Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Taky si myslím, že to je Spirodela. Asi fialoví jen na slunci, těžko říct.
Tu fotku jsem dělal asi deset minut a je to nejlepší z dvaceti pokusů, z mobilu nic lepšího nevymáčknu
. Je to mrňavý, tedy asi dvojnásobný nebo trojnásobný oproti běžnýmu okřehku, ale pořád mrňavý. Asi to je ta Spirodela, jen nějaká pobledlá.
tak záleží na velikosti, která jde z fotky poznat jen těžko, Limnobium má vytvořeny klasické listy s čepelí a řapíkem v růžici, s kořeny ze středu růžice, listy velké i několik centimetrů, spirodela pravé listy nemá, je to stélka, ze které naspodu vyrůstají kořínky - podobně jako okřehek, který má ale většinou jen jeden kořínek. Chtělo by to lepší fotku nebo něco pro srtovnání velikosti.
ano, je to voďankovec ...
Dovolím si oponovat
ale Phyllanthus to nebude.
Na okřehek je to moc velké. Kořenů to má plno, ale fialové to není. Mladší listy zelené, starší růžové.
Pokud to vylovíš z vody a otočíš, tak to poznáš. Spirodela (závitka) je zespodu fialová a má mnoho kořenů, na rozdíl od okřehku.
Velevazeni botanici, co je to za zabinec? Spirodela polyrhiza?
Jak nepatří? Nemůže to být něco jiného?
Ahoj, tak zase otravuju, ale poradil by někdo aspoň první jméno těchto rostlin?
A jaký je to Anubias? Vždycky jdu na burzu, koupím rostliny, ale jméno si nikam nenapíšu
Mockrát děkuji
Starší reakce
Pokud Ammannia, tak hodně, hodně ubohá. Ten trs rozesaď, ať mají víc prostoru kolem sebe. Klidně ustřihni jen vršky a zapíchej je pinzetou do dna.
Mimochodem: vlastní někdo v jednom akváriu zároveň Ammania gracilis a Nesaea crassicaulis?
Já to vidím spíš na (poněkud jetou) Ludwigia repens ...
0 04.04.2016 18:09 Vachi Zdravím,
nedávno jsem na akvaburze v KM nakoupil pár kytek, ale kvůli hromadě lidí se nebylo možný zeptat co to je a tak jsem jenom ukazoval co se mi líbí a nakupoval
První kytka u které potřebuju poradit co je to vůbec zač je tato (fotka)
V atlasu jsem našel podobnou
rybicky.net/atlasrostlin/ammannia_gracilis ,ale nejsu si jistej.
Promiň to nebylo na tebe.
Tak tá má kromě toho, že není červená, je moc vysoká má cca 55 cm a stále roste.
Jinak mám 4x 10W reflektor.
budu hodnější, projeď si rody Echinodorus, Bacopa, Valisneria, Ceratopteris, Microsorium...
Při slabém světla a vápenatém dně budou listy hlavně zespoda sytě červené až fialové. Denní nebo silné světlo nemají moc rády, jsou pak připláclé na dně nebo ne tak vybarvené.
A chybí jej něco a proto ne je červená nebo, to jsou různe kultivary? Díky
Dobrý den,
je to Cryptocoryne affinis
Česky kryptokoryna červená
Od Rataja, jsem si zakoupil rostliny a jednu jako dárek jsem dostal Nesaea crassicaulis i když jsem o ní četl, že je náročná bylo mi líto ji vyhodit a tak jsem ji zasadil do akva, moc jsem ani nepočítal, že se ujme tak jsem ji dal, relatívne do popředí, ale roste jak divá, nejvíc ze všech. Ale když jsem po ní koukal na internetu téměř všude je červená, je to ona, nebo nejaký kultivar, děkuji za pomoc.
Starší reakce
Je to Hygrophila corymbosa 'Minima'
Česky mokřanka 'Minima'
Vypadá to na echynodorus sirokolisty, nebo uzkolisty. Jsou si dost podobný.
Starší reakce
Je to Sagittaria subulata
Česky šípatka šídlatá
Mohla by to byt sagittaria platyphyla
Ahoj, poradíte mi prosím,jak se jmenuje tohle? díky
Ten koberec je Micranthemum micranthemoides aspoň dle přiloženého lístku v košíku.
Ja si teda spis myslim, ze ty posledni dve jsou Mayaca fluviatilis, ale nejsem zas takovej znalec
...na tecb prvnich fotkach ten koberecek je Staurogyne repens. Ta cervenohneda teda fakt nevim, ze by Alternanthera reineckii Mini?
Když mě došla byla v horším stavu, ale přesadíme ji. Děkuji za radu.
dudak napsal: Pogostemon to nebude, spíš bych to viděl na Rotalu walchii nebo ještě něco jiného, v dost špatném stavu
Jo, je to rotala walchia.
@saint21 Pokud si ji chces udrzet dej ji na nejsvetlejsi misto. Nevim jak hnojis, ale tohle je hladova rostlina, narocna na ziviny, svetlo i co2.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [61] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x