Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
bylo to z e-shopu, kupoval ji tam kamarád a mě dal malej kousek z košíku. Teď nevím jestli to bylo z rostlinných akvárií nebo od Adama Votavy.
1 22.11.2017 17:15 rostliny – legroi
Re: dudak
beru zpět, se stejnou kresbou jsem viděl luteu, ale na googlu vystavuje každý.
doporučuji ji vést jako legroi, vizáží odpovídá, pokud pokvete můžete potvrdit nebo vyloučit zda patří mezi walkeri. do té doby bych ponechal název pod kterým jste ji koupil, myslím, si, že to legroi bude, samozřejmě pěstírny a prodejci se snaží o pokud možno atraktivní rostliny, především výběrem,a vy jste dostal krásný kus. mimo diskusi jsem rád za foto, nechť akvaristi vidí krásu cryptocoryn
Legroiku mám koupenou z Drážďan
Mám tři a jsou hodně pěkný
Byla přímo v zásilce od Dennerle, nebo to bylo z obchodu, který bere od Dennerle kytky? Mi se totiž stalo, že jsem v obchodě narazil na kytku, která byla popsána úplně blbě (Anubias byl popsaný jako stonkovka) a myslím si, že v při transportu vypadla cedulka a v obchodě to nahradili jinou a úplně blbě. Ale nevím, za jaké situace jsi přišel k té kytce Ty.
Óóó
Množí se ti?
Být moje, nechám ji zarůst celé akvárium.
Díky, rostlina byla kupovaná jako C. legroi a byla od Dennerle, tak si říkám, že ti v tom většinou mají pořádek, jen jsem narážel na to, že ve zdejším atlase se rostliny C. walkeri té mojí moc nepodobají.
Nemyslím. 1) i já mám luteu (asi rok a půl) a takovýto ornament jsem u ní nikdy neviděl, 2) když googlim obrázky, cryptocoryna walkeri lutea, nevidím nic podobného, co má dudak.
P.S. Udělal jsem, co doporučuješ, googlil i cryptocoryna walkeri legroi a nenašel nic podobného. Když už něco vypadalo ornamentově podobné, vyklubala se z toho po bližším zkoumání nejčastěji nurii.
Jinak, zrovna C. nurii 'Rosen maiden' dlouhodobě sháním a ještě C. keei (tu jsem viděl v jedné nabídce asi za 37 euro za košík).
0 22.11.2017 15:11 rostliny – legroi
zkuste i cryptocoryna walkeri lutea
2 22.11.2017 14:53 rostliny – legroi
Věřte, že máte luteu. Pokud nezakvete nic jiného Vám nezbývá. Dnes je známo tolik varient walkeri, undulaty a becketii, které se vzájemně listem neliší, že bez květu opravdu nejsou schopny rozlišit. Na googlu si zadejte cryptocoryna walkeri legroi a uvidíte, že se stejným zbarvením ji má řada dalších akvaristů. A proč se tak zbarvuje, proto aby se líbila, máte ji nádhernou
Podobnou jsem viděla v nabídce Zooholding i s tou zvláštní kresbou, nabízí ji jako C. wendtii brown. Ale s fotkami tady v atlase to moc nesouhlasí...
www.zooholding.eu/… V první řadě je to krásná kryptokoryna (chci!). Jak dlouho ti roste?
V druhé řadě to není legroi, která je stabilně červenohnedá se zeleným leskem a bez ornamentace. Mám ji takto dva roky a ani na fotkách jiných akvaristů jsem ji neviděl s ornamenty:
rybicky.net/fotogalerie.php…
Hudoroi to taky nebude, je zelená a v ideálních podmínkách má žlutohnědou barvu. Na žádné fotce jsem ji neviděl s ornamentací (sám mám zatím jen zelenou).
Víc mi to připomíná nurii nebo striolata, ale ani ty to nejsou (i když nurii má dost variant).
Ornamenty to trochu může připomínat X Purpurea, kterou Dennerle prodává, ale ta nemá žlutohnědou barvu. Teoreticky to taky může být hybrid.
Stopro jsem někde viděl fotku stejné rostliny, ale nevím kde :(.
