Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
3. Foto bude ta cryprocorina.
Určitě to nebude Anubias.
Možná by mohla být 3 nějaký Anubias - jen typ.
1 egeria
2 Cryptocoryne aponogetifolia
3 bude nejspíš také nějaká Cryptocoryne
4 Vallisneria gigantea
První je Egeria Densa a poslední nějaká Valisnerie.
Starší reakce
je to trochu podobné, ale když se zaměříš na spoj listů k lodyze a barvu lodyhy apod, zjistíš, že tam rozdíl je
Rostlinka vzadu v pozadí bude?
- Alternanthera reineckii
rybicky.net/atlasrostlin/alternanthera_reineckii
- Ludwigia repens
rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_repens
Pořád na to nemůžu přijít, měl jsem obě a jedna moc nerostla, tak jsem ji vyhodil. Tahle roste v obou akváriích dost rychle, ale pořád nemůžu přijít na to, která z nich to je
Ve velkém akváriu je víc červená oproti fotce ze šnekária.
Chtěl jsem zaktualizovat seznam rostlin ve velkém akváriu a nevím kterou vymazat
Starší reakce
Snad se chytne,je pod led plant světlem a včera večer jsem přihnojil akvárko řasobijcem od rataje.
Edit v 11:05 jeden z výhonů už má od rána asi 1 cm kus stonku nad hladinou a nejspíš dál poroste v emerzu.Je to na závadu?
Nic dělat nemusíš, rostlina přejde na submerz sama. Chytne-li se.
Co s ním - myslím s tím emerzem,rostliny jsou kousek pod hladinu.Mám je zastřihnout,nebo budou z paždí listů obrážet submerz výhony?
Je ro emerzní rostlina a ty vypadají někdy úplně jinak než pak submerzní, takže bych si chvíli počkal. Má střídavé listy, a to zas tolik rostlin nemá.
Je to emerz, to teď asi těžko poznáš.
Nazdar parto.Rataj mě včera zvoral objednávku rostlin - to už po telefonu od nich vyřešeno,mě se ale nezdá ta spletená rostlina.Podle štítku to má být Ludwigia inclinata var.verticilata,ale ta podle zdejšího atlasu i fotek na netu vypadá jinak.Pozná někdo,co mě to vlastně poslali?P.S. omlouvám se za mollu v záběru,ony chtěj okamžitě žrát,jak se přiblížím k akvárku.
Starší reakce
Já bych Invitalu věřila. Moje sice nikdy nebyla tak sytě červená, ale rozrůstala se stejným způsobem a přesně jak píšeš, každý list byl tmavší než předchozí.
Ona hlavně nedělá klasicky v řadě vedle sebe odnože,ale keřík víc rostlin.Zasadil jsem 1 a už je z ní po 2 měsících keřík několika rostlin.
tak já jich mám víc druhů,ale tahle mě přišla nejbíž podobou k tý tvojí..
To není ona,ta moje má kratší listy a nejsou po okraji tolik jakoby zkadeřené.
Nejspíš jo,ale každopádně se jí daří dobře udělala pěknej trs a každej list je tmavší než předešlej.
U těhto rostlin je to dost těžké určovat v každém akvária a ještě od různých pěstitelů bude vypadat jinak a pozná se to hlavně podle květů a ty pod vodou tvoří kryptokoryny ojediněle.
Nazdar poradí někdo s určením o jakej druh Kryptošky se jedná?Koupena košíčková v Invitalu před 2ma měsíci s malejma světlejma listama a teď se začala krásně rozrůstat,jen se mě to nezdá jako Beckettii,kterou jsem objednal.
Starší reakce
Moje vypadá po pár měsících takto, na výšku asi 65 cm. Tak pozor kam ji zasadíš.
Zdravím.
Prosím co mi to přišlo za rostlinu bez štítku?
Měla to být Nymphoides hydrophylla 'Taiwan', ale nějak se mi to nezdá.
V atlase se píše, že emerzně pěstovat nelze, ale ten tvar listů mi přijde dost odlišný.
Děkuji
.
Asi jsou to všechno emerzní rostliny a ty se hůře určují ale i tak když si projdeš fotky v atlase spoustu jich tam najdeš. Nechtěj, aby to někdo dělal za tebe.
rybicky.net/atlasrostlin/akvarijni/ Starší reakce
díky to je ona.
Starší reakce
Děkuji Rape,hned to zkontrolují.
Když odroluješ na 6.6.2021 ve 21:41 je dotaz na tu samou kytku. O kus výš Václav odpovídá.
Ahoj,co to je za kytku?
0 07.06.2021 22:29 Brodys –
Re: RAP Výborná práce!
Ale díky všem,jste skvělí. Upřímně jsem nečekal, že to bude takový oříšek!
Tak jsem na něj v akva zvědavej....
No a je to jasné. Je to Lakušník.
Je to růžkatec bradavčitý,Ten já zrovna scháním,asi se budu muset zítra na cyklo vyjíždce podívat podél Vltavy dole pod Prahou.
Tak ta mě taky napadla, ale biotop vůbec nesedí, co jsem se díval do atlasu... ale něco hodně podobného jsem viděl před lety na Balatonu
Jsem přesvědčená, že tohle není vůbec růžkatec, vypadá to spíš na nějakou kabombu.
0 07.06.2021 20:41 Brodys –
Re: RAP Asi by to odpovídalo. Ale celkem zázrak, že roste v takovém proudu, když řádně nekoření
Díky moc
0 07.06.2021 19:38 Brodys –
Re: RAP Tady ještě přidávám charakteristické znaky
Nevím jestli je to květ nebo co
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x