Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Starší reakce
Ano, uvědomuju si velký rozdíl mezi emerzními rostlinami a submerzními - ten rozdíl vidím sama ve svém akváriu.
Hledala jsem mezi emerzními, protože - jen mám ten dojem - ta rostlinka na fotce mi přijde dost taková pomuchlaná, jakoby nedávno vyndaná z košíčku.
Mne prišla i Wendtii Green s červenými stonkami a tá submerzná vyzerá potom totálne inak.
Ako hovorí Václav...
Leckteré emerzní rostliny mají oproti těm submerzním červený stonek, ale platí to i obráceně. U nových rostlin to chce prostě počkat.
Mně se teda moc rozrostlá nezdá, ale je to subjektivní. A hádat se nebudu
Tak ta rostlina je už poměrně dost rozrostlá a vyhledávání není jednoduché ani podle názvu.
Tohle je téměř nemožné určit. Jsou to děložní lístky a podle nich to fakt nejde. Počkej až vyrostou tzv. pravé lístky a napiš znovu.
vaclav: Vyhledávání podle fotografie není důvěryhodné.
Tak asi jen strejda google. Lze vyhledávat i podle fotografie.
Jj, ta vpředu. Ok počkám a uvidíme . Díky moc
Ak myslíš tú vpredu, to vyzerá ešte na emerzné listy, počkal by som, kým prelistí.
Jsme tu jeětě jednou vím že je to z rodu Cryptocoryne , ale nevím podruh.
0 21.09.2019 15:32 Epa – Prosím o radu
dobrý den, u známého jsem viděl tuhle rostlinku jako "koberec" v jeho akvariu. Bohužel neví co to je, prý koupil semínka někde v CHině. Líbí se mi, ale rád bych o ní věděl něco víc. Prosím o pomoc.
Třetí bych si tipnul na hygrophilu polyspermu (mokřanka mnohosemenná).
Zkus kouknout do atlasu na hygrophily...
Starší reakce
Je to Helanthium rostlina má střední žilku.
Jsem si docela jistý, že to je S. subulata.
Uprostřed vzadu by to mohla být Lobelia?
Vpravo vzadu bacopa monieri, vľavo (do červena) nejaká Ludwigia (Rubin?), trávy nepoznám a to v strede netipujem.
Tipuji - to vepředu vypadá jako Sagittaria subulata, to s těmi nejmenšími lístky vzadu vypadá na Bacopu monnieri a stonkovky nalevo tipuji na Hygrophily, napravo by to mohly být Ludwigie.
Ale jsou to jenom tipy, nejsem odborník.
0 11.09.2019 17:59 lordkokakola – ?
Poradil by mi niekto čo sú toto za rastliny?
Tak kamarád od kterého ji mám říkal, že echinodorus major. Tak takovou obludu tam asi nenechám až vyroste v tom malým akva.
Tady to máš
Plants"
Rotala sp. "Nanjenshan", Rotala sp. "green", Rotala rotundifolia, Ammannia senegalensis, Ludwigia glandulosa, Limnophila aromatica, Myriophyllum sp. "matogrossense", Althernanthera reineki, Blyxa japonica and Glossostigma elatinoides.
Edit: Stačilo najít tu správnou fotku - tady máš zdroj:
showcase.aquatic-gardeners.org/…
Nějaký druh echinodoru, myslím. Chce to čas
Ahoj, vím, že je to celkem špatná fotka, ale lepší jsem nenašel. Byl by tu nějaký ochotný odborník aby mi řekl název jednotlivých rostlin?
Předem děkuji moc.
cache.reefbuilders.com/… Rostlinu na první fotce tipuji Anubias barteri var. angustifolia
Prosím o identifikaci.
Starší reakce
ne,né... já už to psal, neumím číst
ten echináč deset let starý bude klasika :
Helanthium quadricostatus...
Myslím Cr.wendtii 'brown'
Jak jako před přelistěním, toto je už submersní ne?
já si to blbě přečetl ( už zase
)
fotky co dával fotil před deseti roky...ty v prezentaci nemá... takže znovu a pořádně!
C.Flamingo tedy nikde nevidím, ale třeba je skrytý
Cryptocoryne má podle prezentace dvě
tropica,flamingo ( pontederi...je jasná)
Ten echinac je bleher před přelistěním... však on se přizná sám
Nějaká kryptokoryna myslím, dál nevím.
Já bych taky rád věděl co je to za echinodorus co má vlka v akváriu takový světle zelený s úzkými listy. Střední vzrůst. Nevíte někdo? Ale samozřejmě má přednost otázka Hanumany.
Hmm, pročítám kdeco, prohlížím desítky fotek a docházím ke stejnému závěru...
Tyhle rostliny jsou tak překřížené že to ani nemá cenu moc řešit a asi ani jeden název nebude špatně. Takže klidně můžeš napsat palustris.
Prosím o názor, tuto Ludwigii jsem dostal jako repens, mně připadá spíš jako palustris...
Předem díky!
A mě by zajímalo, jak se jmenuje rostlina, kterou má vlka na prvních 2 fotkách zhruba uprostřed. Vyšší rostlina, listy jsou zespod hnědé svrchu spíše zelené. Mám ji v akváriu od začátku a nějak jsem při zakládání nakoupila rostliny na burze a nezapamatovala si vše.
Ahoj všem, se zásilkou rostlin jsem dostal i to co je na fotce, nevíte někdo název rostliny. Je vzplývavá, bez kořenů
Starší reakce
Asi máš Jirko pravdu
Opravdu to vypadá na Hemigraphisalternata
Dlhšiu dobu som to pestoval ako emerz, teraz to mám v paludáriu - bohužial štítok som stratil takže by som potreboval pomôcť s určením aby som ju správne zapísal do zoznamu rastlín.
Nemohl by to být echinodorus Bambi?
0 21.08.2019 16:11 Silviebaris –
Re: Jája Diky za reakci,dala jsem to do květinače,mam toho malinko....
Sice nevím, co je zač, ale jako ozelot mi nepřipadá. Ozelot má flíčky jinak, jak červená, tak zelená varianta.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [15] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x