Zkus poslat fotku Ing. Skácelovi. Pro něho by to měla být brnkačka.
Každopádně je překrásná!
C. legroi je podle mě varieta C. walkeri a tuhle kresbu jsem na nich neviděl.
Tohle jsou hodně variabilní rostliny a i v atlase je na jedné fotce trochu náznak podobné kresby. Je to podle mě podmínkami v akváriu.
Já se v kryptoškách moc nevyznám, ale připomíná mi to C. hudoroi.
Je to wendtovka
ale druh ti řekne až květ.Pokud ti vykvete
Obyčejný stolístek
Už ho dlouho nemám, tak to bude možná on
Omluva za názor a typ
Je to Kosokvět úzkolistý
Na mém fotu ze zakládání AQ mám kosokvět a mokřanku hned vedle sebe před sázením
rybicky.net/fotogalerie.php…
Rozdíl je hned vidět. Chvíli trvá, než se rozroste (při zakládání), ale pak roste jako z vody.
Mně zase přijde, že podle toho, jak té rostlině na fotce rostou listy na přeskáčku, že to nemůže být Hygrophila, tu mám a listy jí vyrůstají vždy dva proti sobě a nemá tak úzké listy. Ale hádat se nebudu, kosokvět v akvárku nemám. Uvidí wicca, co jí z toho vyroste
Tak ten to asi nebude
měl sem jiný listy
Tohle nebude Hygrophila, spíš ten Kosokvět
Nemáš zaco, ale mohla by ses pochlubit prezentací
Rychle a nějak moc velká... no budeme hodně stříhat.
Děkuju moc.
Hygrophila polysperma
rychle roste
Vyzerá to ako prťavý kosokvet. Je to nové, darované?
Poradíte prosími, co je to za rostlinu ?
0 18.11.2017 13:55 Jano45 – Pomozte mi prosim
Neviete niekto co rje ta zelena krikovita rastlina? Povedal by som ze je to bud rotala green alebo micranthemum micranthe moides. Je tam aj rotala wallichii indica a na dne je parvula a cuba.
www.google.sk/…:
Dakujem za pomoc;)
Starší reakce
Proč dáváš tak malé fotky protože mě se zdá že na tvém nebo spíš cizím obrázku je Shinnersia rivularis.
Já vím. Ale mě zajímá, co to tedy je ve skutečnosti za rostlinu. Protože jedna z nich evidentně není Hydrotriche hottoniflora a mě zajímá která
Akorát jsem to měl dát asi do správného vlákna. Za to se omlouvám....
Taku mam rastlinu pozrel som ten link zo zahranicia je to ina rastlina posielam fotku o ktoru ja akavrku. su odlizne rastliny nazvy rastlin.
www.akvariumruzicka-eshop.cz/… Tipol by som niektorú Wendtovu.
Nejsem si jist druhem, pomůžete ?
Starší reakce
Vypadá to na Rotala rotundifolia., já ji mám velice podobnou.
Ahoj, pro vás asi jednoduché, ale nemůžu najit co je tohle za rostlinu. Děkuji
Bola v prestrihu od lemming46. Dostal som hlavne afinisku, ale bolo tam i pár nečakaných prekvapení.
Odkud tu rostlinu máš?
To bude rotala a možná i nějaká forma rotundifolie, to je fakt co kus to originál - ale hodně se podobá mojí nové variantě, ta byla od Songrow a těm docela věřím - měl jsem od nich 2 druhy rostlin a kvalita byla lepší, než Aqua Daho a to jsem jejich velký příznivce - hlavně to teda byly rostliny, co Aqua Daho nevede
Mně velmi podobně vypadá něco co jsem koupil jako Rotala "Pearl".
Obávam sa, že máš pravdu. Mám tu tiež čosi neidentifikovaného, čo bolo najpv tipované na bakopu.
A odkedy to je pod slušným svetlom, vyzerá to čím viac na rotalu, práve ako ten narrow leaf...
1 01.11.2017 17:51 Maq Mám pár druhů rotal a všiml jsem si, že jedna a táž rostlina může tvořit velmi odlišné submerzní listy podle toho, v jakých roste podmínkách. Tak si myslím že určování je dost těžké.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [39] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x