Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Pěstuje se celá řada různých variet a ještě se i trochu liší emersní a submersní listy. Určitě je to hnědovka.
Jste si jistý? Hnědovky jsem měla dlouho a vypadaly jinak, neměly tak velké, a ani trojité listy.
0 15.09.2012 20:05 doklwnik [347] - Halančíci Ahoj všem,
copa to je za rostlinku? řekla bych, že nějaká kryptokoryna, ale netuším, jaká. Má listy jakože na tři části ...
Taky mi to první přijde jako lomariopsis, ta zakulacená zakončení na některých částech by tomu odpovídala, to monosolenium nemá.
0 13.09.2012 13:10 spider30 @bali: Musel by dat detailnejsie foto. Mali by sme istotu
jo je to možný že je to Lomariopsis
me to pride spis jako lomariopsis
0 12.09.2012 21:07 spider30 0 12.09.2012 20:58 lukas pise se ze ph 5 to je treba destova voda?
v tom aby se k sobě hodily problém nebude, spíš aby se jim dařilo u tebe v akvárku. První bude pravděpodobně Monosolenium tenerum, to druhé nějaký mech, možná jávský, třeba někdo poradí přesněji
0 12.09.2012 20:14 lukas – co to je za rostliny
a jeste tato
0 12.09.2012 20:12 lukas – xo to je za rostliny
zdravim co je to za rostliny hodi se k sobe?
Díky za nakopnutí správným směrem, vypadá to vzadu na Ludwigia repens a vlevo na Alternanthera Roseafolia (aspoň podle květů).
Hledejte ve zdejším atlasu mezi alternatherami a ludwigiemi.
Který z nich že je nesprávný?
Jsou to nesprávné názvy a na internetu najdeš kdejakou ptákovinu. Dělej si ale co chceš mě je to celkem jedno.
web.telecom.cz/… jako E. bleherae (google nalezl 21500 výsledků)
Aquarium plants od Ch. Kasselmann 2003 jako E. bleheri (google nalezl 153 000 výsledků)
systematický současný pohled jako Echinodorus grisebachii 'Bleherae'
Možná je tento druh popsán před více jak 50ti lety, ale vůbec se nejedná o staré a nepoužívané názvy.
Takže jak že by sis to představoval?
Nové názvy nejsou příliš jiné, obsahují stále původní název. Už i v prodejnách je takhle píší. U ryb se to mění daleko více a přesto tam nikdo neschovává 50let staré názvy.
Ale každý neví jak se daná rostlina teď "správně" jmenuje.
Hm... tak nakonec asi jo... mockrát jsem se na ni díval tady v atlase... ale asi to opravdu bude ona. Jen u nás nikdy nedosáhla takové výšky, jak se v atlase píše, a za těch zhruba 40 let se nikdy nerozpadla... proto jsem si myslel, jestli to třeba není jiný druh.
Predbehol ma
Dokázal by mi někdo poradit, co je toto za kryptokorynu? Máme je v rodině už přes 40 let. Jejich výška je 10-15cm, podle prostředí, rubová strana listů bývá i sytě červená, zase podle prostředí.
Tak jsou tam tři různé názvy nebo ne. Celkový pohled na seznam je prostě katastrofa. Musíte si konečně vybrat jak se rostliny správně jmenují.
Ano, a při kliknutí na jakýkoliv z nich se dostaneš do jedné karty. To si mám jako vybrat, který název použiji a ostatní ignorovat? No, to mě lidi, kteří něco hledají poděkují... Ale pokud ti vadí tohle, tak to mi spadl kámen ze srdce.
bleherae, bleheri, Echinodorus grisebachii 'Bleherae' Do tří ještě počítat umím.
žádný název tam třikrát není....
to, že se kultivary echinodorů prostě poznat nedají, ač se určití lidé snaží říkat opak, je věc jiná...
Moc děkuji
Já bych si tipl na červeného Echinodorus uruguayensis 'Horemanii' Bohužel zdejší atlas echináčů je tak zprzněný, že některé názvy rostliny jsou i třikrát a těžko se v tom dá orientovat. Určitě je to rostlina ze sekce uruguayensis.
Jo, tak tomu úplně přesně rozumim
Já věděl, proč se z toho "vyzouvám"...
EDIT: Dnes jsem vezl do Kroměříže 2 druhy echinodorů, a na dotaz, co jsou zač, jsem upřesnil: prostě - echinodory.
Ale dorůstají kolem 50cm a mají až 50 listů...
Zkuste lepší foto.
Já prolezla kde co a je si to tak podobné, že nevím
Zůstanu u toho, že je to echinodorus
muj tip amazonicus ale treba jsem uplne vedle
mozno Echinodorus uruguayensis alebo Echinodorus 'Rubin'
Já jsem ty fotografie v prezentaci prošel a právě proto píšu - echinodorus. Ale dohadovat se o tom, co je zač, to se mi nechce.
Václav to jistí.
No já prolezla všechny, ale nenašla jsem, ale udělám fotku a hodím sem
Tak jo - echinodorus. Jaký, to bych nechal na Václavovi.
Nádrž to je pod nickem kamimira...
Úplně vpravo to odsud vypadá jako echinodorus(?). Lepší fotka by se nenašla?
Půlpy: Jsem rád, že to berete přesně tak, jak to bylo myšleno.
No jak jsem se pídila, tak bych řekla, že to je Hygrophilla costata, Bacopa caroliniana (jiná nemá listy do červena), valisnerií si nejsem jistá, ej to jen malý kousek, ale nevím tu velikou. Cryptokorynu jsem takovou žádnou nenašla.
taky doufám , a dík
Kde hledat na echinodoru řapíky, to už bych věděl.
(Myslím, že takhle si to zapamatujete už na furt.
)
Myslím, že jste to učila správně.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [125] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x