Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Ahoj,
jo to bude asi ono. Díky moc!
5 01.01.2013 18:27 PR0V0CATEUR ještě jedno foto
To je Kryptokorýna, řekl bych, že asi červená...
Zdravím,
chci se zeptat jestli někdo nepoznáte tuto rostlinu. Roste mi v akvárku už asi dva roky. Přitáhl jsem si ji jako malinkou v chuchvalci jávského mechu z akvaristky a do dnes nevím co to je. Na to jak pomalu roste se mi vcelku pěkne rozrostla, ale chci si o ní něco zjistit at má ideálnější podmínky. Zespodu má takové načervenalé listy na fotce to jde trochu vidět.
Až příště přijdeš do hospody tak kousek přines.
Nemusíte si tím trápit hlavu. Lysimachia nummularia to na 100 % není.
Plevel se říká každé kytce která trochu lépe roste.
Mám jí od Hořánků a jediný co si pamatuji je,že mi paní Hořánková říkala,že je to nenáročná rostlina. Myslím že použila slovo plevel
Říkala mi i název,ale já nemám na jména paměť
Pokud jsi si to přinesl z hospody
tak to je Lysimachia nummularia pochybuji že 'Aurea'
Roste ti pěkně.
To je ona,díky
Říkal bych jí L. palustris.
Lud.Repens mám v druhém akv. a ta má mnohem užší listy,ale někde jsem čet,že Ludwigie jsou co do tvarů listů a zbarvení variabilní v závislosti na podmínkách,takže je možný,že je to ona.Díky
Možná by to mohla být ludwigia.
Pohled zhora
Ahoj,prosím o určení rostlinky v kroužku.Omlouvám se za kvalitu fotky.
Není mi jasné, kde jsem k ní přišel - místo výskytu Austrálie. Je možné, že by spóry byly na kořenu a 3 měsíce nečinné? Je i na kamenu a nově i filtru. Nevadí mi, ale rád bych měl přehled, co mám v akváriu
me to prijde jako lomariopsis lineata (tez zvana jako susswassertang
2.
1.
Starší reakce
Dobrá, děkuji za tipy.
S těmi do akva nevhodnými jsem tak nějak počítal ale spadly mi do klína náhodou a není jich moc, takže to asi nechám odejít.
1 - Fittonia
3 - Egeria densa
4 - Hemigraphis minima
1 - Echinodorus Tropica
2 - Mayaca fluviatilis (ale těžko říct)
II - nějaký echinodorus, přesný druh si netroufnu určit
III - Egeria densa
jo, to bude ono, v terárku u chameleona i u felsum rostla v pohodě
záleží v jakých roste podmínkách, jestli ti ten vršek narostl až ve tvém akváriu, nebo se v té době zeměnily světelné podmínky, tak je možné že je zelený. Když se koukneš i na jiné fotky, třeba na google uvidíš že může mít různé barvy
jednička - nějaká kopřiva(podle mě nepatří do akva) kdysi jsem ji měl v květináči, dvojka Echinodorus - zatím emersní listy, trojka Egeria densa.
IV)
III) Ty dva šlahouny blíže ne tu velkou zákrutichu v pozadí.
II)
Zdravíčko kolegové,
pomohli byste mi prosim pěkně s identifikací následujících rostlin?
I)
0 19.12.2012 13:52 VLČICE a tahle:
0 19.12.2012 13:52 VLČICE omlouvám se tyhle:
Jenže když nakupuješ v krámě, tak ani A-D nemůže tušit, zda je to pro akvaristu, teraristu či kytkaře.
Často se také rostliny jako chlorophytum, ophiogon či syngonium (nejčastěji zaměňované za ryze akvarijní) kupují a aranžují pro svou atraktivitu do nádrží pro krátkodobé výstavní účely.
A zkusil jste už jste zauvažovat o nějakém menším paludárku?
Pro takové případy, kdy mne popadne nepřekonatelná touha koupit něco, co jsem neměl v plánu, mám v kapse mobil, tam si zapnu internet, naťukám rybicky.net, kouknu do atlasu ryb nebo rostlin, v 99,9% případů zjistím, že se to do mých akvárek opravdu nehodí, koupím to, pro co jsem přišel, a jedu spokojeně domů.
Johan napsal: V tom případě jí rádi znovu objednají.
S tím souhlasím. Pokud to je kytka z pěstírny tak Vám ji v obchodě rádi objednají. Byli by hloupí kdyby odmítli možnost výdělku. Horší to bývá, pokud je to kytka od akvaristy. Mohlo se jednat o jednorázovou dodávku díky protrhávání akvária, což ale Váš případ není. Na druhé straně, kytka od akvaristy je už otestována pro pěstování pod vodou a tak s největší pravděpodobností poroste i Vám.
V tom případě jí rádi znovu objednají.
U některých firem se ke kytce přidává štítek na kterém je v symbolech vyznačeno jak se má uvedená kytka pěstovat. A pokud štítek na kytce není, je třeba před koupí zabrousit na internet a podívat se, co si vlastně chcete koupit. Dneska máte výhodu že ten internet je, protože takové špeky jako Dracaena, Chamadorea, Selaginella apod. se prodávaly v některých akvaristikách jako akvarijní kytky i v době předrevoluční a tehdy se informace o těchto kytkách sháněly mnohem hůře.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [120] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x