Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Ahoj, prosím o identifikovanie stonkovky rastúcej medzi hygrophillou a ceratophyllom. Tak isto by som potreboval identifikovať rastlinku vpravo od sagitarie. Dík moc.
Starší reakce
a este táto? (tá plávajúca vpravo, nie riccia) Dakujeme
Ahoj, mame 2 nove a nezname rastliny, pomozete nam?
Já jsem kdysi něco podobného,nebo spíš to vypadalo úplně stejně vytáhl u nás z potoka. Chvíli to v akváriu vydrželo ale nakonec mi to uhnilo. Ale v tomto období v potoku nic nenajdete,takže to asi ono nebude.
0 08.04.2011 19:42 Smokemesmokee – Víte někdo co je tohle?
Pro mě neznámá rostlinka.
Vypadá stavbou skoro jako egerie, ale oproti ni je uplne tvrda a je trosku tmavsi.
Poradte prosim.
Chce to lepší fotku, ale asi má Kortezhugo pravdu. Anubiasy a Raphidophory patří do skupiny áronovitých kytek, takže mají i podobný habitus. Rozdíl je v tom, že ty druhé se pod vodu nehodí.
0 05.04.2011 12:45 Smokemesmokee – nevíte co je tohle za rostlinu?
U těchto "skupin" je potřeba měřítko. Asi A. b. nana
0 03.04.2011 10:04 jariko01 – čo je to za rastlinku?
možete mi poradiť? je to nejaký anubias ... ?
Přesně - ta rostlinka na vaší fotce je R.m. v emerzní formě. V dobrých podmínkách má submerzní forma takové barvy, jako ta z katalogu AQUA-DAHO, a přitom nemusíte nic ve fotošopu přibarvovat...
A práve tie firmičky, čo to ponúkajú si to takto "farbičkujú", na to ale človek nemusí byť znalec. Skôr na to naletia úplný začiatočníci.
Ale tá identifikácia mi rozhodne pomohla; našla som si to na viacerých stránkach, zistila, že sa jedná o emerz, tak som zvedavá, čo z toho úbohého jedného zväzočku vytlčiem, i keď veľmi nedúfam, lebo všade stojí, že je to rozhodne rastlinka pre pokročilých, čo ja teda niesom (CO2 má, svetla má tiež dosť, hnojivko tiež nejaké, ale neviem, no uvidíme)
Ty fotky na internetu neberte vždycky vážně. Ono se to dá v grafickém programu přibarvit, takže výsledný efekt může být leckdy hodně vzdálen realitě.
ďakujem pekne
Tak evidentne pochádza ten môj exemplárik z veľmi zlých podmienok (už len tie zmačkané lístočky a tá nedotiahnutá farba...), takto aspoň viem, čo mám tej rastlinke "ponúknuť", aby sa snáď spamätala
Toto som dnes kúpila na burze od bábušky, ktorá vie snáď po slepiačky a s pravou rukou za chrbtom podojiť i urugvajskú kozu, že ani kvapôčka mliečka vedľa vedierka nekápne (a háčkuje super dečky), ale o rastlinkách nemá ani páru; mala totiž tohto len jeden zväzoček a keď som sa pýtala, či toho nemá viac snáď niekde pod sukňou schované, vytasila na mňa 20cm veľkú reineckii... pri otázke na hodnoty vody vypleštila spod tých jej popolníkov maličké očičká a snažiac sa bezmocne došlapať na fachmanský dojem, ktorý už zo vzdialenosti 15metrov i tak u nikoho nebudila a jej "halúzkami" pri pokuse tú prebytočnú burinku z 500l "vaničky" jej synáčika svoj level žiaľ nedokázala prekonať, ma zvládla len informovať, že majú vodičku "izbovo-teplú", to som sa už na svetlo, alebo hnojenie ani nepýtala, ale sranda musí byť
. Ale to len tak pomimo
Vie teda niekto, čo je to za rastlinka?
Starší reakce
no takto
ten co som mal ja -fakt moc nevydrzal
ale co som pozeral v predajni v jednom velkom akva to rastlo pekne.....a aj rastie uz hadam rok
tam je ten isty druh -len celkovo vecsi a aj dlhsi
tu je kusok z toho co som mal v akva
rybicky.net/fotogalerie.php…
co to presne je? -neviem
stitok - Rataj a Juncus sp.
detailnější fotka
Z místní akvaristiky. Doufám, že je to vodní rostlina.
V akvariu to měli.
Odkaď to máte? Nebyla by detailnější fotka místa nasedání listu ke stonku?
Prosím, copak je to za rostlinku? Vydrží?
0 28.03.2011 12:41 oniiicek [10] - Rostliny Dobrý deň,
kamarát mi dal dve rastliny a neviem aké su to
prvá
Starší reakce
Tak to jsem nevěděl. Teď už chápu, že když jeden můj kamarád takhle množil Heliamphory, objevily se mu tam panašovaní jedinci.
Ne, tam to je stabilita ještě menší, protože v kalusu se velmi rychle buňky pomnožej a tím pádem mutace vznikají ještě rychleji.
Má takový pocit, že většina akvarijních rostlin se dneska množí meristémovými kulturami a tam by snad stabilita kultivarů měla být větší. Ale jednou je to příroda a ta nám dává pořád najevo, že má navrch.
To bohužel neplatí ani u vegetativního množení. Dochází k velkému množství somatických mutací a tudíž i určité variabilitě. Teď teda nevím jak přesně vznikají dceřinné rostliny u Echinodorů a může tam být i další možnosti diferenciace dceřinných rostlin.
A nebo si např. představte červenolistý kultivar buku lesního. Čas od času mohou v koruně vyskytovat větve s čistě zelenými listy. Pokud je nebudete odstraňovat, budou se šiřit a nakonec bude celý červený buk pouze zelený.
Z toho je patrné, že i z dospělé rostliny jednoho kultivaru, může postupem času vzniknout rostlina shodná s jiným kultivarem....
Pokud je množeno vegetativně, mělo by mít stejné vlastnosti. U generativního množení se v tom ani ten pověstný Pán Bůh nevyzná.
Díky,díky!
a takto kupujeme rastlinky rozneho vzhladu pod jednym nazvom
Jenomže potomstvo rostliny jednoho kultivaru nemusí být toho samého kultivaru.
Asi to cenu má. Někdo chce ten Echinodorus dozelena, jiný dočervena a když se při prodeji netrefíte, někteří "rejpalové" to časem "připomenou".
Tak moc děkuju!
řekla bych že ta vpravo je red
...teda, opravdu nevím, takhle vypadají vedle sebe...
Pokud má ta první kytka pročervenalé listy,tak je to Ozelot var.red
...za ocelota jsem pokládala tohle - a ta kresba na listech a barva je úplně jiná...
Taky myslím,mám ho v akva
Mně to přijde jako Echinodorus "Ozelot".
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [144] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x