadají opravdu stejně. Možná to bude ona.
Také mi to připomíná Sagittaria subulata.
Starší reakce
Dnes se ale tahle rostlina jmenuje opět jinak. Helanthium bolivianum 'Angustifolius'
toto uz su "sub"...
ved to ze mi neslo do hlavy...ze za mesiac to na tej spodnej fotke bolo na hladine a listy dlhe zo pol metra
to na tej vrchnej ma len cca 15cm a na hladinu sa moc netaha...-tak to asi bude ten latifolius
I když to byla emerzní rostlina, tak po měsíci by už mělo být pár submezních listů.
asi mesiac stara...
ale bude to asi tak ako pisete...
ked pozeram v AD foto latifolius - angustifolius tak v emers forme je to na nerozoznanie
tak ze asi to bolo zamenene -aj ked faktura a stitok "sedi"
Nevím jak je stará ta druhá rostlina, ale Echinodorus angustifolius to nebude, ten je i při horším světle stejný jako na fotce od Rataje.
To z Aqua Daho je spíše Echinodorus latifolius.
a toto Echinodorus angustifolius z Aqua-Daho
vie niekto preco je tam tento rozdiel? -bude to svetlom? -alebo to je nieco ine?
toto je od Rataja Echinodorus angustifolius
Starší reakce
tak to u mě plevel opravdu není...
a tak pěkně to vypadá,když se o něj pečuje..(což u mě tomu tak rozhodně není)roste uplně nejmíň ze všech rostlinek.musela jsem ho vymotat z jáváku,kterej ho začal pohlcovat.asi ho zkusím dát jinam.
Krásná fotka
Jeden ze "zapomenutých" kousků mi přirostl ke kořeni a zjistila jsem to až když jsem po dlouhé době kořen nadzvedla a našla tam už slušný kousek monoselenia (bylo to zezadu, nebylo to vidět). Přemýšlela jsem že ho tam nechám, ale asi už mě prostě odradila ta křehkost - akva je malé a při jakékoliv manipulaci v něm je riziko že se něco odlomí a zapadá a pak začne růst kdekoliv docela velké... Anebo jsem prostě málo trpělivá
tu to vyzerá prekrásne
Aby monosolenium tenerum dobře vypadalo, musíš ho k něčemu přivázat. Jinak poroste jak roští.
byla by hezká ke krevetkám
dřív jsem ty kousky monoselenia vyhazovala, ted je házím do vázy a jsem zvědavá jak to bude vypadat, jestli tedy z toho něco bude... jen občas kápnu kapku hnojiva
Johan napsal: a mě pod vodou né a né růst.
to snad není možné, já se toho nemůžu zbavit... tolik jsem ještě u žádné kytky nenadávala... očividně jim tedy asi dělá dobře čerstvé akvárko s tvořící se rovnováhou... zvláštní rostlinka
Jsem na tom jako Glumča, mám jeden velký polštář, ale pořád mi zapadavají kousky pod Staurogyne a rostou pod ním, takže vymotávám v pravidelných intervalech.)
a mě pod vodou né a né růst.
U monoselenia pozor při manipulaci, svému názvu opravdu odpovídá a je hodně křehké, snadno odpadají malé kousíčky a kdekoli po akva najednou začnou růst.
Já měla monoselenium v 30l akva, pak jsem se rozhodla ho vyndat, a doted pořád nacházím a likviduju nové a nové shluky monoselenia, je to snad nezničitelné, ted si nadávám jaký je to plevel
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [137] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x