Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
tak ještě jedna omluva, ne stonky ale řapíky
už je to správně?
Mě se neomlouvej, sám jsi se ulovil.
Kdepak se na echinodorech nalézají stonky?
půlpy napsal: podle mne by echinodorus neměl ty kulaté stonky
chtěl bych se omluvit a opravit svůj blábol na
"podle mne by echinodorus amazonicus ani bleherae neměly tak dlouhé kulaté stonky"
snad je to tak správnější
Z té fotky ani nepoznám, jestli to náhodnou není anubias...
podle mne by echinodorus neměl ty kulaté stonky
Já si myslím, že to je Cryptocoryna nejspíš Nevillii
aspoň podle těch stonků a tvaru listů
Tak je veľká pravdepodobnosť, že sú to emerzné listy. Ak hej, neskôr ich nahradí submerznými a identifikácia bude jednoduchšia.
Ako dlho ho máš? Môžu to byť emerzné listy...
echinodorus to je,bleherův určitě ne.Si vzpomenu,až to uvidím napsaný
Snad nějakej echináč, amazonka, nebo bleherák, tipuji.
Jako obvykle jsem vyhodila štítek.Omlouvám se za kvalitu,jsem bez foťáku
Děkuji
Ne, znamená to, že nemusíte mít v akváriu jen americké okřehky (L. minuta, či L. perpusilla - který by to pravděpodobně byl), ale i L. minor či L. gibba.
Moc děkuji, zkoušela jsem to najít podle fotek ve zdejším atlase a tu azollu jsem dočista přehlédla
Jak jste to myslel s tou spirodelou, znamená to že v její společnosti rostou jen některé druhy okřehku?
Ta azolla se asi určit nedá která to je?
Azolla, Spirodela a jelikož tam je Spirodela, tak se podle této fotky neodvážím říct, co to je za okřehek.
Prosím o pomoc s určením rostlinek, za kvalitu foto se omlouvám, lepší asi nevyplodím
Vpravo dole je limnobium, nebo by to mohlo být tohle?
rybicky.net/atlasrostlin/spirodela_polyrhiza…
Pak nějaký okřehek, dá se určit jaký?
A vůbec netuším co je ten "květák"
Starší reakce
Můžete mi prosím pomoc s určením rostlin v levém dolním rohu?
Ahoj! Může mi někdo poradit jaká je to rostlinka spolu s J. mechem na kořeni? Děkuji?
Starší reakce
Nebude to Gymnocoronis spilanthoides?
ještě jedna fotka
Nevíte někdo co je to za rostlinku. Dostal jsem ji zdarma při nákupu u Rataje.
Starší reakce
Takový názor zastávám též
Já vím, že se jich většina pěstuje emerzně. Akorát jsem teda předpokládala, že když vypadá hodně oschle, že už to zřejmě žádná sláva nebude... Asi tak.
je plno aqwa rostlinek, které rostou i na suchu, to že vypadaj zvadle nic neznamená, naopak pro jednodušší množení se pěstujou na suchu, po vložení do vody stávající listy opadaj a začnou růst nové, které se mnohdy liší vzhledem od těch na souši
No je fakt, že jsem nezkoušela, jak moc se to vzpamatuje, kdybych to dala zpátky do vody - byly to prostě odtřižky na vyhození. Schválně to příště vyzkouším. Přece jen, když to člověk objednává, tak to taky trvá, ale zase je to zabalený ve vlhku...
Já bych to neviděl tak černě. Většina vodních rostlin dokáže přežít i dny na suchu. Ono to třeba vypadá, že je to oschlé, ale stejně to pod vodou začne růst. Naposledy se mi podařilo usušit Egeria densa, když jsem lovil mřenky vietnamské z Džungle. Vytáhl jsem si ji a položil na igelitový pytlík, ale jaksi zapomněl vrátit. Když jsem ji za dva tři dny našel, byla jak seno, jen stonek byl vláčný. Dal jsem ji zpět s tím, že aspoň bude žrádlo pro Tylomelánie a máš vidět, jak vypadá dnes
hej, minule keď som prekopávala akva tak mi pár anubiasov skoro odišlo a listo, čo pokrútilo, už nikto nezachránil... už som toho týpka zrušila... ale tak verím, že tie rastliny mal vonku len keď fotil
Majko, ještě bych si dala bacha na to, co psal yenya - některým kytkám stačí málo času mimo vodu a fakt osychají. Vidím to, když odstraňuju přerostlý kytky. některý jsou fakt po chvíli okoralý. Nedávno jsem zmenšovala anubias a cca po 15 minutách jsem si všimla u toho zbytku na vyhození, že už je silně ovadlej. A to je anubias silná a pevná rostlina.
No, on poslal fotky aj po jednej ale kvalita detto.. :/ ale ukecala som ho nech urobí lepšie fotky, lebo toto je odveci. Tak som zvedavá. Ďakujem za pomoc
Ať to nafotí alespoň ve vodě a nebo lépe, tohle je změť rostlinných zbytků. To bych asi ani nechtěl, mě to přijde nějaké oschlé, no nevím.
S trochou fantasie:
2,3,4,5 nějaká Kryptokoryna
6 Ludwigia palustris
7 nebo 12 možná Heteranthera zosterifolia
10 nebo 15 asi Rotala rotundiofolia
13 Vallisneria asiatica
14 Microsorium Windelov
Ať ti pošle lepší foto. Nebo to si nech jako překvapení až ti to příjde domů
A kdyby je zkusil nafotit po jedné? By ty fotky byly možná lepší než takhle z dálky...
Trojka je Cryptocoryne aponogetifolia, ale inak Ti neviem pomôcť presne ich identifikovať
. Ale neboj, Johan sa určite ozve
.
1.hemianthus?
2-3-4.cryptocoryna?
6.ludvigia repens
7.leptodictyum?
9.javsky mach?
14.microsorum pteropus,,windelov,,
Ale foto je strašne slabé.
Ahojte. Jeden chlapec predáva cez inzerát nejaké rastliny, lebo ruší akva. Poslal mi fotografiu tých rastlín, ale ani za svet neviem zistiť, čo sú to za rastliny. Lepšiu fotku mi poslať nevie
a on sám názvy nepozná nedokážete určiť aspoň niektoré rastlinky? Ďakujem.
Další dobrá rada
.Věř nevěř,alt nechal jsem se já blbec ukecat,no něco už padlo za mojí blbost,ale teď už to těžko zredukuju.
měnit vodu a čekat, koukám že tam těch ryb máš až až
Jo to vím,že jsem zase na začátku,ale to dno bylo opravdu na nic,tak jsem to udělal hned,den po té mě vylítli NO2,ale za dva dny se to už zase lepší. Myslím,že to nebude tak dlouho trvat. To je tak když si necháš "dobře poradit",njn chybama se člověk učí
Jestliže jsi v ani ne šestinedělním akváriu měnil dno, tak jsi vpodstatě znovu akva zakládal a neustále jsi na začátku a ty podmínky se velmi rychle můžou měnit a rostliny co rostly na začátku, nemusí růst i nadále, to je normální vývoj. Hlavně to nechce neustále provádět nějaký změny a nechat akváriu klid na to se tzv. projevit.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [126] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x