Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Eleocharis parvula, pusilla, acicularis, Lilaeopsis brassiensis, Blyxa japonica
Prosim zhanam do akvarka taku travu byva to na dnu ma to asi tak 8cm krasne zelene a je stym pokryte cele dno jal sa to prosim vas vola dekuju
Starší reakce
Aj podla mna to bude E. subalatus.
Díky za tip. Zdá se, že by to mohl být, ale nechám ještě raději povyrůst.
Nekoukal, já je takto nepoznám, ale podíval bych se na E. subalatus.
Johane, koukal jsi na ten můj echináč?
Ja by som to videl všetko na Egeriu densu
Ja by som povedal,že sú všetky na fotkách E.densa
Tvar listov a uloženie(hustota) môže byť rôzna.závisí na osvetlení,množstve živín vo vode a pod.
Já mám takový pocit, že Echinodorus africanus uznává akorát Rataj. Asi by bylo lepší se tady obrátit na echinodorology, kteří jsou v tomhle mnohem zběhlejší než já.
To panašované fakt není akvarijní kytka. Je to nějaký druh rodu Aglaonema a to je tak maximálně do paludária, ale trvale pod vodu je nevhodná. A to druhé s těmi listy jako drobná travička je Acorus gramineus pussilus. Taky moc vhodná pod vodu není. A u toho Acorusu to není popsáno? Cedulka tam je.
To vypadá na Acorus, taky ne zrovna akvarijní, bohužel
Starší reakce
díky za bleskovou reakci to jsem nečekal
0 13.01.2013 13:46 Venda – název rostliny
Jak se prosím jmenuje vysoká rostlina za terčovci? Už mám asi metr dlouhé listy a hodně odnoží, mam jí ještě po otci.
Děkuju
O.k. Ještě chvíli počkám a pak ji začnu popravovat
Jsou to emerzní listy pokud by se tvořily dál nebo se prodlužovaly odstranil bych je. Vyrostly by až nad hladinu a dopadl bys jako je to na fotce.
Až ta rostlina přelistuje z emerzních listů(teď), na submezrní, tak bude vypadat, jako na tom odkazu na atlas.
Z odkazu to není moc poznat, ale jistě tu kytku znáš.
Takže díky.
0 13.01.2013 10:20 syndromp [13] - Rostliny Zdravím. Nevím si rady s identifikací téhle rostliny. Typnul bych nějaký druh vallisnerie, ale zaráží mě ty dlouhé stonky asi 25 cm a teprve ke konci se rozšíří.
Dal mi ji kamarád, kterému s jeho 0,24w/l neroste, tak se ji snažím oživit. Mám ji cca týden a v tomhle stavu jsem ji zasadil. Dole má cibulku a teď je dlouhá asi 30cm.
Svítím 0,65/l.
Starší reakce
Jo, v malém akváriu vypadaj tyto drobnolisté rostlinky pěkně.
Díky, tak přinejhorším půjde do krevetkárka do pozadí. Tady k zadní stěně nic nedám, je tam velký proud od filtru.
Hlavně už vím, co jsou zač, co od nich mám čekat a co potřebují
Ne, do popředí tato roslina vhodná není. Šplhá až k hladině, kde se musí pravidelně zastřihávat.
Tady u mě jdou vidět vpravo někde ještě kulaté lístky a někde už rovné.
rybicky.net/fotogalerie.php… To je nanic... takže do popředí časem nebude úplně ideální
Jo, rotalla nanjenshan to bude. Po zakoupení jsou emerzní lístky kulaté. Pod vodou budou za čas úzké, protáhlé.
Jo, ta by to být mohla. U obou se jedná o emersní formy, tj. rostliny vyrostlé na suchu ve skleníku. Ve vodě se změní a budou takové, jako na obrázcích v akvárií. (tedy pokud jim dáš vhodné podmínky a nechcípnou)
To první je hrozně droboučké, lístky tak 0,5cm, celkově vysoká ani ne 10cm, k tomu poměrně silný stonek, jinak by vypadala jako HC
Na štítku u té první bylo asi to, co píšeš, jen to tedy vypadá úplně jinak. Na druhé bylo myslím Rotala najean
Eustalis stellata (Pogostemon stellatus) a nějaká Rotala. Co bylo na štítkách?
A tady druhá - ta vzadu před větví
0 07.01.2013 08:58 Nicky [195] - Labyrintky Dobrý den,
prosím o radu, co je tohle za rostlinky? Obě jsem koupila se štítkem se jménem, které neodpovídá rostlince.
Starší reakce
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [119] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x