Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
dobrý den tak bych zase potřeboval poradit s kytkama foceno mobilem.
Starší reakce
Jak píše kortezhugo Měchýřka jávská.
rastie dost pomaly
nasiel som daake stare foto..
Možno Christmas moss? Mohla by byť aj cela fotka machu?
nie nie -je to mach...
mam ho doma viac ako 20 rokov...-len neviem co je to presne zac?
-1 01.06.2011 09:22 xx – pro: kortezhugo
Egeria densa?
poradi niekto co je to presne za druh?
Jak píše "bali" je to Microsorium Pteropus.
Jo to bude ona a ta druhá?
(rozmnožuje se tak ,že z konečků listů jí vyrůstají další rostlinky)
jo to bude ona
vždycky jsem myslela že vypadá jinak
Ještě jedna fotka
Prosím vás copak je to za rostlinku? Vypadá jako vánoční stromek, určitě je akvarijní i submerzní.
Starší reakce
asi Scabratum...
treba pockat..."cas ukaze"
Děkuji za odpověd
Myriophyllum, ale které?
diky moc vypadato teda asi na tu Pogostemon erectus
Prosim nevim nazev teto rostliny poradi me nekdo?diky
koupila jsem nové krevetky a byla u nich tahle rostlinka..jpg nevíte co je to?? Tipovala jsem Ceratophyllum demersum nebo Myriophyllum scabratum.. Já fakt nevím.. Příjde mi, že na netu jsou fotky pomíchány a já to teď nepoznám. Poraďte prosím
NO jedna z toho ale netusim která ale děkuji
aspon vím přibližne o co de
Spíše H. corymbosa, popřípadě H. costata.
Dle mne Hygrophilla polysperma nebo nějaká její varieta.
jeste jedna fotecka
Dobrý den potrebuji poradit co to je za rostlinku dekuju ...
Já tu miniaturu nedělal ta se zamotala do ty glosy a až doma jsem jí našel
Martin Honzejk
0 16.05.2011 17:59 Fugee No, jsem zvědavý, jestli se vám to vůbec chytí.
...a ked ze mam doma aj rotalu? tak pridam este jedno supermakro
v lavo Rotala a v pravo Micranthemum
Není mně trochu jasné proč si z 30cm velké rostliny udělal takovou miniaturu.
Záhad rozluštěna jedná se nejspíše o Rotala rotundifolia
rybicky.net/atlasrostlin/rotala_rotundifolia . Dneska jsem tu fotku ukázal v jedné akvaristice, kde kytkám rozumí a bylo hned jasno. Jako důkaz mi jí ukázala paní prodavačka i v akvárku (pro ty co by chtěly být vtipní tak tu rostlinku nikoli to co vás napadá
).
Martin Honzejk
toto je rada od vaclava...."Při focení je dobré přidat třeba 10 korunu, aby jsme měli nějaké měřítko, jak je rostlina velká"
PS:mne nedakuj... Johan si to vsimol...a mna napadlo ze to mam niekde odfotene este "zavadzajucejsie" na ciernej podlozke
Super makro a super, že někdo jí má doma.
Díky.
Martin Honzejk
jasne...
Micranthemum
toto je moje supermakro
Nenapadá mě co to je. Beztak něco obyčejného. =DD Jediné co mě napadá je Micranthemum. Ale Heteranthera to není. Emersní i submersní má špičaté listy, tyto jsou vykrojené.
Václave díky, ale Staurogyne repens to nebude tu doma mám a ta je o hodně mohutnější. Spíše bych to tipoval na nějaký útržek z té velké hromady co byla zabalená v novinách. Byli to ty kytky cca 30 cm dlouhé s drobnými listy.
No prostě uvidím, jestli trochu povyroste, tak přidám novou fotku a pak by to mohlo být jednodušší na určení než ty 4 lístky co jsou na níže uvedené fotografii.
Martin Honzejk
Nevím, co jste si mezi sebou rozdávali, na předmětné fotce ale Staurogyne repens není.
Ta Glossostigma elatinoides bude asi ode mě a to co v ní bylo může být jedině Staurogyne repens.
Jak jsem napsal - pochybovat můžete.
Samozřejmě, že se mohu mýlit, ale kosokvět patří mezi kytky, se kterými jsem měl možnost si vyhrát. A to jak se submerní, tak emerzní formou. Jak se k vám dostala, to tušit nemohu; co mohu, je odkázat vás na fotografii emerzní formy, abyste měl s čím ten svůj oplégr srovnat.
www.aqua-daho.cz/…
Taky té kytce přeji, ať přežije. Tak byste se se nejlépe přesvědčil, že jde skutečně o kosokvět.
Pochybuji o tom že to je emerzní forma.
To že to ta kytička nebude mít jednoduché vím, ale doufám, že se mi jí podaří nějak rozpěstovat.
Martin Honzejk
Pochybovat můžete.
Odtud to ale vypadá tak, jak píšu. Jestli se dočkáte nějakého pokroku, dejte vědět. (V tom dnu a v takové společnosti to ta kytka nebude mít snadné...
)
Tak to asi budu velmi a silně pochybovat, jelikož to co se u trojek měnilo, byly jen přebytky od akvaristů. No uvidíme, až ten kousíček zvící dvou centimetrů, povyroste. Do té doby budu jen čekat co se objeví.
Martin Honzejk
Na vaší fotce je IMO emerzní forma.
Díky to asi bude ono.
Martin Honzejk
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [142] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x