Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
S tou kryptokorynou červenou nevím, ty moje májí hodně zvlněné listy.
Kryptokoryna červená, mokřanka trojkvětá, poslední nevím.
Starší reakce
Jo,to by mohla.. mám ji teprve 3 týdny, teprve se začínají tvořit nové lístky v ružici..
super! Diky
0 18.02.2020 21:06 Terez [1] Čaute všem, poradíte mi prosím, copak to je za rostliny?
Nízké, lístky ve spod do červena...
Starší reakce
Na třetím snímku,bez záruky Cryptocoryne affinis.
Cryptocoryne wendti Brown
Ta rostlinka č.2 je Cryptocoryne pontederifolia
Klidně bych jich několik vytrhal a nabídnul někomu, kdo ji shání
Nebylo by možný, bližší foto rostlin č.3 a č.5?
Zdravím a prosím o radu s určením rostlin. 1 je myslím echinodorus, 3 a 5 kryprokoryna, 4 anubias. 2 nevím ... Potřebuji radu jakou rostlinu přidat do "vyšších" pater - neonky se asi bojí plavat ...Hnojiva nepoužívám. Měl jsem hygrofilu ale ta mě už omrzela ...Případně rady jak přesázet ... díky
Kryptokorýna asi červená, Echinodorus a Bolbitis.
Kytka je Echinodorus, jaký ti nepovím.
Děkuji všem za odpovědi.nechám ji tam Dokud poroste bude dobrá. Chtěl jsem dopsat mezi ostatní kytky. Ještě jednou děkuji
Dle mého názoru jde o emerzní formu Alternanthera reineckii 'Splendida.
Presne tak vyzerala moja reineckii mini, keď bola ešte emerzná. Aké iné alternanthery som ešte nevidel, tak nič z toho vyvodzovať ňeľzjá.
Vypadá to něco jako Alternanthera a z největší pravděpodobností ti neporoste nebo velmi špatně. Vyloženě červené rostliny bez CO2 moc nerostou.
Je to nějaká alternanthera. Možná reineckii
Zdravím všechny prosím o určení. Štítek vyhodím a nestačil zapsat. Děkuji za pomoc.
Díky pánové
Doplnil jsem do soupisu
To první by mohla být
Salvinia minima--nepukalka nejmenší
To druhé je Echinodorus Tropica.
Díky připevním je na kámen
První je nejspíš Hygrophila polysperma (je v ní zapletená větvička Najas guadalupensis) a druhá bude Microsorum (jestli jde o těch pár kousků v písku), ta se ale připevňuje na kořen, kámen nebo jinou dekoraci. V písku se jí asi moc dařit nebude.
Mohu Vás poprosit o identifikaci dvou rostlin co jsem dostal
Starší reakce
Díval jsem se ale přišlo mi to takové podobné
krom egerie a kryptosky
Hygrophila je to vysoké vzadu a bacopa to nízké před ní - ona taky vyroste.
Tak koukám že Václav byl rychlejší.
PS. Pokud víš, které rostliny jsi koupil, tak Google ti pak poradí asi nejrychleji
Kryptokorine bych asi vyhnojil dno, dělá to fakt velký rozdíl. Sázel jsem ve stejnou dobu do substrátu a do písku, tak v substrátu je plně vzrostlá, v písku má pár listů.
Hygrophila je úplně vpravo vzadu. A mezi ní a kryptokorynama máš bacopu.
Vzadu vlevo ludwigii repens v prostředku egerie vpravo hygrophila polysperma Před ní je bacopa. Ve středu je kryptokorina.
Díky tak už jen bacopu a hygrophilu najít
Ludwigii repens máš kolem filtru.
Dobrý den při založení aq jsem si nezaznamenal jaké rostliny kde sázím
poznám jen egerii uprostřed vzadu a před ni kryptokorynu. Koupil jsem ludwigii repens hygrophila polysperma a bacopa carolinia. Poprosil bych Vás o označení kde mi rostou děkuji.
Je to možné páč na hladině je už po několikáté a barvu nehodí,každopádně máš pravdu po ustřihnutí se rozvětvila a i od kořenů se větví.
No možná máš fakt zelenou verzi.
Jestli ji chce rychle rozmnožit, doporučuju střihnout v půlce a vrchol zasadit. Ustřižený vrchol se většinou rozvětví na dvě větve.
Tak třeba se té barvy dočkám.
Já ji mám červenou jen u hladiny a nad...
Tmu?no momentálně jedu na 50% ze 130w kvůli řase.
Ale musíš mít v akváriu docela tmu. Protože pokud vím, tak opravdu zelená verze neexistuje, barví se vždy podle světla. U mne vypadá takhle. V hodně silné osvětlených akváriích je úplně červená.
Edit: tak verzi green jsem opravdu našel, tak kdo vi...
Předpokládám že jde o jiný název pro limnophila hippuroides? Moc hezká rostlinka, postupně se stala mojí nejoblíbenější. Neroste moc rychle a barví se dočervena i pod středním světlem. Jen se u nás nedá moc často sehnat.
Buď rád že ji máš.
Jj dík už jsem si ji přidal do seznamu rostlin.
Limnophila aromatica 'Green'
Zřejmě ano,nevím jak se ke mě dostala ale je krásná,dík.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x