Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Mohu Vás poprosit omidentifikaci této rostlinky. Dekuji
Starší reakce
Taky to je možnost. Těch je ale tolik že název těžko bude k mání.
Václave já bych si spíše myslel že to bude nějaká Bucephalandra.
Je to zřejmě anubias podle oddenku, o jaký se přesně jedná si urči sám podle atlasu.
Fotka není moc dobrá, snad to někdo pozná.
Děkuji předem
Díky moc (tý jo to je servis -během minuty) přesně ono DǏK Dík dík ...
Zeptám se zdejších odborníků zda by mi poradili co mi to vyrostlo v akváriu.
Je to tenké vlákno, světle zelené - na stonku jsou jakoby uzlíky z kterých vyrůstají krátké výhonky (rozvětvení)
děkuji
Počkej až budou dostatečně velké a můžeš je odtrhnout a přivázat někam jinam.
Microsorum - toto, nebo některý příbuzný druh:
rybicky.net/atlasrostlin/microsorum_pteropus. Zasazené se jí dařit nebude, je potřeba ji upevnit na dekoraci nebo alespoň vytáhnout tak, aby v substrátu byly ukotvené jen konečky kořenů.
Edit: Koukám, že píšu zatraceně pomalu
.
Aha, moc děkuji za odpověď
takže jsem ji neměla zasazovat do dna, uz jsem takhle málem odpravila anubias
A takže ji navážu na nějaký kořen, nicméně ty nové rostlinky na jejích listech, s těmi nic dělat nemám a nechat je tam
Microsorium pteropus nebo-li Hnědovka.
Já ho v akvárku měl, ale strašně chutnal skalárám. Pořád se u nej motaly, dokud ho nesežraly.
Díky za info.... něco jsem si o něm nyní nacetl... nechám ho tam kde je mu nejlepe, a ať tam dělá stále krásu.
Stejný dotaz jsem zde dával pře rokem, možná dvěma
EDIT:tak 3 roky a byl to Hvězdoš, asi podzimní
Dnesni procházka a foto z mírně tekouciho potoka... co je to za rostlinu
Starší reakce
přesadím do květináče ven, příp. poskytnu informace, jak se vyvíjí
Mě rostl dobře na kořeni, ale do vody jen kořínky
Dávám jí měsíc, maximálně dva
Kdysi jsem ji taky měl...
Ne mohla, je to bohužel na 100% ona.
Zapoměl jsem se při koupi zeptat na její název. Myslím, že by to měla být ona, ale nejsem si jistý. Neprospívá, potřeboval bych si ověřit, jestli je to skutečně ona.
Nejspíš to je ona, takže pořádně náročná. Tak tu ani zkoušet nebudu, to by byla asi jen ztráta.
Díky za určení.
Zdravím,
u Rataje jsem narazila na tuto rostlinku
www.rataj-spk.cz/…
Naprosto netuším, s čím mám tu čest a na netu jsou u téhož Rataje pod tímto názvem zobrazeny hned 4 odlišné rostliny.
Víte někdo, co to je zač?
EDIT: Na obrázky na netu není spolehnutí, tam po jedním názvem ukazují co libo.
Už jsem tady nabízela víckrát tuhle kytku v domnění, že je to ludwigia, ale prý se mýlím a je to rotala. Rozpoznáte, která z nich to teda je, prosím?
(jinak prostřih je dnešní a stále si pro to nikdo nepřišel)
"B" je správně
Je stejná jako moje. Takže tipuji mokřanku mnohosemennou.
To je klasika Hygrophila polysperma
Děkuji za pomoc s určením, tím se vysvětluje, proč se mi vůbec nezdálo, že by se podobala L.repens.
Určitě hygrophila, ale blíž ti neřeknu, protože jsem v přesném určování hygrophil nikdy nebyl expert.
Já myslím že je to hygrophila polysperma.
Ahoj všem,
vyfotila jsem jednu stonkovku, o které nevím, co je zač. Předpokládám, že se jedná o Ludwigii repens, ale v novém akváriu se tomuto druhu nedaří a pokud je to ona, vypadá docela jinak než když jsem ji mívala v prvním akváriu.
Možná je to nějaká Hygrophilla, ale netuším jaká. Mohl byste se někdo podívat na seznam rostlin, které ve Svape a Frasis mám a pomohl mi určit, který druh tohle je?
Starší reakce
Vzhledem k tomu že emerzní Glossostigma elatinoides takhle nevypadá tak to bude něco jiného.
Poklona,
vypěstoval jsem něco ze semínek údajně akvarijních rostlin z čínského e-shopu a tentokrát to vypadá, že to je schopné žít i pod vodou - sice se mi nezdá, že by to nějak rostlo, ale aspoň to neshnilo. Zázrak.
Pomůžete mi s identifikací? Posílám fotku emerzu i pár kousků které jsem dal před cca měsícem do pěstírničky. Shop tomu říká big leaf grass. Osobně to odhaduju na glossostigma elatinoides, ale úplně se mi to nezdá.
Starší reakce
Je to nenáročná Cryptocoryne pontederiifolia,
0 20.12.2019 23:40 RiBet Prosim co je tohle za rostlinu?
Starší reakce
Děkuji, sám jsem zvědavý, uvidíme za týden!
To vlevo má zubaté listy tak nějaká Limnophila aromatica ale spíš Pogostemon stellatus.
Ahoj, copak to jsou za kytky?jednu bych tipoval amanie bonsai a ta druhá, netuším.
Starší reakce
skoro bych to typoval na polyspermu.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [12] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x